Grădinile botanice vor reprezenta întotdeauna un punct de atracție atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. În lume există multe astfel de grădini splendide și faimoase.

În Anglia, Grădinile Botanice Regale cuprind cea mai mare colecție de specii de plante din toată lumea, peste 7 milioane la număr în ierbar. Suprafața de 120 de hectare pe care se întinde este gazdă a circa 30.000 de plante. De asemenea, complexul deține și o bibliotecă de specialitate ce oferă curioșilor peste 750.000 de cărți, publicații și reviste ilustrate cu plante.

Se întinde pe o suprafață de 75 de hectare și reprezintă cea mai frumoasă grădina botanică din lume. Aceasta se găsește în Montreal, Canada și a fost înființată în anul 1931. În alcătuirea sa intră 30 de grădini de dimensiuni mici, pavilioane tematice, cum ar fi: pavilionul japonez, pavilionul plantelor ornamentale, pavilionul plantelor toxice și grădina chinezească.

Grădina Botanică din Berlin, Germania cuprinde peste 22.000 de plante și are o suprafață de 43 de hectare. În componența sa intră și celebrele sere gigantice, faimoase în întreaga lume. Una dintre aceste sere este Marele Pavilion. Plantele din interiorul său sunt tratate regește, temperatura fiind menținută la 30 de grade tot timpul anului, iar umiditatea la nivelul optim.

De pe lista noastră nu putea lipsi Grădina Botanică din Kyoto, Japonia. Frumusețea specifică a grădinilor japoneze, dispunerea plantelor și a lampioanelor, a pietrelor și a nisipului, susurul apei și podețele ce le traversează sunt surprinse aici prin grădini tematice ca grădina bambusului, grădinile cameliei, grădina cireșilor, grădina florilor sau grădina lotusului. Grădina Botanică din Kyoto este casă a peste 12.000 de specii de plante în exterior și a peste 25.000 de specii de plante la interior.

CITEȘTE ȘI:
Top 5 festivaluri de iarnă din întreaga lume

Grădina Botanică Națională din Kirstenbosch, Africa de Sud este specială nu prin mărime, frumusețe sau vechime, ci pentru faptul că a fost construită în scopul de a conserva flora acestei țări. Unele dintre cele mai frumoase și rare (sau pe cale de dispariție) plante din lume își găsesc locul aici.