Atracțiile turistice din Spania cuprind biserici unice, palate ornamentate și parcuri naționale accidentate. Atunci când vă decideți unde să mergeți în Spania, vă așteaptă o surpriză!

Dar reducerea topului locurilor turistice din Spania necesită o gândire atentă. Această țară imensă din Peninsula Iberică a Europei are aproape aceeași dimensiune ca și Texasul. Fiecare oraș este inundat de repere unice, în timp ce zona rurală este împărțită în 16 parcuri naționale și 8.000 de kilometri de coastă.

Spania este la un pas de orașele europene învecinate, dar dacă zburați de la o distanță mai mare, va trebui să deveniți strategic cu itinerariul dumneavoastră. Iată un ghid al locurilor frumoase și faimoase din Spania, pe care să le treceți pe lista de dorințe.

12 cele mai bune atracții turistice din Spania

Următoarele locuri de vizitat în Spania sunt împărțite în repere urbane, parcuri naționale și regiuni de plajă. Pentru fiecare dintre ele, am pus un link către locația de pe Google și către site-ul oficial, unde puteți găsi informații mai detaliate și puteți achiziționa bilete în avans.

Locuri faimoase din marile orașe ale Spaniei

Vizitarea atracțiilor și reperelor turistice istorice din Spania este una dintre cele mai bune modalități de a vă conecta cu istoria și identitatea culturală a națiunii.

Alcázarul regal din Sevilla

Unul dintre locurile turistice integrale ale Spaniei, Alcázarul Regal din Sevilla a fost declarat Patrimoniu Mondial în 1987.

„Alcázar” provine din cuvântul arab pentru fort sau castel. Fuzionând elemente de arhitectură romanică, gotică și renascentistă, alcázarul este un exemplu de construcție mudejar. A fost construit pentru regele Petru de Castilia în secolul al XIV-lea, deasupra unui palat regal maur.

Palatul este somptuos amenajat cu faianță în stil islamic și este amplasat în grădini amenajate cu elemente de apă și sculpturi.

Oficial, Alcázarul Regal este cel mai vechi palat regal din Europa care a rămas în uz continuu. Este posibil să vizitați complexul atunci când familia este plecată de la reședință. Vizitarea Alcázarului Regal este unul dintre cele mai populare lucruri de făcut în Sevilla.

Intrarea generală începe de la 14,50 €. Evitați cozile și achiziționați biletul skip-the-line online în avans. Acesta permite intrarea la palat și grădini, precum și la Muzeul Bellver, Antiquarivm, Muzeul de ceramică Triana și Muzeul San Jorge.

Vedeți locația pe Google.

La Sagrada Família

În ciuda faptului că se află încă în construcție, La Sagrada Família este, fără îndoială, unul dintre cele mai vizitate locuri din Spania. Oficial, Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família, templul este opera lui Antoni Gaudi – arhitectul influent și radical ale cărui proiecte inundă orașul Barcelona.

Gaudí a preluat locul arhitectului inițial și a început lucrările la capodopera sa în 1883. Recreând viața lui Iisus Hristos, La Sagrada Família îmbină elemente de Art Nouveau, modernism catalan și gotic târziu.

Arhitectul catalan a lucrat la proiect până la moartea sa, în 1926, când acesta a fost încredințat discipolului său. La momentul redactării acestui articol, eforturile se concentrează asupra turnurilor evangheliștilor Luca și Marcu și a turnului lui Iisus Hristos.

La Sagrada Família este vedeta Barcelonei, iar rezervarea biletelor în avans este foarte recomandată. Intrarea generală cu un ghid audio începe de la 26 de euro, dar puteți face un upgrade pentru a include o vizită la turn sau un serviciu de vizitare ghidată.

Dacă La Sagrada Família vă va da pe spate (spoiler: o va face), nu uitați să verificați mai multe din moștenirea lui Gaudi în timp ce vă aflați în Barcelona. Parcul Güel, Casa Milá și Casa Batlló sunt adăugiri demne de luat în considerare în itinerariul tău la Barcelona.

CITEȘTE ȘI:
Top 10 cele mai bune locuri de vizitat în Olanda

Vedeți locația pe Google.

Alhambra

Aflat la poalele Parcului Național Sierra Nevada, Granada este un oraș atractiv, cunoscut pentru arhitectura sa maură. Sunt atât de multe lucruri de făcut în Granada, dar există un lucru în special pe care nu îl puteți rata.

Stăpânindu-se deasupra străzilor, Alhambra, situată în vârful dealului, este mândria și gloria.

Aceasta a fost cândva cel mai mare centru politic și aristocratic al Regatului Nasrid din Peninsula Iberică. Construită în secolele al XIII-lea și al XIV-lea, complexul cuprinde o cetate centrală, turnuri palatinale, curți claustrale și grădinile Generalife.

Alhambra a fost inclusă pe Lista Patrimoniului Mondial în 1984, datorită expresiei sale de cultură maură și andaluză. Rămâne unul dintre locurile turistice de top din Spania pentru a întâlni arta și arhitectura islamică. Și, ca să fim sinceri, merită să o vizitați doar pentru priveliștile panoramice.

Biletele pentru a explora situl în întregime costă 14 euro și le puteți rezerva online în avans.

Vedeți locația pe Google.

Palatul Regal din Madrid

Ca și capitală a națiunii, Madrid este unul dintre cele mai vizitate locuri din Spania. Din fericire, aveți la dispoziție o gamă imensă de obiective turistice de văzut, indiferent dacă planificați un itinerar de două sau trei zile la Madrid.

Dar, să începem cu Palatul Regal din Madrid (Palacio Real de Madrid). Această reședință impunătoare a fost construită în secolul al XVIII-lea și conține 3.418 camere. A fost concepută ca săpături pentru familia regală spaniolă și, din punct de vedere tehnic, rămâne reședința oficială. Cu toate acestea, în zilele noastre este folosită doar pentru evenimente de stat și este deschisă publicului în toate celelalte momente.

Camerele luxoase sunt amenajate cu antichități neprețuite și capodopere de la artiști precum Caravaggio și Velázquez. În aer liber, puteți admira fațada din Plaza de la Armería sub soarele madrilen.

Deoarece palatul se află alături de Catedrala de la Almudena (Catedral de Santa María la Real de la Almudena), vă recomandăm să vizitați cele două repere în tandem.

Intrarea este de 13 euro, plus 4/5 euro pentru un ghid audio. Ca întotdeauna, luați în considerare cumpărarea în avans pentru a evita cozile lungi sau să fiți refuzați.

Vedeți locația pe Google.

Moscheea-Catedrala din Cordoba

Moscheea-Catedrală din Cordoba (Mezquita-Catedral de Córdoba) ocupă o locație care a trecut secole între musulmani și creștini. Cordoba a fost, de fapt, primul oraș pe care maurii l-au cucerit când au ajuns în Spania în secolul al VIII-lea.

O sală de rugăciune susținută de 856 de coloane lucrate din jasp, onix, marmură, granit și porfir este punctul culminant al moscheii. Aceste materiale au fost excavate din situl unui templu roman care se afla anterior în acest loc.

Atunci când Cordoba a revenit la dominația creștină, mezquita a fost stabilită ca lăcaș de cult romano-catolic și a fost adăugată o navă gotică-renascentistă. Din acest motiv, Moscheea-Catedrală este una dintre cele mai fascinante atracții turistice din Spania pentru pasionații de istorie și arhitectură.

Intrarea costă 11 euro, plus 3 euro dacă doriți să urcați în clopotniță.

Vedeți locația pe Google.

Muzeul Guggenheim Bilbao

Muzeul Guggenheim din Bilbao este una dintre cele mai importante atracții turistice din Spania pentru iubitorii de artă.

Chiar dacă nu este cazul, numai clădirea merită o vizită. Proeminentul arhitect canadian-american Frank Gehry a proiectat muzeul. Acordeonistul lui Picasso (1911) a inspirat structura modernistă și prezintă o fațadă compusă din titan.

Muzeul se află pe malul râului Nervión și expune picturi, sculpturi și instalații contemporane de la artiști precum Vasily Kandinsky, Mark Rothko și Eduardo Chillida.

CITEȘTE ȘI:
Orașul Napoli și atracțiile sale

Deschisă publicului din 1997, galeria este un far al artelor vizuale spaniole și europene.

Intrarea la Muzeul Guggenheim costă 16 euro și include un ghid audio.

Vedeți locația pe Google.

Satele albe din Andaluzia

Satele Albe din Andaluzia (Pueblos Blancos) sunt o succesiune de comunități albe de la periferia Parcului Natural Sierra de Grazalema (Parque Natural Sierra de Grazalema). Aceste așezări strălucitoare sar din peisajul acestei zone pline de verdeață, cu păduri și munți.

Cu clădiri sculptate în stânci, Setenil de las Bodegas este una dintre cele mai impresionante din punct de vedere vizual. Luați neapărat în calcul timpul necesar pentru a vă plimba prin centru pentru o privire mai atentă și pentru a savura o cafea sub stânci. Pe de altă parte, Olvera iese în evidență cu o biserică înălțată de unde veți savura priveliști superbe asupra văii, iar Zahara de la Sierra domină un rezervor.

Satele Albe sunt unul dintre locurile celebre din Spania în care veți beneficia de avantajul de a avea propria mașină pentru a vă deplasa. Puteți urma Ruta de los Pueblos Blancos și să vă opriți în satele care vă fac plăcere.

Cu toate acestea, excursii organizate de o zi operează din Sevilla.

Vedeți locația pe Google.

Puncte turistice naturale din Spania

Pe lângă atracțiile turistice emblematice din Spania, țara găzduiește 16 parcuri naționale și nenumărate parcuri naturale. Dacă drumețiile, campingul și scufundarea în natură vă încântă, atunci vă va plăcea să le bifați pe acestea de pe lista dumneavoastră.

Parcul Național Monfragüe

Parcul Național Monfragüe este una dintre cele mai bune destinații turistice din Spania pentru viața sălbatică. Vulturi, vulturi, vulturi, șoimi, bufnițe și berze negre sunt doar o mostră din ceea ce ai putea vedea dacă îți înclini gâtul. Pe terenul acestei biosfere protejate locuiesc turme de cerbi, precum și rarul linx iberic.

Salto Del Gitano este un punct de belvedere proeminent deasupra râului și a stâncilor, unde vulturii își fac cuibul și se înalță pe cer în căutarea următoarei mese. Mirador La Tajadilla este un loc de picnic ușor accesibil, cu un potențial excelent de observare a păsărilor.

Parcul Național Monfragüe este situat în vestul Spaniei. Micul sat, Villarreal de San Carlos, este poarta de acces la traseele de drumeție și conține un centru pentru vizitatori unde puteți să vă adunați informațiile și să luați hărți ale traseelor.

Vedeți locația pe Google.

Parcul Natural Cabo de Gata Níjar

Parcul Natural Cabo de Gata Níjar (Parque Natural del Cabo de Gata-Níjar) este unul dintre cele mai frumoase locuri turistice din Spania pentru natura neatinsă. Aceasta este o destinație excelentă în afara traseelor bătătorite pentru drumeții, caiac-canoe și stropire în ocean.

Cabo de Gata îmbrățișează stâncile care ies din sudul Spaniei. Peisajul este rezultatul unui vulcan stins și este alcătuit din stânci abrupte și nuanțe contrastante de rocă.

Excursiile cu caiacul vă navighează de-a lungul coastei și vă oferă posibilitatea de a explora peșterile oceanice.

Cabo de Gata se află la 30 de minute de mers cu mașina de Almería.

Vedeți locația pe Google.

Parcul Național Sierra Nevada

Cel mai mare parc național din Spania se întinde pe o suprafață de 850 km pătrați, de la Granada până la văile din Alpujarras. Parcul Național Sierra Nevada conține nu mai puțin de 20 de vârfuri care depășesc 3.000 de metri. La 3.478 de metri, Muntele Mulhacén este cel mai înalt munte din Spania continentală și puteți alege să faceți o drumeție până în vârf sau să îl observați de la altitudini mai mici.

CITEȘTE ȘI:
Descoperiți superbele castele ale Spaniei

Sierra Nevada este una dintre atracțiile turistice în aer liber pe tot parcursul anului în Spania. Primăvara, vara și toamna este dedicată drumețiilor, ciclismului, călăriei și observării păsărilor. Ibexul spaniol, mistreții, animalele sălbatice și păsările de pradă locuiesc în parcul național.

Între timp, sezonul de schi în cea mai sudică stațiune din Europa începe la sfârșitul lunii noiembrie.

La parcul național se poate ajunge din Granada și Almería. Alternativ, puteți căuta cazare în limitele parcului, la Sierra Nevada sau Trevélez.

Vedeți locația pe Google.

Destinații turistice de plajă în Spania

Această țară din sud-vestul Europei beneficiază de plaje glorioase care primesc un climat mediteranean. Nu există un loc mai bun pentru a te relaxa cu o halbă de sangria și a digera toate atracțiile turistice incredibile din Spania la care ai asistat pe continent.

Insulele Baleare

Insulele Baleare sunt un arhipelag în largul estului Spaniei, format din patru insule principale și aproximativ 150 de insule mai mici. Acestea se bucură de climatul mediteranean și oferă peisaje care variază semnificativ față de cele de pe continent.

Mallorca, cea mai mare insulă, încântă călătorii cu stațiunile sale de plajă, ruinele romane și arhitectura maură. Este, de asemenea, o bază excelentă pentru a explora Parcul Național Teritorial Maritim Terrestru al Arhipelagului Cabrera, un loc nelocuit.

Menorca este o alternativă mai liniștită la Mallorca, cu plaje secrete, un teren mai accidentat și o atmosferă mai blândă.

Ibiza este unul dintre cele mai renumite locuri din Spania pentru petreceri și plaje. Cu toate că în Ibiza sunt multe alte lucruri de făcut în afară de a merge în cluburi, inclusiv drumeții, sporturi nautice și parcuri naturale.

Formentera este o excursie de o zi ușor de făcut din Ibiza, dar puteți alege, de asemenea, să rămâneți pe această insulă mai mică.

La Insulele Baleare se poate ajunge cu avionul sau cu barca. Puteți alege una dintre ele sau vă puteți răsfăța cu un spot de island-hopping.

Vedeți locația pe Google.

Costa del Sol

Dar nu este nevoie nici măcar să părăsiți continentul pentru a găsi plaja spaniolă preferată.

Situată în comunitatea autonomă Andaluzia, Costa del Sol este unul dintre cele mai tari locuri turistice din Spania. Regiunea de la malul mării se întinde de la t în sud până la Malaga și este formată dintr-un șir de orașe și sate de pescari mici.

A fost denumită „Coasta Soarelui”, pentru a celebra cele peste 300 de zile de soare pe care le primește această fâșie în fiecare an.

Plajele nisipoase oferă condiții blânde de înot și sunt mărginite de baruri pe plajă. Estepona este unul dintre cele mai bune locuri de cazare din Costa del Sol, datorită diversității peisajelor naturale și a atracțiilor istorice din oraș.

Pe lângă sporturile nautice, Costa del Sol este o alegere solidă pentru drumeții, bicicliști și jucători de golf. Parcul național Sierra de las Nieves (Parque Nacional Sierra de las Nieves) umple interiorul cu verdeață luxuriantă și oportunități de aventură.

Țineți cont de faptul că Costa del Sol este extrem de aglomerată în lunile de vârf ale verii. Vizitați în afara lunilor iulie și august pentru cele mai bune condiții.

Vedeți locația pe Google.