Bruxelles are multe de oferit; cineva ar putea petrece cu ușurință o săptămână pentru a descoperi numeroasele atracții turistice, bijuteriile ascunse și bucătăria diversă. Dacă aveți la dispoziție o singură zi în Bruxelles, mai bine profitați de ea! Legați-vă cizmele, este timpul pentru o aventură în inima acestei metropole europene.

Orașul Bruxelles este capitala delicios de multiculturală și vibrantă atât a Belgiei, cât și a Europei și, ca atare, atrage anual turme de turiști. Și pe bună dreptate! În afară de un Grand Place (piața principală) foarte somptuos, picurând în aur, străzile sunt străjuite de capodopere Art Nouveau și fiecare al doilea local este un bar care servește… bere belgiană!

Deoarece timpul este esențial, nu va fi posibil să vizitați toate atracțiile din oraș – pur și simplu nu sunt suficiente ore într-o zi pentru a le include pe toate în itinerariul dumneavoastră la Bruxelles.

Prin urmare, am încercat să amestec locații cunoscute și mai puțin cunoscute pentru vizita dvs. fulgerătoare. Acest itinerar de o zi la Bruxelles servește tot ce are mai bun de oferit orașul, pentru orice tip de buget.

Planifică-ți o zi în Bruxelles dintr-o privire

Pentru o capitală, Bruxelles este relativ mică, ceea ce o face super ușor de navigat. Majoritatea turiștilor se limitează la cei câțiva kilometri din jurul Grand Place) dacă au la dispoziție doar o zi pentru a vizita Bruxelles-ul. Cu o planificare atentă și o înțelegere a sistemului de transport public, nu există niciun motiv pentru a nu vă aventura mai departe în oraș și departe de capcanele turistice.

Transportul public: Mijloacele de transport în comun din centrul orașului Bruxelles folosesc un singur bilet pentru diversele sisteme de autobuze, metrou și tramvaie și vă permit să călătoriți în tot Bruxelles și în suburbii.

Cardul Bruxelles: Merită, chiar dacă petreceți doar o zi în Bruxelles! Vă permite să săriți peste cozi, să obțineți intrare la 41 de muzee și include, de asemenea, bilete la toate mijloacele de transport în comun din Bruxelles. Cardul Brussels Card este un mare economizor de timp și bani.

Autobuz Hop-on Hop-off: Plimbați-vă prin oraș cu un autobuz 100% electric hop-on hop-off. Pur și simplu cumpărați biletul în avans și găsiți o stație de autobuz cea mai apropiată de dumneavoastră. Autobuzul vă poartă prin atracțiile care trebuie văzute în cele 24 de ore petrecute în Bruxelles și vă oferă picioarelor o pauză binevenită!

Depozitarea bagajelor: Petreceți doar câteva ore în Bruxelles într-o escală și nu doriți să vă cărați bagajele. Depozitați-l în oricare dintre cele trei gări principale (Bruxelles Nord, Bruxelles Central, Bruxelles Midi). Prețurile încep de la 1 euro/oră. Rezervați-vă depozitul online.

Vizitarea obiectivelor turistice din Bruxelles într-o singură zi: Ar trebui să investesc într-un tur?

Acest lucru depinde, sincer, de ceea ce doriți să obțineți din vizita de 24 de ore la Bruxelles. Orașul este perfect sigur și ușor de navigat pe cont propriu, iar cu puțină cercetare în avans, veți putea bifa principalele atracții care trebuie văzute în Bruxelles.

Motive pentru a investi într-un tur atunci când vizitați Bruxelles

Navigați prin oraș fără probleme: Treceți de la un loc la altul și profitați la maximum de itinerariul dvs. în Bruxelles fără să vă simțiți grăbit sau stresat. Având un localnic care să vă ghideze prin oraș, vă va permite să stați liniștit și să vă bucurați de

Economisiți bani și evitați capcanele turistice: Cele mai multe tururi includ mâncare și băutură într-un local local (departe de capcanele turistice). Nu numai că veți primi mâncare locală mai bună, dar va costa și mai puțin.

Fiți pasionați de Bruxelles: Localnicii au un lucru în comun: își iubesc absolut orașul și nu se bucură mai mult decât să împărtășească acest lucru cu vizitatorii. Efectuarea unui tur local vă va permite să simțiți această pasiune și, cine știe, să începeți o poveste de dragoste cu orașul.

Pentru a acoperi elementele de bază pentru excursia dumneavoastră de o zi în Bruxelles, acest ghid se va limita în principal la centrul istoric al orașului. De acord, această parte a orașului este considerată cea mai „turistică” pentru localnici, dar stați liniștiți, merită explorată, cu puțin ajutor din partea unui localnic (al dvs. sincer) veți evita capcanele turistice.

Itinerariu de o zi la Bruxelles pentru cei care vizitează Bruxelles pentru prima dată

1. Vizitați Muzeul Magritte

Ziua dvs. începe cu un strop de culoare la Muzeul Magritte. Muzeul conține – deloc surprinzător – cea mai mare colecție de picturi ale maestrului belgian al suprarealismului René Magritte. Dacă sunteți un fan al suprarealismului, atunci acest muzeu nu trebuie sărit. În afară de picturi, muzeul deține partituri muzicale, desene și chiar fotografii ale maestrului însuși.

Adresa: Str: Place Royale, 1000 Bruxelles

Bilete: Cumpărați bilete online. Taxa de intrare inclusă în Brussels Card

Durata vizitei: Între una și două ore

2. Luați o cafea la MIM și bucurați-vă de cea mai bună priveliște asupra Bruxelles-ului

Următorul punct pe itinerariul din Bruxelles este o cafea (sau altă băutură) la un bar despre care nu multă lume știe. De la Muzeul Magritte, mergeți 5 minute pe jos spre Muzeul Instrumentelor Muzicale (MIM). Această clădire Art Nouveau are un mic secret, un restaurant minunat pe acoperiș, cu una dintre cele mai bune priveliști asupra Bruxelles-ului.

CITEȘTE ȘI:
Unde mâncăm ieftin in Lisabona?

În cazul în care nu ați luat încă micul dejun, încercați oferta delicioasă de brunch sau mulțumiți-vă cu o băutură. Pentru a avea acces la restaurantul de pe acoperiș, va trebui să intrați în muzeu și să luați liftul până la ultimul etaj, intrarea este gratuită! Deși muzeul în sine merită o vizită, având în vedere că aveți la dispoziție doar 24 de ore în Bruxelles, ar fi bine să vă amânați vizita pentru o altă excursie.

Adresa: Str: Rue Montagne de la Cour 2, 1000 Bruxelles

Bilete: Intrare gratuită la cafenea

Durata vizitei: 30 de minute

3. Plimbare până la Centrul istoric prin Mont des Arts (Kunstberg)

Este timpul să vă întindeți din nou picioarele, excursia dvs. de o zi în Bruxelles continuă cu o plimbare prin Mont des Arts. Una dintre cele mai fotografiate piețe din tot Bruxelles-ul. Mont des Arts este înconjurată de Biblioteca Regală a Belgiei, Arhivele Naționale, un centru de întâlniri și Plein Public (Acest loc este minunat pentru un aperitiv seara, în timp ce prindeți apusul soarelui).

În funcție de modul în care doriți să vă petreceți o zi în Bruxelles, există două opțiuni pentru următoarea locație.

Prima opțiune este să vă bucurați de mai multă cultură la Centrul de Arte Frumoase din Bruxelles (Bozart). Consultați expozițiile și achiziționați bilete.

Opțiunea a doua este să continuați să mergeți spre Galeria Regală Saint Hubert. Pe drum, opriți-vă pentru a răsfoi puțin în librăria Galerie Bortier. Intrând în Galeria Saint Hubert, priviți arhitectura grandioasă din secolul al XIX-lea. Galeria conține unele dintre cele mai bune magazine de ciocolată belgiană din Bruxelles și găzduiește, de asemenea, un cinematograf și un teatru. Asigurați-vă că vă uitați după magazinul de ciocolată Art Nouveau (Corne Port-Royal), fie și numai pentru arhitectură, deoarece ciocolata în sine are un preț exagerat.

Adresă: Galerie du Roi 5, 1000 Brussel

Consultați programul de cinema și teatru: Site-ul oficial

Un itinerar de o zi la Bruxelles nu este complet fără Grand Place

4. Minunează-te la Grand Place

S-ar putea să fiu părtinitor, dar Grand Place din Bruxelles este, pur și simplu, cea mai frumoasă piață principală din Europa. Ca localnic, am trecut de nenumărate ori pe lângă această piață și încă reușește să-mi pună un zâmbet pe față.

Grand Place din Bruxelles a fost clasificată ca sit al patrimoniului mondial UNESCO încă din 1998. Majoritatea clădirilor din jurul pieței datează din secolul al XVIII-lea, când Grand Place a fost reconstruită cu banii breslelor. Observați cât de armonios este stilul clădirilor, acest lucru se datorează în parte reglementărilor stricte ale orașului de pe atunci!

În afară de casele opulente ale breslelor, aruncați o privire la Primăria orașului Bruxelles (sunt disponibile tururi ghidate în anumite zile ale săptămânii). Acum rotiți-vă și priviți impresionanta clădire a Regelui. În zilele noastre, clădirea Regelui găzduiește muzeul orașului Bruxelles.

Plimbați-vă în jurul pieței și pe străduțele care duc spre piață. Ați observat că toate poartă numele unui produs alimentar (unt, brânză,…)? Aceasta este o rămășiță a vremurilor de odinioară, când Grand Place era folosită pentru comerțul între vânzători și localnici.

5. Vedeți trioul de statui care fac pipi – o necesitate în timpul itinerariului de 1 zi în Bruxelles

Este timpul să mergeți să vedeți una dintre cele mai populare – dar înșelător de mici – atracții turistice ale orașului. Mergeți 5 minute de la Grand Place pentru a vedea faimosul Manneken Pis (Micul Julien). Este imposibil de ratat, deoarece există în permanență o coadă de turiști care își fac selfie-uri, spre disperarea localnicilor care încearcă să treacă pe lângă el în drumul lor spre serviciu.

Există o mulțime de povești cu privire la originea Micului Julien, dar cea mai probabilă este că el este un omagiu adus tăbăcăriilor din oraș care se aflau aici în Evul Mediu. Pe vremuri, urina copiilor era folosită pentru a prelucra pielea (un fapt amuzant pe care îl puteți împărtăși acum cu prietenii).

Sfat: În afară de Micul Julien, mai există alte două așa-numite „statui cu urină”. Statuia unei fetițe care face pipi (Jeanneke-Pis) și cea a unui cățeluș care face pipi (Het Zinneke) se află la distanță de mers pe jos una de cealaltă.

5. Descoperă cartierul Fontainass și ia o bere belgiană delicioasă

Cartierul Fontainass nu este, de obicei, clasat la loc de cinste printre locurile de vizitat într-o zi în Bruxelles, ceea ce mă surprinde ușor. Deși este foarte aproape de turisticul Grand Place, cartierul a reușit să rămână foarte local (iar prețurile reflectă acest lucru). Printre locurile excelente pentru a lua o bere se numără Moeder Lambic sau barul Les Cercles des voyageurs.

Dacă sunteți în căutarea unei adevărate bijuterii ascunse, mergeți la barul Art Nouveau Au Vieux Saint Antoine de pe Marché au Charbon (cea mai gay-friendly zonă din oraș).

CITEȘTE ȘI:
Bogățiile ținutului Madagascar

6. Vânați benzile desenate și arta stradală din oraș

Turul Bruxelles-ului într-o singură zi implică destul de mult mers pe jos. În timp ce navigați prin oraș, ar fi greu să nu vedeți picturile murale mari care împodobesc mulți dintre zidurile orașului. De fapt, aceste picturi murale mai mari decât viața au fost comandate de oraș. Tintin figurează foarte mult, deoarece personajul iconic reprezintă un important patrimoniu cultural al Belgiei.

Cum să explorați arta stradală în excursia dvs. de o zi la Bruxelles

Gratuit: Pur și simplu mergeți prin oraș și priviți în sus. Funcționează de minune, deși s-ar putea să nu reușiți să vedeți toate operele de artă disponibile.

$: Comic Strip Walk- Ridicați broșura de 2,5 euro de la biroul local de turism. Folosiți-o ca ghid pentru a vă plimba prin oraș și pentru a vâna toate picturile murale de benzi desenate.

$$: Vizită privată pe jos cu un localnic pentru benzi desenate și artă stradală: Renunțați la broșura de la biroul de turism și luați un ghid local care să vă arate cele mai tari picturi murale de benzi desenate, precum și unele mult mai puțin cunoscute de artă stradală. Tururile durează de obicei în jur de 2 ore.

7. Relaxați-vă cu localnicii

Încheie-ți ziua de o zi în Bruxelles în Place Sainte Catherine, un loc de întâlnire popular pentru localnici. În timpul verii, piața este căptușită cu terase, iar trotuarele din jurul micului pârâu sunt pline de localnici care își petrec timpul și stau de vorbă la o băutură.

Încercați să luați o bere la Bar des Amis sau luați un pahar de vin cu ceva de ronțăit la Noordzee. Choux des Bruxelles din piață oferă una dintre cele mai bune Carbonnade flamande din oraș și se află la 2 minute de mers pe jos.

Dacă plănuiți să rămâneți în Bruxelles și căutați locul perfect pentru a petrece o noapte în oraș, luați în considerare posibilitatea de a merge la baruri în Place Sainte Catherine sau de a vă scutura picioarele de dansator la clubul Madame Moustache.

Extindeți itinerariul de o zi la Bruxelles cu alte 3 bijuterii ascunse

Ați vizitat deja punctele de atracție din Bruxelles și căutați câteva lucruri mai autentice de făcut în Bruxelles într-o zi? Mai jos veți găsi 3 activități suplimentare pe care să le adăugați la itinerariul dvs. din Bruxelles.

Folosește metroul în cele 24 de ore petrecute în Bruxelles și descoperă arta cool a metroului

Metroul din Bruxelles este eficient și te va duce în jurul orașului în cel mai scurt timp. Dar, știați că o mulțime de stații de metrou din Bruxelles conțin lucrări de artă realizate de artiști locali? În realitate, metroul din Bruxelles este un muzeu gratuit.

Iată câteva dintre stațiile mele preferate de metrou:

Het Pannenhuis (linia 6): Bine ați venit în anii ’60. Nu zău, pășind pe peronul stației de metrou Het Pannenhuis sunteți întâmpinați de scaune portocalii strălucitoare, iluminat futurist și ornamente de tavan cu forme foarte ciudate.

Stockel (stația finală a liniei 1): Stația găzduiește un perete lung de 135 de metri care prezintă 140 de desene Tintin în mărime naturală. Acesta a fost desenat de Hergé (creatorul lui Tintin) chiar înainte de moartea sa.

Porte de Namur (liniile 2 și 6): Găsiți cele patru reliefuri mari realizate de artistul local Octave Landuyt. Aceste reliefuri poartă numele de Le Stade de la Vie, după cum arată numele, ele reprezintă cele patru etape ale vieții: nașterea, maturitatea, dragostea și moartea.

Căutați cele mai cool clădiri Art Nouveau din Bruxelles

În afară de arta murală foarte evidentă a benzii desenate, ochii tăi ar fi putut observa amestecul de stiluri arhitecturale diferite care alcătuiesc orizontul Bruxelles-ului. Cam fiecare oraș din Belgia arată de parcă un expresionist a luat o pensulă și a încercat să includă cât mai multe tușe diferite. Planificarea urbană nu este punctul nostru forte.

Dar atunci există frumusețe în haos, mai ales când vine vorba de casele Art Nouveau răspândite în tot orașul. Mișcarea Art Nouveau a luat naștere chiar aici, în Bruxelles, înainte de a se extinde în restul Europei. Deși de foarte scurtă durată, a reușit totuși să lase o moștenire de peste 500 de clădiri Art Nouveau în Bruxelles, multe dintre ele în cartierul Ixelles și Uccle.

Dacă itinerariul tău de o zi în Bruxelles îți permite, mergi la o vânătoare de comori și găsește unele dintre cele mai apreciate bunuri Art Nouveau ale orașului. Aveți puțin timp la dispoziție? Săriți peste vânătoare și mergeți direct la Muzeul Victor Horta, deschis de marți până duminică după-amiaza (de la ora 14.00), biletele pot fi achiziționate online.

Pentru cei care doresc să aprofundeze puțin mai mult scena Art Nouveau din Bruxelles, există diverse opțiuni disponibile.

Gratuit: În fiecare sâmbătă din an, turul pietonal gratuit Art Nouveau de 2 ore vă duce la principalele clădiri Art Nouveau din oraș.

$: Un tur pietonal cu ghid local care durează 3 ore. Plimbare prin zona Bailli pentru a observa detaliile Art Nouveau din diferitele clădiri (clanțe, fațadele clădirilor, cutii poștale). Se termină la Muzeul Hort. Verificați prețurile și disponibilitatea.

CITEȘTE ȘI:
Trei castele de poveste din Europa

$$: Pentru adevărații iubitori de Art Nouveau: Obțineți un tur complet personalizat care vă va duce prin mai multe zone din oraș pentru a vâna cele mai frumoase clădiri Art Nouveau. Acest pachet include un tur ghidat al Muzeului Victor Horta.

Luați un mic feribot și mergeți să beți un pahar pe o insulă în mijlocul orașului

În inima Bruxelles-ului se află imensul parc Bois de la Cambre, care se varsă în Pădurea Sonian. Acest vast plămân verde al orașului este un loc popular pentru localnici, unde se pot plimba, merge cu bicicleta de munte și chiar face picnicuri. Dacă se întâmplă să vizitați Bruxelles într-o zi în care soarele este afară, sunt șanse mari să găsiți majoritatea localnicilor răcorindu-se chiar în acest parc.

Chalet Robinson este situat pe o insulă în mijlocul celui mai mare iaz din Bois de la Cambre. La cabana din lemn se poate ajunge doar cu o barcă mică, o taxă de 1 euro dus-întors trebuie plătită la intrarea în barcă (doar cash). Când începe să se instaleze amurgul, luminile de basm din jurul cabanei se aprind, oferind adevărate vibrații de basm.

Adevărul este că mâncarea este pasabilă, dar există locuri mai bune pentru a lua o gustare în zonă. Mergeți pentru experiență, beți o băutură (sau două) și luați parte la o vizionare de primă mână a oamenilor.

Adresă: Sent. de l’Embarcadère 1, 1000 Bruxelles

Orar de funcționare și meniu: Site oficial

Unde vă puteți caza în timpul excursiei de o zi la Bruxelles

Toate hotelurile recomandate pun accentul pe sustenabilitate și pe minimizarea impactului ecologic prin utilizarea de ingrediente de proveniență locală și sprijinirea economiei locale.

Unde să mâncați în cele 2 zile petrecute în Bruxelles

Există o mulțime de restaurante și baruri foarte bune în Bruxelles. Scena culinară este atât de bună încât ai putea veni pentru un weekend la Bruxelles și să nu faci altceva decât să mănânci și să bei.

În cazul în care sunteți prea obosit pentru a ieși să mâncați în oraș în Bruxelles, ați putea fi încântat să citiți că în Bruxelles se află cele mai bune pizzerii din țară. Există o mulțime care oferă fie opțiuni de luat masa la restaurant, fie la pachet.

Noordzee, Saint Catherine: Autentic Schrimp Krokettes: Noordzee, Saint Catherine

Choux de Bruxelles: Carbonadă flamandă

Midii și cartofi prăjiți: Aux Armes de Bruxelles, La Quincaillerie

Cocteiluri într-un bar Art Nouveau: La Belladone

Baruri pline de viață, cu o selecție excelentă de bere: Zebra, Moeder Lambic, Café Belga

Cel mai bun Frietkot (pentru cartofi prăjiți): Maison Antoine sau Flagey frietkot

Cum să ajungeți la Bruxelles

În ciuda a ceea ce se poate spune pe internet, Bruxelles are un singur aeroport principal: Aeroportul Internațional Bruxelles. S-ar putea să fiți confuz, deoarece atunci când căutați zboruri spre Bruxelles, cel mai probabil ați dat peste Aeroportul Bruxelles Sud.

Deși Aeroportul Bruxelles Sud Charleroi este indicat ca fiind Bruxelles, acesta este de fapt situat în Charleroi, la 45 de minute de mers cu autobuzul de Bruxelles. Zborurile către aeroportul Bruxelles Sud Charleroi vor fi cel mai probabil mai ieftine (deoarece acest aeroport este centrul de legătură al companiilor aeriene low-cost către și dinspre Belgia), dar trebuie să luați în considerare costul suplimentar al autobuzului (15 euro pe sens).

Cum să ajungeți de la Aeroportul Internațional Bruxelles la Bruxelles Centru

Cel mai simplu (și cel mai ieftin) mod de a ajunge de la aeroport în centrul Bruxelles-ului este să luați trenul direct. Ieșiți din zona de sosiri și urmați indicatoarele pentru tren. Mai multe trenuri directe circulă din oră în oră spre oraș. Bruxelles are trei stații principale: Bruxelles Nord, Bruxelles Central, Bruxelles Midi (Sud). Cea mai apropiată de Grand Place este Bruxelles Central.

Există o mulțime de taxiuri gata să vă ducă și în centrul orașului. La poarta de sosire, urmați semnul pentru taxiuri. Luați un taxi numai de la stația oficială și cereți întotdeauna să vă pună aparatul de taxat. Prețul ar trebui să fie în jur de 45 de euro. Un transfer privat de la aeroport costă între 34 și 51 de euro și este mai ieftin decât prețul mediu al unui taxi.

Cum să ajungeți de la Aeroportul Brussels South Charleroi la Brussels Centre

Aeroportul Bruxelles Sud Charleroi este situat la 46 de kilometri de Bruxelles. Să ajungi în oraș este destul de ușor, deși va trebui să faci o călătorie de 45 de minute cu autobuzul până în oraș. Autobuzele sunt staționate în zona de sosiri a aeroportului și merg direct la punctul de coborâre de la gara Bruxelles Midi (Sud). Un bilet doar dus vă va costa 15 euro.

Deși transferurile private sunt posibile, acestea costă rapid (100 de dolari), prin urmare, vă recomand să rămâneți la autobuze.