O zi în Cinque Terre este o perioadă bună pentru a explora cele cinci orașe diferite din acest parc național uimitor. Ar trebui, bineînțeles, să petreceți mai mult timp aici dacă puteți, dar o zi este o șansă bună pentru a vă face o idee despre această regiune uimitoare a Italiei.

Fie că plănuiți să vizitați Cinque Terre ca o excursie de o zi din Florența, Milano, Genova sau de undeva mai aproape, veți dori să începeți devreme și să vă asigurați că nu pierdeți ultimul tren.

Voi detalia cel mai bun mod de a ajunge acolo din aceste orașe diferite și cum să vă asigurați că știți orele de tren și chiar cum să rezervați trenurile în avans pentru a economisi niște bani pe parcurs.

Excursie de o zi în Cinque Terre din Florența

Cel mai simplu mod de a ajunge la Cinque Terre din Florența este să luați trenul. Există trenuri care circulă din oră în oră între Florența și orașul La Spezia. Din La Spezia puteți face legătura cu oricare dintre celelalte gări din orașele din Cinque Terre.

Trenul de la Florența la La Spezia durează două ore și 27 de minute. De aici este un tren de 22 de minute din La Spezia până la cel mai apropiat oraș și punct de intrare în Cinque Terre, Monterosso.

Vă recomand să începeți de la un capăt și să vă îndreptați spre parc. Capătul îndepărtat al Cinque Terre este Riomaggiore. Pentru a ajunge la Riomaggiore din La Spezia, este același tren ca și cel spre Monterosso, dar veți sta în el încă vreo 10 minute.

Puteți planifica toate orele de tren și vă puteți rezerva biletele prin intermediul aplicației TrenItalia. Acesta este cel mai bun mod de a verifica orele de tren și de a vă asigura că veți obține un loc în tren. Dacă rezervați cu câteva zile în avans, de obicei economisiți bani și la trenurile intercity.

În funcție de trenul pe care îl luați, biletele pot fi de la 18 € la 31 €. Acest preț este de persoană pe sens.

Excursie de o zi în Cinque Terre din Milano

Să ajungi în Cinque Terre pentru o excursie de o zi din Milano este, de asemenea, destul de ușor de făcut.

De câteva ori pe zi, puteți merge direct din Milano direct la Monterosso. Primul tren al zilei este la ora 8 dimineața și vă ajunge la Monterosso la 11:05. Este un pic cam târziu pentru a începe să încerci să vezi absolut totul, dar poți totuși să vizitezi orașele cu trenul și să le explorezi timp de câteva ore.

Puteți sta aproape toată ziua și să vă întoarceți la Monterosso la ora 19:00 și să prindeți un tren direct care să vă ducă înapoi la Milano. Vă veți întoarce la Milano cu puțin înainte de ora 22:00, după ce ați petrecut o zi minunată în Cinque Terre. Trenul direct costă 28,50 € pe sens.

Opt ore este destul de mult timp pentru a avea cu adevărat șansa de a vedea diferitele orașe și chiar de a face câteva drumeții de-a lungul Sentiero Azurro (poteca albastră), care trece între cele cinci orașe.

Dacă doriți să rămâneți puțin mai târziu, este încă posibil să luați trenuri mai târzii, doar că acestea nu vor fi directe. S-ar putea să trebuiască să luați trenul până la un oraș numit Levanto sau până la orașul La Spezia și apoi, de acolo, să vă puteți întoarce direct la Milano.

La fel ca mai sus cu excursia de o zi din Florența, dacă intenționați să faceți o excursie de o zi în Cinque Terre din Milano, veți dori să vă rezervați trenurile în avans. Puteți face acest lucru cu TrenItalia și cel mai bun mod de a face acest lucru este prin intermediul aplicației.

Unde vă puteți caza în apropiere de Cinque Terre

Dacă vrei să faci Cinque Terre într-o zi și să te bazezi mai aproape de parcul național, îți recomand cu căldură să te cazezi în Rapallo, Santa Margherita Ligure sau Sestri Levante.

Puteți lua un tren regional direct din oricare dintre aceste orașe direct la Riomaggiore în mai puțin de o oră și chiar mai puțin timp dacă doriți să începeți excursia de o zi în Cinque Terre în Monterosso.

Hoteluri în Rapallo

Nonna Lucia Guesthouse – Am stat la această mică pensiune incredibilă și a fost perfectă. În timpul lunilor de primăvară, a fost un foarte accesibil € 35 pe noapte. Acesta a inclus o cameră privată mare, o baie privată, și este la doar un bloc distanță de plajă și promenadă. Gazdele sunt absolut minunat și a dat recomandări excelente. Este liniștit pe timp de noapte și chiar nu cred că există o valoare mai bună pentru bani în Rapallo. 

Miramare Hotel – Acest hotel de pe malul mării este absolut fantastic. Păstrează exteriorul în stil vechi, dar a refăcut complet camerele pentru a se simți modern, curat și proaspăt (spre deosebire de alte câteva hoteluri de-a lungul acestei benzi care par blocate în anii ’70). Camerele cu vedere la mare sunt deosebit de spectaculoase. Micul dejun este inclus cu sejurul dumneavoastră și este o selecție frumoasă, cu o mulțime de a alege de la. Camera începe de la 118 € pe noapte.

Hoteluri în Santa Margherita Ligure

Hotel Helios – Situat chiar pe malul mării, hotelul a transformat o parte a plajei într-o zonă de înot privată, unde vă puteți răcori de căldură sau vă puteți relaxa la soare. Este într-adevăr singurul hotel de pe plajă din zonă și, având în vedere că este incredibil de accesibil. Camerele sunt curate și moderne, iar restaurantul este delicios. Un mic dejun excelent este inclus cu sejurul dumneavoastră. Rezervați în avans și puteți obține chiar și locuri pentru aproximativ 100 €.

Villa Gelsomino Exclusive House – Aceasta este o uimitoare casă veche Palazzo sau o casă în stil palat, la doar câteva minute de mers pe jos de plajă și, cu toate acestea, te simți în propria ta bucată de paradis de pe Riviera italiană. Dacă sunteți flexibili cu datele, puteți găsi aici camere pentru puțin sub 200 de euro pe noapte. Există un jacuzzi și un mic dejun uimitor, proaspăt preparat, inclus în sejurul dumneavoastră.

Hoteluri în Sestri Levante

Hotel Due Mari – Situat în mijlocul peninsulei care separă cele două golfuri din Sestri Levante, acesta este unul dintre cele mai bine amplasate hoteluri din oraș dacă vă aflați aici pentru o vacanță pe plajă. Încă nu este departe de oraș, dar este chiar mai aproape de mare și de nisip. Camerele sunt simple și curate. Micul dejun este inclus cu sejurul dumneavoastră și există o piscină în aer liber uimitoare la care veți dori să vă relaxați seara. Camerele încep de la € 125 pe noapte.

La Torre – Acest hotel arată de parcă ar trebui să coste mult mai mult decât costă (uneori costă la fel de mult cum pare, mai ales în plină vară). Dacă vă planificați călătoria în primăvară sau toamnă, puteți obține o cameră aici pentru mai puțin de 200 € pe noapte. Există o piscină infinită și un jacuzzi pe o terasă care oferă una dintre cele mai impresionante priveliști de pe coastă. Casa în sine arată și se simte un pic ca un castel, atât în exterior, cât și în interior (de aici și numele). Toate camerele au ferestre mari care dau spre aceeași priveliște. Este un loc incredibil. 

CITEȘTE ȘI:
Ce faci când ajungi în San Francisco

Cinque Terre cu mașina

Nu vă recomand să faceți Cinque Terre cu mașina dacă nu vă simțiți foarte confortabil să conduceți în Italia.

Drumurile din această regiune a Italiei sunt foarte înguste (de multe ori dau senzația că sunt cu sens unic, când de fapt sunt cu două sensuri). Sunt foarte vântoase și îmbrățișează faleza, iar ceilalți șoferi nu vor avea prea multă răbdare cu tine dacă te târăști cu 15 kilometri pe oră.

De asemenea, există locuri de parcare foarte limitate în sate, care sunt mici și foarte accidentate și pline de străzi și mai înguste decât cea pe care ați venit.

Acestea fiind spuse, există drumuri care duc spre Cinque Terre și puteți ajunge cu mașina în Cinque Terre dacă nu vă deranjează nimic din cele de mai sus.

Trebuie să ajungi singur în La Spezia pentru a putea intra cu mașina în Cinque Terre. Probabil că veți intra în La Spezia de pe A15 sau A12. Veți urma indicatoarele către La Spezia până când veți intra efectiv în orașul propriu-zis.

Odată ajunși în La Spezia, veți urma indicatoarele pe care scrie „CINQUE TERRE-Portovenere”. Pe măsură ce ieșiți din oraș, veți continua să urmați indicatoarele spre Manarola-Riomaggiore.

Din La Spezia, veți intra în Cinque Terra la primul oraș, Riomaggiore.

Cardul Cinque Terre

Dacă intenționați să parcurgeți Sentiero Azzurro între aprilie și octombrie, atunci va trebui să obțineți Cinque Terre Card.

Nu aveți nevoie de Cinque Terre Card dacă veți parcurge Sentiero Azzurro între noiembrie și martie. Dacă călătoriți la sfârșitul lunii martie sau la sfârșitul lunii octombrie și nu sunteți sigur, NU achiziționați biletul în avans.

În schimb, așteptați să ajungeți în Cinque Terre și aflați la centrul de informații dacă aveți nevoie de bilet sau nu. Ei le vând la birou și nu va fi o coadă lungă în această perioadă a anului.

Dacă călătoriți în perioada de vârf, care tinde să fie de la sfârșitul lunii iunie până la începutul lunii septembrie, poate doriți să luați în considerare achiziționarea în avans a cardului Cinque Terre.

Biroul se deschide la ora 9:00, iar la ora 8:30 există deja o coadă în fața birourilor de turism din fiecare oraș (dar mai ales Riomaggiore și Monterosso).

De asemenea, nu trebuie să achiziționați Cinque Terre Card dacă doriți să faceți drumeții pe alte trasee care nu sunt Sentiero Azzurro. Există o mulțime de trasee uimitoare în jurul Parcului Național Cinque Terre, pe care puteți merge complet gratuit.

Cardul Cinque Terre costă în prezent (2022) 7 euro. Există un Cinque Terre Train Card care costă 18 €. Acesta include oricâte călătorii cu trenul doriți.

Cardul Cinque Terre include, de asemenea, utilizarea gratuită a toaletelor în toate gările din Cinque Terre (deci în toate cele cinci orașe).

De asemenea, cardul oferă WiFi gratuit în toate gările (primești propriul login și parolă). Acest lucru a fost foarte util pentru a verifica orele de tren, pentru a găsi informații despre un restaurant bun de încercat în acel oraș sau pentru a-mi rezerva biletul de tren spre casă pe aplicația mea).

Puteți face o rezervare în avans a cardului Cinque Terre și puteți afla mai multe despre biletele de o zi și de două zile, precum și despre alte opțiuni de traseu prin intermediul acestui site.

Itinerariu de o zi pentru Cinque Terre

Există cinci orașe în Cinque Terre pe care le veți putea vizita în itinerariul de o zi în Cinque Terre.

  • Riomaggiore
  • Manarola
  • Corniglia
  • Vernazza
  • Monterosso al Mare

Dacă vă deplasați în Cinque Terre pentru o excursie de o zi din Florența, Milano, Genova sau din altă parte, atunci veți dori să începeți de la un capăt. Asta înseamnă să vă începeți ziua fie la Riomaggiore, fie la Monterosso al Mare.

Cred că locul de unde începeți depinde în mare măsură de ce planuri aveți pentru acea zi. Am împărțit acest itinerar de o zi în Cinque Terre în două părți, în funcție de ceea ce vrei să faci.

Dacă intenționați să mergeți pe jos pe Sentiero Azzurro, veți dori să urmați primul itinerar Cinque Terre, iar dacă doriți pur și simplu să vizitați fiecare oraș și să luați trenul între ele, atunci veți dori să urmați al doilea itinerar Cinque Terre.

Itinerariu de o zi în Cinque Terre, pe jos pe Sentiero Azzurro

Dacă doriți să vă plimbați pe Sentiero Azzurro, lucru pe care vi-l recomand cu mare drag, atunci vă recomand să faceți această parte a zilei mai întâi, cât timp este mai liniște și vremea este ușor mai răcoroasă.

La momentul scrierii acestui articol (2022), în prezent sunt deschise doar două părți din Sentiero Azzurro sau Traseul Albastru. Puteți merge între Monterosso al Mare și Vernazza și între Vernazza și Corniglia.

Traseele între Corniglia și Manarola și între Manarola și Riomaggiore sunt în prezent închise din cauza alunecărilor de teren. Se crede că aceste trasee nu vor fi deschise din nou până la sfârșitul anului 2023 sau începutul anului 2024.

Merită menționat faptul că aceste trasee nu sunt ușoare. Ele sunt foarte abrupte pe alocuri. Plimbarea între Monterosso al Mare și Vernazza are o tonă de scări pe care va trebui să le urci și să le cobori și, în general, poate dura aproximativ două ore și jumătate până la trei ore pentru a parcurge cele două trasee, fără a include opririle în fiecare oraș.

Aveți nevoie de cel puțin un nivel moderat de fitness pentru a merge pe aceste trasee. Nu este nevoie să fiți un drumeț profesionist. Puteți, de asemenea, să faceți această drumeție pur și simplu în adidași. Dar nu trebuie luată cu ușurință. Este o plimbare dificilă, mai ales dacă călătoriți în lunile fierbinți de vară.

Asigurați-vă că aveți la pachet multă apă. În fiecare oraș există fântâni de apă și magazine de unde puteți cumpăra sticle, dar sunt foarte puține locuri de unde puteți lua apă de-a lungul traseelor.

Există puțină sau deloc umbră de-a lungul celei mai mari părți a traseului, așa că este de asemenea important să aduceți cremă de protecție solară și o pălărie pentru protecție solară.

Pornind din Monterosso al Mare

Deci, având în vedere acest lucru, vă recomand să vă începeți ziua în Monterosso al Mare. Puteți preachiziționa online abonamentul pentru traseu sau puteți ajunge când se deschide biroul de turism, la ora 9:00, și să vă cumpărați biletul în persoană. Când îl cumpărați în persoană, puteți pune câteva întrebări și vă vor da, de asemenea, o hartă minunată cu toate traseele din Cinque Terre.

Traseul dintre Monterosso și Vernazza este o provocare. Vă veți petrece cea mai mare parte a acelei părți a plimbării urcând. Dar, odată ce ați urcat, este o priveliște minunată. Cu opriri pentru fotografii, este nevoie de între o oră și un sfert și o oră și jumătate pentru a parcurge această porțiune din Sentiero Azzurro.

CITEȘTE ȘI:
15 lucruri de făcut în Genova, Italia

Dacă faceți o excursie de o zi în Cinque Terre, probabil că va trebui să luați trenul înapoi la Monterosso la sfârșitul zilei pentru a lua trenul spre casă, astfel încât să puteți păstra o parte din vizitarea obiectivelor turistice până când vă veți întoarce în oraș după-amiaza.

De la Vernazza la Corniglia

Veți dori să vă opriți și să petreceți ceva timp în Vernazza, unde puteți bea o cafea, să vă umpleți sticla de apă, să folosiți baia din gară și pur și simplu să admirați priveliștea. Există o mică biserică aici care merită explorată (fiecare oraș are o mică biserică care merită explorată).

Plimbarea de la Vernazza la Corniglia a fost una dintre părțile mele preferate din singura mea zi în Cinque Terre. Priveliștile de-a lungul acestui traseu sunt cu adevărat magice și, după urcușul inițial din Vernazza, este o plimbare în mare parte plată de-a lungul liniei de coastă până când ajungeți la Corniglia.

Corniglia este destul de diferit de celelalte orașe din Cinque Terre. În loc de clădiri colorate care se urcă pe dealuri, aveți un grup de clădiri de piatră care se află în vârful unui deal cu vedere la linia de coastă.

Aici vă recomand să luați prânzul și să vă relaxați un pic. Există câteva restaurante cu adevărat minunate, iar acest magazin de sandvișuri a făcut cel mai bun sandviș cu carne de porc prăjită pe care l-am mâncat în viața mea. Căutați dai Luca!

Acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai puțin vizitate dintre cele cinci orașe, deoarece este un pic mai greu de ajuns decât celelalte. Toate celelalte orașe sunt accesibile cu feribotul, iar gara este la o scurtă plimbare de oraș.

Cu toate acestea, Corniglia este la aproximativ 10 minute de urcare de la gară până în oraș și, din cauza poziției sale în vârful unui deal, ajungerea aici cu barca este destul de dificilă. Asta înseamnă că nu este plin de turiști la ora prânzului, ca multe dintre celelalte orașe.

De la Corniglia la Manarola

Puteți să vă odihniți pentru restul zilei, deoarece ați terminat partea cea mai grea. Acum vă puteți răsplăti cu o înghețată pe malul apei în Manarola.

Pentru a pleca din Corniglia, va trebui să urmați indicatoarele de ieșire din oraș și să coborâți un set mare de scări pentru a ajunge la gară.

Trenul circulă în ambele direcții între toate cele cinci orașe din Cinque Terre la fiecare 30 de minute, așa că nu va trebui să așteptați niciodată prea mult pentru a trece la următorul oraș dacă nu doriți să o faceți.

Dacă ați achiziționat cardul Cinque Terre Train Card (vi-l recomand cu căldură, cel puțin până când întregul Sentierro Azzurro va fi din nou deschis), atunci nu trebuie să cumpărați un bilet de tren, ci pur și simplu vă puteți urca în tren când ajunge și îl puteți lua până la următoarea stație, Manarola.

Dacă ați cumpărat doar cardul Cinque Terre Card și nu abonamentul de tren, va trebui să cumpărați un bilet de tren fie de pe aplicația Trenitalia App, fie în gară, de la unul dintre automatele roșii de bilete.

Manarola este un oraș frumos în care veți dori să petreceți cel puțin o jumătate de oră sau mai mult pentru a-l explora. Puteți urca dealul până în zona orașului vechi, unde veți găsi câteva cafenele drăguțe ascunse, o biserică și câteva priveliști uimitoare.

Dar cea mai bună priveliște este atunci când cobori dealul spre coastă. O mică parte a traseului Sentiero Azzurro este deschisă și veți dori să ieșiți pe jos de-a lungul ei, astfel încât să puteți privi înapoi la Manarola pentru ceea ce este lovitura absolută de bani din Cinque Terre.

Când căutați imagini din Cinque Terre, aceasta este adesea fotografia care apare. Clădirile colorate care mărginesc portul din Manarola fac din aceasta o priveliște cu adevărat uimitoare.

De la Manarola la Riomaggiore

După ce ați petrecut ceva timp în Manarola, întoarceți-vă la gară și urcați în trenul spre Riomaggiore.

Riomaggiore este unul dintre cele mai mari orașe din interiorul parcului național și veți dori să vă acordați cel puțin o oră pentru a explora acest loc. Poate chiar mai mult timp dacă vă este din nou foame, deoarece aici există câteva restaurante și cafenele minunate.

Când ieșiți din gara din Riomaggiore, va trebui să treceți printr-un tunel pentru a ajunge în oraș, dar există o mulțime de scări și dealuri pe care să vă plimbați în sus și în jos și o frumoasă biserică istorică de văzut. De asemenea, priveliștea de pe marginea portului este cu adevărat minunată pentru fotografii.

De la Riomaggiore la Monterosso al Mare

Dacă luați trenul înapoi la Florența, Milano sau în altă parte de-a lungul coastei, probabil că va trebui să vă întoarceți la Monterosso. Călătoria cu trenul durează aproximativ 10 minute.

Monterosso al Mare este împărțit în două zone. Când coborâți din tren, vă aflați în zona „orașului vechi”. Aici se află o mulțime de restaurante și cafenele excelente. Aici este, de asemenea, locul unde vă recomand să faceți orice cumpărături de suveniruri. Există câteva buticuri frumoase, precum și câteva magazine de suveniruri de prost gust, de unde puteți lua un prosop de vase sau un tricou pe care scrie Cinque Terre.

Pe măsură ce vă îndepărtați de gară, veți trece pe lângă ceea ce pare a fi un castel. Acesta este Torre Aurora și este de fapt un restaurant și un bar acum. Dacă aveți chef de un aperitivo la sfârșitul zilei de explorare a Cinque Terre, acesta este locul unde trebuie să mergeți.

Dacă veți continua să mergeți, veți ajunge la plajă care, după umila mea părere, este una dintre cele mai bune din cadrul parcului național. Dacă este suficient de cald pentru a înota, asigurați-vă că vă împachetați costumul de baie, astfel încât să vă puteți schimba în el și să faceți o baie sau pur și simplu să vă relaxați și să vă bucurați de soarele italian.

Itinerariu Cinque Terre într-o zi cu trenul

Dacă plănuiți să explorați Cinque Terre într-o zi cu trenul, veți avea o tonă de timp în fiecare oraș pentru a explora, a vă relaxa și a vă bucura de plaje.

Aceasta este cea mai bună opțiune dacă vizitați în timpul verii.

Dacă veți lua trenul între toate cele cinci orașe, probabil că va fi în continuare o afacere mai bună pentru dumneavoastră să achiziționați cardul de tren Cinque Terre, chiar dacă nu intenționați să mergeți pe jos pe trasee. Trenul între fiecare oraș costă 5 euro în timpul verii, așa că veți cheltui 20 de euro dacă vă opriți în fiecare oraș.

Cardul Cinque Terre Train Card costă doar 18 €, așa că economisiți un pic (se adună dacă călătoriți cu mai multe persoane).

Dacă nu intenționați să vă opriți în fiecare oraș de pe traseu, atunci puteți pur și simplu să plătiți fiecare bilet de tren pe măsură ce mergeți (deși este plăcut să aveți acces gratuit la băi cu Cinque Terre Card).

Deși nu trebuie neapărat să începeți devreme dacă luați trenul între fiecare oraș, vă recomand totuși să începeți devreme, deoarece astfel veți avea câteva dintre orașe aproape numai pentru dumneavoastră înainte de sosirea feriboturilor la ora prânzului.

CITEȘTE ȘI:
Cauți cele mai bune cofetării din Praga?

Riomaggiore

Deoarece nu veți merge pe jos pe traseu, vă puteți începe ziua în Riomaggiore. Acest lucru va însemna că nu va trebui să vă întoarceți de două ori la sfârșitul zilei, așa cum ați face dacă ați parcurge Sentiero Azzurro.

Riomaggiore este un oraș frumos, cu câteva cafenele și restaurante fantastice. Săriți peste micul dejun de la hotel (sau luați doar unul mic), astfel încât, atunci când ajungeți în Riomaggiore, să vă puteți bucura de un cappuccino și o felie de focaccia de la una dintre brutăriile care se află pe strada principală.

Vă recomand să petreceți cel puțin o oră plimbându-vă prin Riomaggiore. Nu uitați să urcați la Castello di Riomaggiore pentru priveliștile incredibile de pe coastă.

Există, de asemenea, o mică plajă aici, dacă doriți să vă începeți ziua cu o baie în mare. Se simte ca un moment chintesențial din Cinque Terre în timp ce înotați în apă privind înapoi la clădirile colorate care îmbrățișează faleza.

Manarola

Acesta este unul dintre cele mai fotografiate orașe din Cinque Terre și, fără îndoială, un oraș în care veți dori să vă opriți în timpul excursiei de o zi în Cinque Terre.

Mergeți de la gară pe jos pe dealuri până când ajungeți la malul mării. Pe stânga, există un mic loc de gelato care face înghețată delicioasă și o cafea tare.

Urmați poteca de-a lungul falezei până când ajungeți la punctul de belvedere care oferă o priveliște incredibilă asupra orașului. Puteți petrece cu ușurință o oră în Manarola, dacă nu chiar mai mult, pur și simplu bucurându-vă de această priveliște.

Corniglia

Pentru a ajunge de la gara din Corniglia în oraș, trebuie să urcați un set mare de scări. Scările nu sunt foarte abrupte, dar se schimbă înapoi pe tot dealul până când ajungeți în oraș.

Nu vă grăbiți și bucurați-vă de priveliști. Există câteva bănci de-a lungul scărilor unde vă puteți opri și odihni dacă începe să vi se pară dificil.

Merită totuși efortul.

Corniglia este probabil preferatul meu dintre toate cele cinci orașe din Cinque Terre. Străzile înguste și clădirile din piatră te fac să te simți ca și cum ai fi intrat într-un sat medieval.

Este, de asemenea, locul unde veți găsi unele dintre cele mai bune mâncăruri și cei mai puțini turiști.

Veți găsi o mulțime de gelato ca în acest loc sau căutați chiar peste drum pentru ceea ce a fost cel mai bun sandwich pe care l-am mâncat vreodată. Nu reușesc să îl găsesc pe Google, dar se numește dai Luca. Căutați doar micul loc cu panini pe stânga când intrați pe alee (cu gelateria pe dreapta).

Vernazza

Dacă nu v-ați oprit să mâncați ceva în Corniglia, atunci cu siguranță veți fi gata pentru prânz când veți ajunge în Vernazza. Ora prânzului în Vernazza este o perioadă aglomerată. O mulțime de feriboturi din toată riviera italiană ajung special în acest sat, deoarece este unul dintre cele mai frumoase și este cel mai bun loc de vizitat cu barca.

De asemenea, are o mulțime de opțiuni pentru a lua masa în aer liber, inclusiv câteva restaurante în piața principală, chiar lângă port și în fața bisericii medievale a orașului.

Belfort este alegerea mea de top, deși este un pic de risipă (majoritatea restaurantelor din Cinque Terre sunt, ca să fiu sincer!). Mâncărurile cu fructe de mare de aici sunt absolut paradisiace.

Dacă aveți timp și energie, urcați pe deal până la ruinele Turnului Doria.

Monterosso al Mare

Acesta este locul în care veți dori să petreceți o după-amiază la plajă. Soarele va fi poate cel mai fierbinte după-amiază, iar tu vei fi plin de mâncare delicioasă și vei avea nevoie să îți odihnești picioarele obosite după atâtea plimbări prin Cinque Terre.

Asigură-te că ai în bagaj o pătură de plajă moale și frumoasă, plajele pietruite din Cinque Terre nu sunt cele mai confortabile dacă ai cu tine doar un prosop subțire. În timpul lunilor de vară, vor fi, de asemenea, o mulțime de oameni acolo pentru a vă vinde un scaun și o umbrelă, dacă doriți să vă relaxați în acest fel.

Plaja de aici este lungă și frumoasă, iar apa este calmă și perfectă pentru înot. De-a lungul drumului principal de lângă plajă se află o mulțime de magazine mici care vând beri reci sau care vă pot face un Aperol spritz într-un pahar de luat la pachet pe care să îl luați cu dumneavoastră pe plajă.

Monterosso are, de asemenea, un oraș vechi frumos, unde vă puteți îndrepta pentru un aperitivo după ce vă bucurați de soarele de pe plajă. O gustare ușoară și o băutură bună vă vor pregăti pentru un pui de somn plăcut în timpul călătoriei cu trenul înapoi spre locul unde vă veți petrece noaptea. Doar să nu ratați oprirea!

Sfaturi pentru a explora Cinque Terre într-o zi

Fie că vreți să parcurgeți Sentiero Azzurro pe jos sau pur și simplu vreți să săriți prin diferite sate și să explorați, să vedeți Cinque Terre într-o zi este absolut posibil.

Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, vă recomand totuși două zile. Odată ce veți petrece o zi printre orașe, veți realiza cât de magic este și nu veți mai vrea să plecați.

Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care vor să meargă pe diferite trasee. Parcul are atât de multe drumeții diferite de făcut și te duc printre plantații de măslini, podgorii și până sus pentru priveliști ale coastei care îți taie cu adevărat răsuflarea.

Dacă aveți doar o zi la dispoziție și faceți drumeții pe Sentiero Azzurro, asigurați-vă că țineți cont de timp. Puteți petrece cu ușurință o oră sau mai mult în fiecare oraș, pur și simplu plimbându-vă și admirând priveliștile, dar ziua trece repede atunci când petreceți o mare parte din dimineață făcând drumeții între primele două sate.

Asigură-te că știi care este punctul tău de întâlnire pentru ultimele câteva orașe, astfel încât să te poți întoarce la timp pentru a prinde trenul la sfârșitul zilei.

Purtați straturi. Dimineața, mai ales primăvara și toamna, poate fi destul de răcoare, dar pe măsură ce ziua avansează și începeți să mergeți mult pe jos, poate deveni foarte cald.

Așa cum am menționat mai sus, vă recomand cu căldură crema de protecție solară, o pălărie și ochelari de soare pentru a vă proteja de soare în timp ce vă plimbați pe trasee sau vă întindeți pe plajă. Împachetați neapărat un costum de baie și o sticlă de apă pe care să o puteți reumple pe parcurs.

Purtați pantofi rezistenți. Nu veți dori să mergeți pe trasee sau chiar în jurul dealurilor abrupte din fiecare sat în șlapi sau sandale subțiri. Cel puțin sandale de mers pe jos rezistente, dacă nu adidași sunt cea mai bună opțiune.

Bilete de avion către Florența

Bilete de avion către Milano