Ești deja epuizat de vremea rece de afară și ești gata să verifici cele mai calde locuri din Europa pe timp de iarnă?

Iarna în Europa este asociată, de obicei, cu piețele festive, cumpărăturile de sărbători și urmărirea pulberii proaspete în stațiunile de schi. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea soarelui de iarnă, continentul oferă partea sa echitabilă de cer însorit. Aventurați-vă în insulele sudice și arhipelagurile îndepărtate pentru a găsi cele mai calde locuri din Europa iarna.

Acest ghid conține informații despre cele mai calde locuri din Europa în decembrie, ianuarie și februarie.

Care sunt cele mai calde locuri din Europa iarna?

Ca o scurtă prezentare generală, acestea sunt cele mai calde locuri din Europa iarna, în funcție de lună:

  • Cel mai cald loc din Europa în decembrie: Tenerife
  • Cel mai cald loc din Europa în ianuarie: Tenerife: Gran Canaria
  • Cel mai cald loc din Europa în februarie: Cipru

Citiți mai departe pentru mai multe detalii despre fiecare dintre aceste locuri cele mai calde din Europa în timpul iernii.

Cele mai fierbinți locuri din Europa pe timp de iarnă

Să intrăm direct în subiect cu cel mai cald loc din Europa în decembrie, ianuarie și februarie: Insulele Canare. Iată o selecție a celor mai bune trei insule din cadrul arhipelagului pe care să le vizitați iarna.

1. Tenerife, Spania

În ciuda faptului că face parte oficial din Spania, acest lanț de insule este mai aproape de continentul african. Fiind cea mai mare din cadrul arhipelagului Insulelor Canare, Tenerife oferă cea mai mare varietate în ceea ce privește lucrurile de făcut, locurile de cazare și viața de noapte. În plus, are și cele mai bune conexiuni cu Europa continentală.

Peisajul insulei Tenerife este dominat de Muntele Teide – un vulcan inactiv care revendică titlul de cel mai înalt vârf din Spania. Puteți explora parcul național printr-o rețea de trasee de drumeție.

Cu toate acestea, deși este unul dintre cele mai calde locuri din Europa în luna ianuarie, zăpada are un impact asupra traseului Montaña Blanca. Dar, puteți merge în continuare cu telecabina până la punctul de belvedere din apropierea vârfului Muntelui Teide în timpul lunilor de iarnă.

Jos, la altitudini mai mici, puteți să vă bucurați de soarele iernii pe plajele fierbinți. Santa Cruz de Tenerife merită o vizită pentru clădirile și atracțiile din orașul vechi. Luați în considerare o excursie la Masca, un sat de munte în care locuitorii insulei se refugiau de pirați, și la orașul de la malul mării mai puțin dezvoltat, Garachico.

Temperatura maximă medie: 21°C

Media minimă: 15°C

Temperatura medie: 17°C

2. Gran Canaria, Spania

Gran Canaria este o altă insulă din secvența Insulelor Canare. Se poate spune că Gran Canaria este cea mai diversă din punct de vedere peisagistic, cu o răspândire de plaje, teren vulcanic și spații botanice. În plus, Gran Canaria este cel mai cald loc din Europa în lunile decembrie și ianuarie.

Interiorul accidentat oferă o multitudine de trasee de drumeție pentru toate abilitățile. Petreceți o zi explorând punctele de belvedere și bolovanii stâncoși de lavă din Parcul Rural Nublo, inclusiv Roque Nublo și Roque de la Rana. Pe de altă parte, puteți aborda ascensiunea spre Pico de Las Nieves, cel mai înalt punct din Gran Canaria.

Mai jos, pe coasta sudică, Dunele din Maspalomas (Dunas de Maspalomas) oferă adrenalină pe tot parcursul anului. Atenție, iarna sunt predispuse la condiții mai vântoase, așa că îmbrăcați-vă corespunzător pentru a acoperi toate bazele.

Obțineți o porție de cultură în Las Palmas, capitala Gran Canarei. Între timp, Playa del Ingles este centrul vieții de noapte din Gran Canaria, cu baruri și cluburi de noapte minunate, unde vă puteți da frâu liber. În plus, insula este cunoscută pentru evenimentele și festivalurile sale care au loc pe tot parcursul anului, inclusiv iarna.

Temperatura maximă medie: 22°C

Media minimă: 15°C

CITEȘTE ȘI:
Impresii din Germania

Temperatura medie: 18°C

3. La Gomera, Spania

O ultimă ofertă pentru Insulele Canare, La Gomera este considerată cea mai puțin dezvoltată din arhipelag. Cu temperaturi medii de 16°C în timpul zilei, La Gomera este unul dintre cele mai călduroase locuri din Europa în februarie – perfect pentru drumeții și ieșiri în aer liber.

Situată la vest de Tenerife, insula este cunoscută pentru plajele sale cu nisip negru, bucătăria excelentă și populația rară. În ciuda dimensiunilor sale modeste (22 de mile de la est la vest), La Gomera se mândrește cu 400 de mile de trasee de drumeție. Acestea vă poartă prin Parcul Național Garajonay și prin canionul Valle Gran Rey. Vizitați primul și veți vedea Roque de Agando ieșind din vegetație, precum și cascade.

San Sebastián de La Gomera găzduiește muzee, clădiri de patrimoniu și o fortăreață frumos conservată pe malul apei.

O mare parte din mâncarea servită în restaurante se bazează pe ingrediente cultivate la nivel local și brânzeturi produse pe insulă. Printre felurile de mâncare cheie la care trebuie să fiți atenți se numără supa de creson și orice lucru care conține pasta de brânză fabricată local, almorgate.

Se poate ajunge în La Gomera din Tenerife cu un feribot de o oră. Astfel, puteți vizita a doua cea mai mică insulă din Canare împreună cu cea mai mare!

Temperatura maximă medie: 17°C

Media minimelor: 10°C

Temperatura medie: 16°C

Cele mai calde locuri din Europa în decembrie, ianuarie și februarie

Dincolo de Insulele Canare, sudul Europei oferă încă mai multe insule glorioase și destinații urbane pline de farmec, unde puteți evada pentru a vă bucura de soarele iernii. Haideți să găsim cel mai călduros loc din Europa în timpul iernii care să se potrivească stilului dumneavoastră de aventură.

4. Madeira, Portugalia

O regiune autonomă a Portugaliei, Madeira este un arhipelag format din patru insule care plutește în largul coastei de nord-vest a Africii. Insula se bucură de o temperatură subtropicală și a primit distincții precum „Hawaii-ul Europei” și „Insula Eternei Primăveri”. Este cel mai cald loc din Europa în luna ianuarie.

Madeira, principala insulă, se caracterizează prin stânci de coastă plonjante, munți vulcanici și o tapiserie de floră. Nu ratați nici Grădina Botanică Madeira, nici Grădina Tropicală Monte Palace, dacă vă place să întâlniți specii botanice!

Pico Ruivo, cel mai înalt punct de pe insulă, este accesibil doar pe jos. Considerat una dintre cele mai frumoase drumeții de pe pământ, traseul din Achada do Teixeira durează doar 90 de minute, dar vă va surprinde la fiecare pas.

După ce ați explorat frumusețea naturală a insulei, puteți lua loc la un bar cu terasă și puteți degusta vinul Madeira. Madeira are o moștenire culinară bogată, axată pe fructe de mare și crustacee, cum ar fi lapas (lapiezuri) și polvo (caracatiță).

În ciuda poziției sale izolate, zborurile leagă Funchal de Lisabona în doar 90 de minute.

Temperatura maximă medie: 19°C

Media minimă: 14°C

Temperatura medie: 17°C

5. Florența, Italia

Deși nu este oficial cel mai călduros loc din Europa în timpul iernii, Florența se bucură de condiții mai blânde decât alte destinații urbane. Acest lucru se datorează climatului său mediteranean de tranziție – care menține soarele radiant și evită ca temperaturile să scadă sub zero grade.

Florența este unul dintre cele mai bune orașe italiene pentru arhitectură, artă și mâncare. Există tone de restaurante incredibile în Florența.

Pe de altă parte, tinde să fie unul dintre cele mai aglomerate în timpul lunilor de vârf. Prin urmare, Florența este unul dintre cele mai bune orașe europene de vizitat iarna, când mulțimile s-au dispersat.

Florența strălucește ca unul dintre cele mai calde locuri din Europa în timpul iernii pentru un city break plin de cultură și mâncare excelentă. Puteți petrece cu ușurință 2 zile sau 3 zile în Florența, vizitând galeriile de artă, admirând Duomo, și lustruind munți de paste.

CITEȘTE ȘI:
Top 5 festivaluri de iarnă din întreaga lume

Temperatura maximă medie: 12°C

Media minimă: 2°C

Temperatura medie: 7°C

6. Cipru

Cipru este o insulă mare situată în largul Peninsulei Anatoliene, în Marea Mediterană. Din punct de vedere geografic, Cipru se află în Asia de Vest. Cu toate acestea, este considerat parte a Europei de Sud-Est.

Beneficiind de o climă subtropicală și de un cer însorit tot anul, Cipru este unul dintre cele mai calde locuri din Europa în luna februarie. Deși imprevizibile, temperaturile din timpul zilei se pot apropia de 18°C, deși veți aprecia o jachetă sau un pulover în zilele și serile vânjoase.

Insula este un loc minunat pentru pasionații de istorie, iarna făcând mai confortabilă explorarea siturilor ruinate. Rezervați un sejur în Paphos, pe coasta de sud-vest, și veți putea explora Mormintele Regilor, situl arheologic Nea Paphos și muzeele excelente.

Muntele Olympus revendică cel mai înalt punct de pe insulă și este disponibil pentru drumeții pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, cu o altitudine de 1.952 de metri, nu este neobișnuit ca iarna să fie acoperit de zăpadă. Pentru cei care au experiență în escaladarea zăpezii, este o zi plină de aventură, în timp ce novicii pot apela la sprijinul unui ghid local.

Alte trasee de drumeție la altitudini mai mici se împletesc prin Pădurea Paphos.

Temperatura maximă medie: 18°C

Media minimă: 8°C

Temperatura medie: 13°C

7. Malta

Malta plutește în derivă în centrul Mării Mediterane, între Sicilia și coasta nord-africană. Este considerată una dintre cele mai însorite destinații din Europa, primind peste 300 de zile de soare pe an, cu ierni blânde.

Arhipelagul este format din trei insule principale: Malta, Gozo și Comino. În timp ce Malta este baza tipică pentru o vacanță, le puteți vizita cu ușurință pe celelalte două pe parcursul șederii dumneavoastră.

Asprul Gozo este renumită pentru defileele, stâncile, peșterile și salinele sale, iar Comino este locul unde se află lagunele cristaline. Deși apa s-ar putea să nu fie atrăgătoare pentru o baie, aceste priveliști sunt o minune indiferent de anotimp.

Malta, cea mai mare insulă, este inundată de plaje unde vă puteți întinde picioarele și puteți prinde apusul de iarnă. Grădinile San Anton și Parcul Național Ta' Qali sunt o încântare vizuală, în timp ce atât Valletta, cât și Mdina sunt bogate în atracții istorice, inclusiv catacombe, palate și temple.

Malta este deservită de zboruri directe, dar se poate ajunge acolo și cu feribotul din Sicilia – un alt loc dintre cele mai calde din Europa pe timp de iarnă.

Temperatura maximă medie: 17°C

Media minimă: 10°C

Temperatura medie: 13°C

8. Insulele Azore, Portugalia

Insulele Azore sunt o altă regiune autonomă a Portugaliei. Cu toate acestea, acest arhipelag este și mai îndepărtat – ocupând o poziție în mijlocul Oceanului Atlantic. Cu o climă subtropicală, arhipelagul de nouă insule nu devine niciodată prea rece. Ele figurează ca fiind unul dintre cele mai calde locuri din Europa în timpul iernii, deși lunile de iarnă pot aduce vreme umedă.

São Miguel este cea mai mare insulă. Capitala sa, Ponta Delgada, este frumos întoarsă cu o arhitectură alb-negru. Aventurați-vă la restaurantul Tony's din Furnas, unde cozonacul local este gătit lent pe solul vulcanic.

Alte atracții frumoase de pe São Miguel includ lacul de crater Sete Cidades, minunăția botanică din Parque Terra Nostra, izvoarele termale Caldeira Velha și istorica fabrică de ceai Gorreana.

Feriboturile fac legătura între São Miguel și insulele din Grupul Insulelor Centrale, dacă vă doriți o excursie de o zi sau o plimbare pe insule.

Datorită locației Azorelor, insulele sunt accesibile atât din Europa, cât și de pe coasta de est a SUA.

Temperatura maximă medie: 18°C

Media minimă: 14°C

Temperatura medie: 15°C

9. Creta, Grecia

Fiind cea mai sudică insulă din Grecia și unul dintre cele mai calde locuri din Europa în timpul iernii, Creta este cea mai bună alegere pentru un loc cu soare de iarnă.

Deși vremea nu este ideală pentru înot și băi de soare, vă veți bucura totuși de condiții plăcute, potrivite pentru a săpa în siturile istorice ale insulei.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase grădini botanice din lume

Creta, la fel ca toate insulele grecești, este predispusă la supraaglomerare în sezonul estival. Prin urmare, vizitând-o iarna, veți constata că atracțiile turistice, restaurantele și hotelurile sunt oarecum epuizate.

În mod firesc, unul dintre cele mai importante lucruri de făcut în Creta este să vizitați Palatul Knossos – situl în care se afla legendarul Minotaur. În timpul lunilor de iarnă, complexul organizează intrarea gratuită în prima duminică a fiecărei luni. Palatul este cel mai bine vizitat împreună cu Muzeul Arheologic din Heraklion.

În altă parte, puteți aprecia nisipul roz al plajei Elafonissi fără aglomerația din timpul verii și puteți ronțăi dácos în portul vechi din Chania. În plus, nu ratați ocazia de a vizita Lacul Kournas.

În timpul iernii, nivelul apei este mai ridicat, ceea ce restricționează accesul la plajă și la traseele de drumeție, dar priveliștea singurului lac de apă dulce al insulei în sine este minunată.

Este o perioadă frumoasă pentru a vizita Atena timp de trei zile înainte sau după perioada petrecută în Cipru, de asemenea, dacă doriți să vă bucurați de istoria capitalei fără aglomerația din timpul verii.

Temperatura maximă medie: 15°C

Media minimă: 8°C

Temperatura medie: 12°C

10. Málaga, Spania

Situat pe coasta sudică, Malaga este unul dintre cele mai bune orașe de vizitat în Spania pentru arhitectura maură și plaje.

Acest oraș este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în timpul sezonului estival. Cu toate acestea, atunci când vizitați în timpul iernii, veți putea să explorați într-un ritm liniștit repere precum Alcazaba, Teatrul Roman și Catedral de la Encarnación de Málaga.

Un alt lucru bun de făcut în Malaga este să mergeți pe jos până în vârful Gibralfaro, un vârf de munte încununat de un castel din secolul al XIV-lea. Fără soarele de vară care te bate pe spate, plimbarea este mult mai plăcută!

În timp ce vizitați Málaga iarna, puteți anticipa plimbări în bătaia vântului de-a lungul plajelor sublime ale orașului, urmate de beri relaxate în barurile și restaurantele excelente din oraș. Deși temperaturile scad, Málaga rămâne unul dintre cele mai calde locuri din Europa pe timp de iarnă de pe continentul spaniol.

Maximă medie: 18°C

Media minimelor: 8°C

Temperatura medie: 15°C

11. Nisa, Franța

Aici, la TravelHacks, suntem înclinați spre sudul Franței pentru o evadare pe timp de iarnă, iar Nisa are, probabil, unul dintre cele mai bune climate în timpul iernii din Europa.

Aveți mai multe ore de lumină solară și dacă alegeți un apartament frumos orientat spre sud pentru a închiria în timpul călătoriei dvs. în regiune, atunci veți putea să vă beți în acea lumină glorioasă a soarelui toată ziua (și lungă este în comparație cu viața în nordul Europei în timpul iernii).

Există o mulțime de lucruri minunate de făcut în Nisa în timpul lunilor de iarnă, datorită abundenței de soare și zile călduroase. Este, de asemenea, o perioadă excelentă pentru a vizita Nisa, care în timpul sezonului estival este plină de turiști. Iarna este mai ieftină și mai relaxată.

Explorați ruinele romane din Cimiez, luați produse esențiale proaspete pentru picnic de la piața Cours Saleya și faceți o drumeție până în Parcul Castle Hill pentru a admira priveliști uimitoare (și bucurați-vă de picnicul în aer liber!).

Deși temperaturile medii nu par a fi cele mai calde din Europa în timpul iernii, zilele lungi de soare și căldura soarelui fac ca această parte a continentului să pară mult mai caldă decât sugerează temperaturile medii.

Media temperaturilor maxime: 15°C

Media minimelor: 7°C

Temperatura medie: 12°C