Știm, vine vacanța și vrei să-ți organizezi vacanța cu copiii și bineînțeles vrei să ajungi și într-un parc de distracții.

Pe bătrânul continent, din fericire, sunt o multitudine de parcuri de distracții și merită osteneala să le pui pe lista cu vacanțe.

Disnneyland, Paris

Disneyland Paris, Disney, Vacation

Poveștile de basm prind viață pe 5 terenuri incredibile pline de atracții clasice, spectacole și parade stradale. Pe aleile parcului te vei întâlni cu pirați, personaje din basme de toate felurile, iar dacă te prinde seara în parc, bucură-te de focurile de artificii superbe, precum si de luminile Castelului Frumoasei Adormite.

Europa-Park, Germania

Rollercoaster, Ride, Adrenaline, Leisure

Europa-Park este cel mai mare parc tematic din Germania și al doilea cel mai popular parc tematic din Europa, după Disneyland Paris.

Europa-Park se află în Rust, în sud-vestul Germaniei, între Freiburg și Strasbourg, Franța.

Parcul găzduiește douăsprezece rollercoastere, cel mai vechi fiind rollercoasterul de mină Alpenexpress, unde un acesta trece cu viteză printr-o mină de diamante, iar cel mai nou rollercoaster este Arthur, un rollercoaster suspendat în interior / exterior și conferă o combinație de călătorie întunecată. Europa-Park are rollercoastere și atracții de înaltă capacitate, iar parcul poate găzdui până la aproximativ 50.000 de vizitatori pe zi.

PortAventura, Spania

Spain, Port Aventura, Attraction

PortAventura este un parc tematic din sudul Barcelonei, în Salou, Tarragona, Spania; pe Costa Dorada. Acesta atrage în jur de 4 milioane de vizitatori pe an, devenind cel mai vizitat parc tematic din Spania.

Parcul PortAventura este și al șaselea parc tematic cel mai vizitat din Europa. Stațiunea include, de asemenea, parcul acvatic Costa Caribe și patru hoteluri. Este cea mai mare stațiune din sudul Europei. Are două aeroporturi la distanță de 30 de minute, inclusiv Aeroportul Reus. Există o stație de tren pentru PortAventura, care are legături cu Barcelona și Salou.

CITEȘTE ȘI:
11 lucruri pe care să le faci în Londra iarna

Parcul, situat în sudul Barcelonei, are cinci zone tematice bazate pe civilizații istorice (Mediterrània, Far West, México, China și Polinezia) și o zonă tematică bazată pe Sesame Street, care a fost deschisă pentru sezonul 2011 al parcului.

Gröna Lund, Suedia

Djurgarden, Amusement Park, Gröna Lund, Sweden

Gröna Lund este un parc de distracții din Stockholm, Suedia. Acesta este situat pe litoralul insulei Djurgården și este relativ mic în comparație cu alte parcuri de distracții, în principal datorită locației sale centrale, ceea ce limitează expansiunea. Parcul de distracții are o suprafață de 15 acri are peste 30 de atracții, fiind un loc popular pentru concerte în timpul verii. Gröna Lund a fost fondată în 1883 de James Schultheiss. Rădăcinile lui Gröna Lund se află în anii 1880, devenind cel mai vechi parc de distracții din Suedia. În 1883, un german cu numele de Jacob Schultheiss a închiriat zona pentru a ridica „carusele și alte distracții”, iar până în 2001 urmașii lui Schultheiss au condus Gröna Lund. Înainte de apariția parcului de distracții, Gröna Lund era numele unui mic parc.

Locația parcului este destul de unică, în sensul că majoritatea clădirilor sunt vechi structuri rezidențiale și comerciale din secolul al XIX-lea. Prin urmare, clădirile nu sunt construite pentru parc; în schimb, parcul este construit în jurul clădirilor.

Gardaland, Italia

Gardaland, Park, Italy, Tourism, Travel, Europe, Summer

Gardaland este un parc de distracții situat în nord-estul Italiei. Deschis pe 19 iulie 1975, acesta include „Gardaland”, „Gardaland Sea-Life” și „Gardaland Hotel”. Întregul complex acoperă o suprafață de 4.789.940 mp, în timp ce singurul parc tematic măsoară 2.152.782 mp. În fiecare an este vizitat de aproape 3 milioane de oameni.

CITEȘTE ȘI:
Castelul bavarez Neuschwanstein

Gardaland a fost clasat de Forbes Magazine pe locul cinci în top zece parcuri de distracții din lume cu cea mai bună cifră de afaceri și este al optulea în Europa după numărul de vizitatori ai parcului.

Grădinile Tivoli, Danemarca

Ride, Copenhagen, Denmark, Park, Tivoli, Amusement

Grădinile Tivoli (sau pur și simplu Tivoli) este un renumit parc de distracții și grădină de agrement din Copenhaga, Danemarca. Parcul s-a deschis pe 15 august 1843 și este al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume, după Dyrehavsbakken în Klampenborg din apropiere.

Cu 4,033 milioane de vizitatori, Tivoli este al doilea cel mai popular parc tematic sezonier din lume, cel mai vizitat parc tematic din Scandinavia și al patrulea cel mai vizitat din Europa, doar în spatele Disneyland Paris, Europa-Park Rust și Efteling

Walibi, Belgia

Ferris Wheel, Amusement Park, Big Wheel

Walibi este un parc de agrement unic cu senzații pentru întreaga familie aflat în Belgia. 40 de atracții, inclusiv 16 pentru copii, animații stradale, 1 parc acvatic și multe altele!

Walibi Belgia este parcul tematic ideal de vizitat cu familia și prietenii. Parcul are atracții pentru toate vârstele. Celebrul râu Radja, nebuna mină Calamity și toate celelalte atracții de familie sunt o adevărată încântare.

Efteling, Olanda

Efteling, Aquanura, Theme, Kaatsheuvel

Efteling este un parc tematic unic, cu o atmosferă de basm și o gamă largă de atracții palpitante și fermecătoare, ceea ce îl face ideal pentru întreaga familie. Situat în mediul natural, Efteling surprinde magia tuturor anotimpurilor și vă întâmpină 365 de zile pe an!

Bucurați-vă de momente prețioase împreună. Intrați în această lume de basm plină de povești minunate, vise încântătoare și aventuri la viteză mare. Parcurgeți lumea încântătoare a zânelor participați la spectacolului incitant al parcului Raveleijn și închideți ziua fantastică la Efteling cu cel mai mare spectacol nautic din Europa, Aquanura.

CITEȘTE ȘI:
Topul locurilor pe care să le vizitezi în Peru

Prater, Austria

Prater, Ferris Wheel, Vienna, Fair, Ride

Prater este cel mai mare parc de distracții din Vienei. Dacă oamenii vorbesc despre Wiener Parter, ele înseamnă adesea „Wurstelprater”. Așa-numitul „Wurstelprater” este cel mai vechi parc de distracții din lume. Dar Prater este format din mai multe zone: Hauptallee (aleea principală) în timp ce Krieau și Praterstadium (Ernst Happel Stadium) aparțin zonei „Wiener Prater”.

Prater a fost menționat pentru prima dată într-un document din 1162 sub domnia împăratului Frederic I. În 1766 împăratul Josef al II-lea a donat parcul oamenilor din Viena. Din acest moment Praterul a devenit accesibil tuturor.

Legoland Billund, Danemarca

Lego, Legoland, Denmark, Billund

Legoland Billund este unul dintre cele mai mari parcuri din Danemarca. Poți să alungi fantome în labirintul cu oglindă fermecată și să-l întâlnești pe The Crazy Scientist și experimentul lui nebun care care te va face să plutești pe tine și pe familia ta sau poate că te va scăpa pur si simplu.

Încearcă experiența pe o motocicletă de zăpadă nemaipomenită cu rollercoaster-ul Polar X-Plorer. Această plimbare are o cădere unică de 5 metri care vă va transforma sângele în gheață.