Există doar câteva feluri de mâncare pe care le puteți servi – și mânca – cu aproape orice ocazie și în orice moment al zilei. Pizza se află în fruntea acestei liste foarte scurte! Dacă ar fi după mine, pizza ar fi în meniu la micul dejun, la prânz, la cină și poate și ca gustare într-o zi bună. Cu ajutorul câtorva specialiști locali, am alcătuit o listă cu 10 locuri unde puteți mânca cea mai bună pizza din Bruxelles.

Se pare că nu sunt singurul care are o dragoste profundă pentru pizza. De fapt, este probabil cel mai servit fel de mâncare din întreaga lume. Interpretările asupra acestui fel de mâncare tradițional italian includ: Chicago este casa pizza deep-dish, Japonia are un Okonomiyaki care îți lasă gura apă, iar iranienii jură că pun cantități copioase de ketchup pe pizza.

Nu mi-e rușine să recunosc că, atunci când vine vorba de pizza, sunt un tradiționalist. După părerea mea, cea mai bună pizza este încă cea mâncată într-o pizzerie mică, administrată de o familie din Italia, unde se servește Margherita fără menajamente, iar gândul la ananas ca topping nu este niciodată luat în considerare.

Cum să mă urc în avion de fiecare dată când pofta de pizza m-ar duce la faliment în decurs de o săptămână, m-am gândit că a venit timpul să caut o alternativă potrivită chiar aici, în Belgia. Și astfel s-a născut lista cu cea mai bună pizza din Bruxelles.

Acest ghid alimentar conține o listă cu rezultatul căutării mele pentru cea mai bună pizza din Bruxelles. A fost curatoriat cu ajutorul unor prieteni italieni care locuiesc în Bruxelles, precum și cu o scufundare în profunzime de către al dumneavoastră în diverse pizzerii din Bruxelles pentru o cercetare pe teren.

Lista este bună, dar ceea ce este și mai bun este calitatea pizza servită de aceste pizzerii. Când felia de aluat copt cu garnitură fierbinte îți va atinge buzele, vei fi transportat direct în Italia și vei uita cu totul de faptul că te afli într-o pizzerie din Bruxelles, Belgia.

Toate aceste pizzerii se adresează atât iubitorilor de pizza vegetarieni, cât și celor non-vegetarieni. La momentul redactării acestui articol, pizzerii nu aveau opțiuni vegane. S-ar putea să trebuiască să vă urcați într-un tren spre Londra pentru a încerca selecția lor de pizza vegană apetisantă!

Pot obține pizza de bună calitate în Bruxelles?

Răspunsul scurt este da. Se estimează că în Bruxelles trăiesc aproximativ 33.000 de italieni, de fapt, 13% dintre toți expatriații care locuiesc în oraș sunt italieni, potrivit Brussels Express.

CITEȘTE ȘI:
Oferte City Break Paște 2020

Cu aceste date în minte, am început să caut pe internet pizzerii în Bruxelles și ghiciți ce… o căutare rapidă pe Tripadvisor m-a informat că există nu mai puțin de 221 de localuri care servesc pizza în Bruxelles (sau cel puțin elemente din meniu care pot trece drept pizza.

Oricât de tentant ar fi fost să ies și să încerc toate cele 221 de pizzerii din Bruxelles, din punct de vedere realist vorbind, mi-ar fi luat câteva luni bune pentru a le vizita pe toate. Mi-am aprofundat căutările și am găsit o sursă obiectivă care să mă ajute să încep!

În fiecare an, binecunoscutul 50 Top Pizza publică două liste separate cu cele mai bune pizzerii din Europa la ora actuală. Prima listă este rezervată exclusiv Italiei, iar cea de-a doua este pentru toate țările europene cu excepția Italiei.

Top 50 european conține nu mai puțin de trei intrări belgiene: două dintre ele sunt situate în Bruxelles!

În cazul în care nu vreți să parcurgeți întreaga listă – deși dacă sunteți un iubitor de pizza, eu aș marca pagina web pentru că nu se știe niciodată când vă poate fi de folos – iată cele două locuri care au intrat pe lista celor mai bune pizza din Bruxelles.

La pizza e' bella s-a clasat pe locul 5 și este astfel încoronată drept cea mai bună pizzerie din Bruxelles. A doua cea mai bună pizza din Bruxelles poate fi găsită la La Piola, care s-a clasat pe locul 30 și care a obținut și premiul pentru cel mai bun serviciu de takeaway 2020.

Top 10 pizzerii care servesc cea mai bună pizza din Bruxelles

Se estimează că în Bruxelles trăiesc aproximativ 33.000 de italieni, de fapt, 13% dintre toți expatriații care locuiesc în oraș sunt italieni, potrivit Brussels Express. Așa că nu vă temeți, pizza bună este ușor de găsit!

La pizza e'bella Bruxelles

Această pizzerie servește cea mai bună pizza din Bruxelles! Pizza lor este în stil napolitan, gătită în cuptor cu lemne. Meniul conține atât pizza clasică, cât și pizza în stil mai gourmet, care vă va umezi cu siguranță paleta. Ingredientele provin direct de la producătorii locali din Campania, Italia. Însoțește-ți pizza cu o delicioasă bere artizanală italiană!

CITEȘTE ȘI:
7 produse de patiserie pentru care merită să călătorești în Portugalia

Adresa: Str: Lebeaustraat 75, 1000 Bruxelles, Belgia

Meniu & ultimele ore de deschidere: Website

La Piola Bruxelles

La Piola servește pizza autentică în stil napoletan în inima Bruxelles-ului. Restaurantul se mândrește cu faptul că servește pizza cu crustă ușoară și pufoasă. În meniu, veți găsi atât arome tradiționale, cât și mai puțin tradiționale de pizza gătită la foc de lemne. Asigurați-vă că treceți pe la ei sau încercați serviciul lor de takeout dacă doriți să vă bucurați de una dintre cele mai bune pizza din Bruxelles.

Adresă: Str: Sint-Joostplein, 8 1210 Sint-Joost-ten-Node (Bruxelles), Belgia.

Meniu și ultimele ore de deschidere: Website

Ideea lui Paola

Paola's se aprovizionează cu produse direct din provincia Napoli – de la mozzarella cremoasă Bufflonne la taralli crocanți – asigurând un gust pur și autentic al Italiei care apare direct la tine acasă.

Restaurantul a fost deschis în 2001 și a primit titlul de „Cea mai bună bucătărie napolitană din străinătate” din partea Academiei italiene de bucătărie. Echipa a început prin a se concentra pe mâncăruri napolitane și ciabattas gourmet și a înregistrat un succes fără precedent. În 2015, pizza a fost adăugată în meniu și de atunci este una dintre locațiile care oferă cea mai bună pizza din Bruxelles.

Adresa: Str: Avenue d'Auderghem 48, 1000 Bruxelles, Belgia

Meniu și ultimele ore de deschidere: Website

Saco Bruxelles

Pizza neopolitană tradițională făcută în cuptor cu lemne. Ingredientele provin de la producători locali din Italia. O altă alegere foarte bună dacă sunteți în căutarea unei pizza autentice și excelente în Bruxelles.

Adresă: Avenue Milcamps 154, 1030 Schaerbeek (Bruxelles), Belgia.

Meniu și ultimele ore de deschidere: Website

Cocina Belgium

Cocina se mândrește cu un meniu mare, plin de aperitivi delicioși și pizza delicioasă. Serviți-le cu una dintre selecția lor atentă de vinuri sau cocktailuri italiene.

Pizzele sunt în stil napoletan, gătite la foc de lemne și create cu ingrediente proaspete, de sezon. Încercați una dintre pizzele tradiționale sau condimentați-o cu unele dintre rețetele lor mai originale. Sunt disponibile opțiuni fără gluten.

Dacă se întâmplă să veniți la prânz, asigurați-vă că încercați meniul de prânz. Dacă veniți la cină, asigurați-vă că vă bucurați de un aperitiv pe îndelete înainte de a vă scufunda într-o pizza crocantă.

Adresa: Str: Rue Lesbroussart, 16, 1050 Ixelles (Bruxelles), Belgia

Meniu și ultimele ore de deschidere: Website

La Bottega della Pizza

La Bottega delle Pizza este o pizzerie italiană tradițională. Restaurantul a fost deschis în 2012 și a câștigat numeroase premii, inclusiv „Cel mai bun pizzar” din Belgia, acordat de Foodprint în 2013.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai delicioase 10 tapas din Barcelona

Pizza este făcută în cuptor cu lemne și cu cel mai mare respect pentru ingrediente, ceea ce o face o adiție demnă de a fi inclusă în această listă a celor mai bune pizza din Bruxelles.

Adresă: Ducpétiauxlaan 39, 1060 Saint-Gilles (Bruxelles), Belgia

Meniu și ultimele ore de funcționare: Website

Recomandat: Educazione Napoletana

Pizzeria are două locații, una în Ixelles și cealaltă în Anderlecht. Restaurantele folosesc produse proaspete, gătite după stilul tipic napoletan de gătit pizza la foc de lemne. Aceștia sunt pizza mea preferată ori de câte ori mă lovește pofta!

Adresa locației 1: Avenue Louis Lepoutre 6, 1050 Ixelles (Bruxelles), Belgia

A doua adresă: Boulevard Prince de Liège 79, 1070 Anderlecht (Bruxelles), Belgia.

Meniu și ultimele ore de funcționare: Website

PastaMadre

Acesta este locul unde trebuie să fiți dacă sunteți un fan al pizzei și al berii artizanale. Restaurantul servește pizza făcută din aluat natural creat cu drojdie de la fabrica de bere Cantillon, garnisită cu cele mai bune ingrediente belgiene și italiene. Restaurantul se mândrește cu o frumoasă terasă însorită.

Adresa: Str: Place Rouppe 10, 1000 Bruxelles, Belgia

Meniu și ultimele ore de deschidere: Website

Nona

Nona folosește ingrediente organice belgiene pe care le procură de la ferme de familie. Meniul se schimbă în funcție de anotimpuri, urmărind ingredientele cultivate la ferma locală.

Fiecare ingredient este cultivat în acele ferme, până la ierburile folosite pentru a orna acele pizza delicioase. Asigurați-vă că treceți pe aici dacă vă aflați în cartier și aveți poftă de una dintre cele mai bune pizza din Bruxelles.

Adresa locației 1: Sint-Katelijnestraat 17-19, 1000 Bruxelles, Belgia.

Adresa locația a doua: Tervurenlaan 5, 1040 Etterbeek (Bruxelles), Belgia.

Meniu și ultimele ore de funcționare: Website

Posto al Sole

Pizza napolitană autentică, o locație centrală și o terasă minunată fac din acest restaurant un loc minunat pentru a savura una dintre cele mai bune pizza din Bruxelles. Asigurați-vă că vă însoțiți masa cu unul dintre numeroasele vinuri sau beri sau încheiați masa cu un Limoncello.

Adresa: Str: Chaussée de Forest 122, 1060 Saint-Gilles (Bruxelles) Belgia

Meniu și ultimele ore de deschidere: Website

Căutați bilete de avion către Bruxelles

Căutați cazare în Bruxelles