Când spui Barbados, spui destinație exotică, paradis, rai pe pământ, plajă cu nisip fin și apă ce se confundă cu cerul.

O vacanță în acesta locație este ideală pentru a-ți desfăta simțurile și a-ți încărca bateriile.

Orașul Bridgetown este singurul de pe insulă, iar arhitectura minunată se îmbină cu zonele sălbatice ce sunt foarte aproape de clădiri.

Insula dispune de un aeroport internațional, iar până la hotel puteți lua un taxi sau autobuzul pentru 2 dolari călătoria.

Vremea este caldă și frumoasă tot timpul, dar nu se recomandă o vacanță în perioada august – octombrie, deoarece este sezonul uraganelor.

În Barbados se cultivă trestia de zahăr, așa că sunt multe plantații. Casele ce se găsesc pe aceste plantații sunt foarte interesante și adesea locuitorii oferă celor ce-i vizitează, o masă ce include specialități locale.

Parlamentul din Barbados este o clădire impresionantă. Ea a fost construită cu piatră provenind din reciful de corali.

Pentru iubitorii naturii este recomandat să vizitați Rezervația Barbados, unde veți avea ocazia să observați natura în stare pură, nemodificată de oameni, sălbatică.

De asemenea, în Grădina Botanică Andromeda veți găsi impresionante colecții de flori exotice și fântâni răcoritoare.

Locuitorii din Bridgetown au pus la dispoziția turiștilor o aventură mai puțin comună, un tur cu submarinul. Călătoria se realizează la 17 metri sub nivelul mării, durează aproximativ 40 de minute și costă 104 dolari de persoană.

Gastronomia locală este fascinantă. Printre felurile de mâncare tradițională ce se servesc aici, se recomandă Peștele Zburător, prăjit cu puțină făină și cu sos galben, picant, făcut de localnici și ardei iuți locali, ceapă și muștar. Alte preparate autohtone sunt pepperpot – tocană de porc, și cutters – un sandwich făcut dintr-o pâine specială cu șuncă sau pește.

CITEȘTE ȘI:
Top 10 cele mai bune locuri de vizitat în Olanda

Caută zboruri către Barbados

Caută cazare în Barbados