Serbia, în prezent și în trecut, este un amestec de culturi diferite. Anterior, țara a fost supusă bătăliilor romanilor, otomanilor și altor indivizi în istoria sa plină de războaie. În prezent, s-a dezvoltat și a devenit un loc de dragul divertismentului având probabil cele mai pitorești locuri din jur.

Cele mai bune locuri de vizitat în Serbia

1# Nis

Orașul universitar vibrant Niš, al treilea oraș ca mărime din Serbia, este un loc pe care trebuie să-l viziteze toți cei care călătoresc la Belgrad.

Este una dintre cele mai experimentate comunități urbane din Europa și din Balcani, care datează din cele mai vechi timpuri.

În centrul orașului, există numeroase vestigii vechi ale unei vechi fortărețe lucrate de turci. Turnul Skull Tower lucrat din craniile sârbilor care au fost decapitați de otomani, care este foarte înfiorător, dar unic în același timp.

2# Orașul Diavolului

Orașul Diavolului poate fi clasificat ca fiind cea mai superbă evoluție a zguduielii din Serbia din ultima vreme. Și-a primit numele de la formele bizare ale rocilor care se datorează eroziunii constante de-a lungul anilor.

Localnicii susțin că pietrele sunt indivizi de la o adunare de nuntă pietrificată de îngerul căzut.

Djavolja voda, sau apa demonilor, care este foarte acidă și care se adaugă la această minune geologică, este zburată prin canale.

3# Parcul Național Kopaonik

Kopaonik este cel mai uluitor munte din Serbia. A fost transformat în parc național în 1981. Dur și frumos, centrul de recreere a fost transformat în parc național la începutul anilor 1990.

Are principala stațiune de schi din Serbia, cu 25 de teleschiuri care pot face față la 32.000 de schiori. Zăpada continuă să cadă din noiembrie și până în mai.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai sigure țări din Africa!

Este un loc uimitor pentru a urca, cu un grup larg de vegetație diversă pentru toți iubitorii de natură. Muntele este cunoscut pentru bogățiile sale minerale, aici fiind exploatate anterior aur, argint și zinc.

4# Prizren

Prizren ar fi putut fi anterior o capitală a renumitei Serbii la un moment dat. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, s-a îmbunătățit și astăzi este o parte a Kosovo, cu propriile atribute.

Cu toate acestea, Serbia o consideră o zonă izolată, deoarece sârbii nu sunt acolo în cantități mari. Locul de frunte aici este fortăreața medievală Prizren, care și-a căpătat aspectul actual din vremea dominației otomane. Prizren este un oraș decent pentru a te plimba, deoarece în mare parte toate locurile sunt aproape unele de altele.

5# Parcul Național Derdap

Parcul Național Derdap are patru crevase care se întind pe 115 km (72 mile) prin văi. Una dintre cele mai faimoase crevase, Gospodin vit, are cele mai profunde cursuri de apă de pe planetă.

Aceste canioane se combină împreună pentru a forma defileul Derdap, numit și Poarta de Fier, deoarece este accesul sudic la Munții Carpați.

6# Mănăstirea Studenica

Mănăstirea Studenica are o mulțime de lucruri uimitoare. Situată în centrul Serbiei, are o iarbă verde bogată și două lăcașuri sfinte din marmură albă (Biserica Regelui și Biserica Fecioarei).

Această mănăstire antică este cunoscută mai ales pentru producțiile sale artistice remarcabile din secolul al XIII-lea și pentru alte modele somptuoase.

7# Zlatibor

Zlatibor este o cunoscută destinație de vacanță în munții din Serbia. Este încărcată cu diverse centre de recreere pentru a vă menține veseli și solizi, de la schi în timpul iernii până la alpinism la sfârșitul primăverii.

CITEȘTE ȘI:
Australia – țară continent

Călătorii pot găsi, de asemenea, stațiunile de schi din Tornik, cel mai uimitor munte din Zlatibor. Districtul este extrem de frumos, cu poieni enorme și orașe notabile.

8# Novi Sad

Aflat la capetele fluviului Dunărea, Novi Sad este un oraș drăguț. Are unul dintre cele mai bune țărmuri ale căii navigabile. Un oraș tânăr după normele europene, este al doilea oraș ca mărime din Serbia.

Susține o climă frumoasă, iar indivizii se pot relaxa confortabil în numeroase parcuri. Este cel mai bine cunoscut, pentru celebrarea anuală a muzicii Exit, care are loc la Petrovaradin.

9# Subotica

Subotica este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Serbia, din mai multe motive. Unul dintre cele mai mari orașe ale națiunii, are cea mai uluitoare populație catolică și cele mai uimitoare structuri arhitecturale ale națiunii. Holul orașului și sinagoga, ambele inerente jumătății anilor 1900, sunt cele mai uimitoare două locuri de acolo.

10# Belgrad

Belgrad este capitala și cel mai mare oraș al Serbiei. Nu mai este orașul drăguț care era înainte. Situat la intersecția dintre cursurile Dunării și Sava, Belgradul are o istorie foarte înfricoșătoare.

Astăzi, orașul este din ce în ce mai pașnic, având diverse evenimente care se extind de la târguri de carte la sărbători muzicale și cinematografice.