Ți s-a întâmplat și ție să călătorești pe distanțe lungi și să constați că ți-ar fi fost mai simplu dacă ai fi avut cu tine un „nu știu ce” obiect?

Când am avut primul zbor de 9 ore, am luat o hotărâre pe care o voi respecta ori de câte ori voi călători pe distanțe mai lungi de 4 ore.

Iata lista mea pentru călătorii lungi!

Ciorapi de compresie

Ciorapii de compresie sunt perfecți pentru zboruri de peste 4-5 ore când picioarele tale o iau razna și încep să se umfle. Ia gândește-te cum e să ajungi la destinație cu picioarele neumflate? Vara e mai incomod să porți ciorapii de compresie, dar eu aleg să-i port și să ajung la destinație cu picioarele în formă.

Perna de spuma reglabila.

Îți oferă control și, odată ce obții poziționarea pe care o preferi, poziția în avion devine confortabilă și oferă sprijinul potrivit gâtului și capului. Foarte practice sunt pernele cu fețe detașabile pe care le poți spăla. Cu perna reglabilă vei putea să tragi un pui de somn liniștit chiar și în scaunul avionului. Dacă nu ai o pernă reglabilă, este foarte bună și una clasică, important este să ai o pernă cu tine, pentru că după 4-5 ore vei simți că ți se rupe gâtul în multe multe fragmente dureroase.

Portofelul de călătorie

De câte ori nu ți s-a întâmplat să cauți un document prin toată geanta, timp în care începi să-ți pierzi răbdarea? Portofelul de călătorie te va ajuta să-ți ții toate documentele (pașaport, tichet de îmbarcare, viză, carnet galben etc) la un loc nemaifiind nevoit să scormonești de fiecare dată până la fundul genții după fiecare document în parte. Te va scuti de mulți nervi inutili.

CITEȘTE ȘI:
Bagajul, cea mai mare și complicată corvoadă când vine vorba despre o vacanță

Baterie externa pentru telefon

Ce poți să faci în avion? Fie te joci pe telefon, fie te uiți la filme pe telefon, fie citești pe tabletă, fie dormi. Trei dintre cele mai comune activități presupun să folosești telefonul/tableta ceea ce presupune că il/le vei și descărca înainte să ajungi la o priză, așa că fa-ți plinul cu o baterie externă.

Suport telefon/tabletă

Și dacă tot am zis că cel mai mult timp vei petrece butonând telefonul/tableta, atunci e limpede că ai nevoie și de un suport pentru acestea. Și nu uita de o listă lungă cu filme. Filmele de pe netflix se descarcă ușor și rapid pe telefon/tabletă. Pe zboruri lungi poți termina chiar și un serial întreg dacă ești pasionat.

Listă de călătorie

Închipuiește-ți cum e să ai lista gata făcută și din ea doar să selectezi ce-ți trebuie ție! Ai zero șanse să uiți ceva acasă, iar efortul tău a fost minim.

Organizer pentru electronice

Asta ca să nu cauți telefonul într-o geantă, bateria externă în alta, cablurile prin cine știe ce buzunare și tot așa. Alege să călătorești comod și relaxat.

Hamac pentru picoare

Iar dacă vrei chiar să nu mai ai niciun disconfort, ia cu tine și un suport pentru picioare și vei avea cea mai confortabilă călătorie oricât de lungă ar fi ea.