Peisaje rupte, parcă, dintr-un basm, atmosfera romantică și medievală, aer proaspăt, operele lui Richard Wagner toate acestea, și nu numai, au o singură destinație: Bavaria, Castelul Neuschwanstein.

Este destinația ideală pentru o vacanță în familie. Atât cei mari, cât și cei mici vor fi încântați de splendida operă de artă ce se înalță deasupra satului Hohenschwangau, apărat de înaltele piscuri înzăpezite ale Alpilor și înconjurat de apele Lacului Alpsee.

Castelul Neuschwanstein își începe povestea la începutul anilor 1869, când regele Ludwing al II-lea al Bavariei, un rege visător și romantic, dă ordine să se construiască acest castel ca un refugiu, ca o evadare într-o lume de basm, plină de legende și decoruri romantice.

Locul unde se înalță castelul este unul strategic, dar și idilic, fiind situat pe un deal stâncos, el fiind cunoscut și sub numele de „castelul din povești”. Îmbinând motivele arhitecturii medievale, cu turnuri și arcade impresionante, constructorii au dat naștere unui ansamblu arhitectural unic. Această imagine de poveste a fost sursă de inspirație pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland.

Interiorul are propriile sale povești și constituie un omagiu adus lui Richard Wagner, de a cărei operă regele era îndrăgostit. Operele acestuia se regăsesc în picturile murale ale castelului.

Sala tronului este pictată cu scene din „Sfântul Graal”, din povestea lui Persifal, iar dormitorul regelui este sculptat în întregime din lemn, la realizarea căruia s-a lucrat timp de 4 ani.

Splendida construcție în stil romantic-renascentist, a fost deschisă publicului larg, după moartea regelui în 1886 și strânge anual peste 1,3 milioane de turiști.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cofetării din Viena

Cea mai impresionantă priveliște a castelului o surprinzi de pe Podul Mariei, un pod suspendat deasupra unei cascade cu o cădere de 45 m.

De la Castelul Hohenschwangau, locul unde regele Ludwing al II-lea a copilărit, se poate urca pe jos timp de 30-40 minute, sau, pentru a respecta cadrul de poveste, puteți opta pentru o trăsura mânată de vizitii îmbrăcați în straie tradiționale bavareze.

Imaginea castelului este fabuloasă și orice descriere este prea săracă, parcă îi știrbește din frumusețe și farmec. Pentru a vă putea bucura de ea, mergeți și vizitați tărâmul de basm din Bavaria.