Doriți să vizitați Santorini cu un buget redus? Santorini poate fi cunoscută ca fiind o destinație de lux, dar poate fi și o destinație cu buget redus. Consultați acest ghid pentru a afla cum să aveți o excursie incredibilă într-una dintre destinațiile de top din Grecia, în timp ce aveți un buget redus!

De ce să vizitați Santorini pentru o călătorie cu buget redus?

Santorini este o frumoasă insulă grecească din Marea Egee, cunoscută pentru peisajul său dramatic și pentru apusurile de soare uimitoare. În vârful stâncilor superbe din Santorini se află frumoase case albe din peșteri cu biserici cu cupole albastre.

Așadar, de ce să vizitați Santorini? Santorini este o destinație de pe lista de dorințe în Europa, iar popularitatea Santorini este în creștere în rândul călătorilor din întreaga lume. Santorini este o insulă vulcanică cu priveliști uimitoare. După ce am călătorit în jurul lumii, Santorini este încă unul dintre primele cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut vreodată.

Este Santorini ieftin?

Fiind una dintre cele mai faimoase destinații din Europa, Santorini nu este, de obicei, ieftină. Cu toate acestea, vestea bună este că orice destinație poate fi transformată într-o călătorie cu buget redus – dacă o planificați corect.

Există multe aspecte de luat în considerare pentru planificarea unei călătorii cu buget redus în Grecia, de la cazare, la transport, la lucruri de făcut, la economisirea banilor pentru mâncare și băutură. Acest ghid cuprinzător vă va arăta exact cum să planificați o călătorie cu buget redus în Santorini.

Lucruri de făcut în Santorini cu un buget redus

Una dintre cele mai importante modalități de a vă păstra călătoria în Santorini cu buget redus (dar totuși uimitoare) este să găsiți lucruri gratuite sau ieftine de făcut! Santorini oferă o mulțime de aceste activități gratuite și ieftine care vă vor asigura o călătorie uimitoare.

9 Lucruri gratuite sau cu buget redus de făcut în Santorini

1. Privește apusul de soare

Santorini este renumit pentru frumosul său apus de soare, de fapt, se spune că apusul de aici este unul dintre cele mai frumoase din întreaga lume. Vizionarea apusului de soare este una dintre cele mai bune activități gratuite de făcut în Santorini!

Pentru a vedea apusul, asigurați-vă că vă aflați în partea Caldera a insulei. Veți găsi tone de turiști care se îndreaptă spre castelul Oia, care este un loc frumos dacă nu vă deranjează aglomerația.

O altă opțiune este să vedeți apusul din Fira. Stând la un bar în aer liber + sorbind vin poate fi cel mai bun loc pentru a vedea apusul! Dacă stați în Imerovigli, este posibil să vedeți apusul chiar de la cazare.

Pentru o priveliște mai liniștită și mai romantică a apusului, încercați să vă îndreptați spre celălalt capăt al insulei pentru a vedea apusul de la farul Akrotiri. Acesta este, fără îndoială, cel mai bun mod de a vedea apusul, deoarece este mai senin și evită mulțimile mari.

2. Drumeție de la Fira la Oia

Motivul pentru care Santorini este atât de imens de populară este datorită priveliștilor sale incredibile. Peisajul a fost format prin erupții vulcanice, ceea ce l-a făcut foarte dramatic.

Pentru a experimenta aceste priveliști uimitoare, unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Santorini este să finalizați drumeția de la Fira la Oia. Vă recomand să începeți drumeția din Fira, deoarece este un pic mai puțin în urcare și veți avea parte de priveliști uimitoare ale orașului Oia pe măsură ce vă apropiați.

Drumeția completă de la Fira la Oia este puțin peste 10 km și va dura câteva ore pentru a o finaliza. Dacă intenționați să faceți această drumeție în timpul verii, începeți devreme, deoarece va fi destul de cald afară. De asemenea, este esențial să vă aduceți apă din belșug, deoarece pe cea mai mare parte a drumeției nu aveți unde să vă opriți.

3. Explorați satul pitoresc Oia

Vă imaginați printre casele rupestre spălate în alb și bisericile cu cupole albastre din Grecia? Ei bine, locul la care vă gândiți nu este altul decât frumosul sat Oia.

Oia este cel mai popular oraș de pe insula Santorini și, prin urmare, poate fi scump să stai în el. Cu toate acestea, este un loc minunat pentru a petrece o zi și a te plimba (gratuit!). Oia este locul unde veți găsi casele pitorești albe și pitorești din peșteră, cocoțate în vârful stâncii dramatice care domină Caldera.

Un loc popular în Oia este castelul, care este un turn de veghe supraviețuitor al unei fortărețe din perioada medievală. Priveliștile de aici sunt incredibile și, fără îndoială, unele dintre cele mai bune de pe insulă. De asemenea, această zonă poate fi vizitată gratuit.

4. Aruncă o privire în Golful Amoudi

La câțiva pași de satul Oia, veți găsi portul pitoresc Amoudi Bay. Acesta este un port frumos de vizitat, deși este o plimbare lungă care include o mulțime de trepte pentru a ajunge în port.

Vizitarea portului vă oferă șansa de a vă apropia de apă și vă oferă o perspectivă diferită asupra Santorini. Există, de asemenea, câteva restaurante pe malul mării de-a lungul portului, dar aceste restaurante sunt puțin cam scumpe.

5. Vizitați plajele din Santorini

Santorini nu este la fel de bine cunoscut pentru plajele sale, dar are unele frumoase! Plajele sunt situate în partea opusă a insulei, în Kamari și Perissa. Vizitarea plajei este o activitate gratuită excelentă, mai ales într-o zi călduroasă de vară!

6. Drumeție pe Profitis Ilias

Profitis Ilias (Profetul Ilie) este cel mai înalt punct din Santorini. Se află la aproximativ 3 km de satul Pygros și atinge o înălțime de 1860 de metri. Profitis Ilias reprezintă o drumeție frumoasă, cu priveliști minunate de pe cel mai înalt munte din Santorini.

7. Vizitați situl antic de la Akrotiri

Akrotiri este un sit arheologic din Santorini. A fost cândva o așezare antică din epoca bronzului, care a fost complet distrusă de o erupție vulcanică în 16.000 î.Hr. Asemănător cu Pompei din Italia, cenușa vulcanică a acoperit și a conservat clădirile care au fost descoperite între timp de arheologi.

CITEȘTE ȘI:
Australia – țară continent

Astăzi, vă puteți plimba prin situl de excavare din Akrotiri și puteți arunca o privire asupra orașului antic care a existat cândva aici.

Akrotiri este relativ mic și va dura doar 1-2 ore pentru a fi vizitat, însă reprezintă un lucru unic de făcut în Santorini. Costă doar 12 euro de persoană pentru a vizita acest sit incredibil. De asemenea, situl este complet acoperit, ceea ce îl face o activitate excelentă pentru o zi ploioasă.

8. Vizitați o cramă

Știați că Santorini este renumit pentru vinul său? Ar trebui neapărat să încercați niște vin din Santorini în călătoria dvs. bugetară!

Deși sunt disponibile mai multe excursii de vinuri scumpe de o jumătate de zi, puteți merge în schimb direct la una dintre crame pentru o degustare de vin sau un pahar de vin.

Santos și Venetsanos Winery sunt ambele foarte bine cotate și oferă priveliști excelente. La Venetsanos Winery, puteți face un tur al vinăriei pentru aproximativ 12 euro de persoană sau o degustare pentru aproximativ 26 de euro. De asemenea, puteți alege să beți doar un pahar de vin și să vă bucurați de priveliștile incredibile. În sezonul de vârf, probabil că va trebui să vă rezervați locul online din timp.

9. Fă o excursie cu barca la vulcanul Santorini și la izvoarele termale

Tururile cu barca sunt foarte populare în Santorini și există multe tururi diferite din care puteți alege. Dacă aveți bugetul necesar, vă recomand unul dintre tururile pe catamaran la apus de soare, care includ mâncare și băuturi. Partea nefericită este că aceste excursii pot costa în jur de 100 de euro de persoană, ceea ce nu este foarte prietenos cu bugetul.

Cu toate acestea, există unele excursii cu barca care sunt mult mai accesibile. De exemplu, această plimbare cu barca de o jumătate de zi până la vulcanul activ și la izvoarele termale pentru doar aproximativ 30 de dolari de persoană.

Să faci o excursie cu barca este, de asemenea, o opțiune bună dacă vrei să vizitezi plaja roșie. Plaja roșie a avut multe probleme cu alunecările de teren și poate fi periculoasă, așa că cel mai bine este să o admirați în siguranță din apă!

Când să mergi în Santorini pentru o excursie cu buget redus?

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru planificarea unei excursii cu buget în Santorini este să decideți când să mergeți. Insulele grecești sunt foarte sezoniere, iar prețurile vor varia în funcție de perioada din an în care vă aflați acolo.

Toamna (septembrie-octombrie)

Toamna este sezonul de umăr în Santorini și este o perioadă excelentă pentru a vizita Santorini cu un buget redus. Vremea este încă caldă, cu medii de 15-30C. În plus, Marea Egee este încă suficient de caldă pentru înot, mai ales în septembrie.

Cele mai multe hoteluri și întreprinderi vor rămâne deschise până în luna octombrie, iar cu cât mai aproape de noiembrie, cu atât prețurile vor fi mai ieftine.

Pe de altă parte, începutul lunii septembrie poate fi încă destul de cald și ocupat de turiști, așa că, dacă doriți să mergeți în toamnă, sfârșitul lunii septembrie până în octombrie va fi cel mai bun moment pentru o călătorie plăcută, dar cu buget redus, în Santorini.

Primăvara (aprilie-mai)

Primăvara este un alt sezon de umăr și o perioadă uimitoare pentru a vizita Santorini cu un buget redus. Vremea se încălzește încet și variază între 10-25 C în aprilie și 15-30C în mai. Pot exista ploi ocazionale și ceață încă în această perioadă a anului, în special la începutul primăverii.

Aprilie până la începutul lunii mai este cea mai bună perioadă pentru o călătorie cu buget redus și va avea mai puțină aglomerație decât în sezonul de vară. Marea Egee nu va începe să se încălzească până mai târziu în luna mai, dar dacă sunteți curajos sau nu vă deranjează frigul puteți încerca să înotați!

Un lucru de reținut este că Paștele grecesc (de obicei, în aprilie) poate fi un weekend foarte aglomerat și, prin urmare, mai scump de vizitat.

Vara (iunie-august)

Vara în Santorini este considerată Sezonul Înalt. Vremea în timpul verii este însorită și excelentă pentru a fi pe apă. Temperaturile sunt de obicei între 24-30 C.

Cu toate acestea, prețurile în timpul verii cresc semnificativ din cauza faptului că este sezonul de vârf.

Un bun exemplu despre cum evitarea sezonului de vârf vă economisește bani este acesta: Am stat într-o cameră de hotel cu cadă cu hidromasaj și vedere la caldera în aprilie la un preț rezonabil. Același hotel la care am stat în aprilie era de 3 ori mai scump în luna iunie a aceluiași an. Prin urmare, vara nu este cea mai bună alegere pentru a obține o valoare excelentă la hotelurile din Santorini.

Vara este, de asemenea, extrem de aglomerată, mai ales în locurile populare, cum ar fi Oia. Santorini este o insulă mică, iar vara se înregistrează un număr nebun de turiști. În plus, multe nave de croazieră care se opresc acolo pentru o zi și au mii de pasageri care coboară.

Iarna (noiembrie-martie)

În general, insulele grecești sunt foarte sezoniere și se închid în lunile de iarnă. În special zonele turistice, cum ar fi Oia, vor fi aproape complet închise în timpul iernii.

Santorini are totuși o populație pe tot parcursul anului în orașul Fira. Cu toate acestea, multe restaurante, magazine și activități vor fi limitate sau închise complet, în special în afara Fira. În plus, multe hoteluri se închid complet în timpul lunilor de iarnă.

Dacă iarna este singura perioadă în care puteți merge în Santorini, veți dori să rămâneți în Fira. Nu vor fi multe excursii sau activități în desfășurare, dar închirierea unei mașini v-ar permite să vizitați în continuare siturile care au ore de deschidere pe timp de iarnă, cum ar fi Akrotiri, precum și să vizitați Oia fără turiști pentru a obține câteva fotografii.

Santorini cu un buget redus – Unde să te cazezi

Există multe hoteluri și pensiuni pe insula Santorini. Pentru a vă menține costurile de cazare în buget prietenos încercați să nu stați în Oia și stați în schimb în una dintre următoarele locații:

CITEȘTE ȘI:
Coronavirusul bagă economia Italiei în colaps

Fira (Thera)

Capitala insulei Santorini, Fira, dispune de o gamă largă de locuri de cazare, cu o mulțime de opțiuni accesibile pentru buget.

Fira are o varietate de restaurante locale, ceea ce vă oferă mai multe opțiuni pentru a găsi mâncare și băuturi la buget. Fira are, de asemenea, muzee și activități, cum ar fi muzeul preistoric Thera. Acest lucru face ca șederea să fie convenabilă, deoarece multe lucruri se află la o scurtă plimbare de la hotelul dvs.

O greșeală pe care o pot face călătorii cu buget redus este rezervarea unei cazări ieftine, dar fără a lua în calcul costul transportului, iar apoi cheltuiesc mai mulți bani + timp încercând să ajungă la locul pe care doresc să îl viziteze în fiecare zi.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Fira este o alegere excelentă pentru o călătorie cu buget redus în Santorini. Cazarea în Fira vă permite să fiți în centrul tuturor lucrurilor, ceea ce face ca costurile de transport să fie mai mici. Fira este bine conectată de sistemul local de autobuze și este aproape de aeroport.

Imerovigli

Căutați ceva romantic sau mai relaxant? Și totuși doriți să călătoriți cu un buget la Santorini? Imerovigli poate fi alegerea perfectă! Cunoscut ca fiind balconul spre Marea Egee, Imerovigli are o vedere incredibilă la caldera. Este unul dintre principalele orașe și unul dintre cele mai înalte puncte de pe insula grecească Santorini.

Imerovigli se află la puțin peste 1,5 km de Fira și este format în principal din unități de cazare și câteva restaurante. Aici este mai liniștit, dar totuși suficient de aproape pentru a putea ajunge cu ușurință acolo unde doriți să mergeți.

Imerovigli este o locație bună pentru cei aflați în luna de miere, pentru cupluri sau pentru cei care vizitează insula Santorini pentru prima dată. De asemenea, este o locație excelentă pentru a vedea celebrul apus de soare din Santorini. Nu numai că este mult mai accesibil decât popularul sat Oia, dar este, de asemenea, mai privat și mai puțin aglomerat.

Perissa + Kamari

Mergeți în sezonul de vârf sau căutați o atmosferă de plajă mai relaxată? Vizitați unul dintre orașele de plajă Perissa sau Kamari. Ambele sate oferă opțiuni bugetare excelente pentru vacanța dvs. în Santorini.

Perissa + Kamari se află ambele pe partea opusă față de Caldera. Deci, în timp ce niciunul nu are faimoasa priveliște a Calderei, ambele au cazări foarte prietenoase cu bugetul și puteți fi la câțiva pași de plajă!

Ambele sate sunt, de asemenea, bine conectate de sistemul public de autobuze, ceea ce face posibilă călătoria în alte părți ale insulei. Alternativ, ați putea alege să închiriați o mașină pentru a explora mai departe Santorini.

Perissa sau Kamari sunt excelente pentru perioada de vară, deoarece vremea este perfectă pentru plajă și multe dintre barurile și restaurantele de pe plajă vor fi deschise. Alte sate, cum ar fi Imerovigli, vor avea, de asemenea, prețuri mai mari în sezonul de vârf.

Cum să ajungi în Santorini cu un buget redus

Pentru a ajunge în Santorini, va trebui fie să zburați, fie să luați un feribot. Ambele pot fi opțiuni cu buget redus. În funcție de perioada anului și de locul de unde veniți, zborul cu avionul poate fi, de obicei, cea mai rapidă și mai ieftină opțiune.

Zbor către Santorini

Mulți oameni aleg să zboare spre Santorini, și pe bună dreptate. Zborul este cel mai rapid mod de a ajunge în Santorini. Zborurile din Atena sunt super rapide, durând doar aproximativ 30-40 de minute. Partea bună a zborului este că vă oferă mai mult timp în Santorini!

Există mai multe zboruri directe din Atena, iar aceste zboruri sunt, de obicei, destul de prietenoase cu bugetul. Prețurile variază în funcție de compania aeriană și de perioada anului, dar în medie ar trebui să plătiți între 50-100 de euro de persoană pentru un zbor dus-întors.

Dacă veniți de la o destinație internațională, cel mai probabil va fi mai ieftin să zburați mai întâi la Atena și apoi să zburați spre Santorini.

Unele dintre companiile aeriene care zboară spre Santorini din Atena includ SkyExpress, RyanAir și Aegean. Dintre aceste opțiuni, eu personal pot recomanda Aegean.

Ferry spre Santorini

Luarea unui feribot este o opțiune populară și este foarte unică în Grecia. Feribotul este o alegere excelentă dacă vă aflați deja pe o altă insulă din apropiere sau dacă mergeți spre o altă insulă din apropiere, cum ar fi Mykonos sau Naxos. De asemenea, puteți lua feribotul direct din Atena.

Feriboturile vor dura mai mult decât zborurile, dar pot fi o modalitate distractivă de a ajunge în Santorini dacă vă place să fiți pe apă. Există feriboturi de mare viteză (SeaJet) și feriboturi lente (Blue Star). În medie, feriboturile pot costa între 35-140 de euro de persoană. De asemenea, feriboturile sunt mai frecvente în lunile de vară.

SeaJet poate merge de la Atena la Santorini în aproximativ 4-5 ore, în timp ce Blue Star va dura mai aproape de 8 ore. Dacă sunteți cât de cât predispus la rău de mare, veți dori să evitați feriboturile de mare viteză dacă este posibil și să optați pentru BlueStar.

Transporturi cu buget redus în Santorini

Transportul public

Santorini are un autobuz public ușor și sigur de utilizat. Autobuzul este, de departe, cel mai prietenos mod bugetar de a vă deplasa în Santorini, deoarece biletele de autobuz costă în jur de 1-2 euro pe bilet.

Fira este principalul centru pentru autobuz, iar rutele de autobuz includ transportul către portul de feriboturi, aeroport și alte orașe, cum ar fi Oia, Imerovigli, Perissa, Kamari și multe altele.

O notă importantă este că pentru autobuz veți avea nevoie de numerar pentru a cumpăra biletul.

CITEȘTE ȘI:
Malta, o destinație exotică

Închiriere de mașini

Închirierile de mașini sunt surprinzător de accesibile în Santorini. Există mai multe companii de închiriere de mașini la aeroport și pot fi accesibile din punct de vedere bugetar, în funcție de momentul în care mergeți. Noi am închiriat o mașină pentru 4 nopți în primăvară și am plătit în jur de 100 de euro în total.

O mașină de închiriat are sens dacă intenționați să explorați mult diferite părți ale insulei. Țineți cont de faptul că majoritatea mașinilor vor fi manuale și că în Santorini se poate merge pe drumuri abrupte. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este că în zonele populare, cum ar fi Oia, parcarea poate fi dificil de găsit.

Închiriere de scutere sau ATV-uri

Închirierea unui scuter, quad sau ATV este un alt lucru popular de făcut în Santorini. Scuterele costă în jur de 30-55 de euro pe zi, în timp ce un ATV va costa 50-150 de euro pe zi.

Personal, nu v-aș recomanda un scuter sau un ATV, deoarece drumurile pot fi curbate și pot avea gropi, iar un accident pe un ATV s-ar putea să nu se termine bine. Este însă un mod foarte popular de a vă deplasa în Santorini.

Noi am optat pentru închirierea unei mașini, deoarece a fost de fapt mai prietenos pentru buget și ne-am simțit un pic mai în siguranță decât să conducem ATV-urile.

Mâncare și băutură cu un buget redus

Costul mâncării și al băuturilor poate fi un alt aspect de luat în considerare pentru a vă menține călătoria în Santorini cu un buget prietenos. De asemenea, este important să vă amintiți că nu puteți bea apa, așa că țineți cont că va trebui să cumpărați apă.

Iată câteva lucruri suplimentare de care trebuie să țineți cont în ceea ce privește menținerea costurilor alimentelor și băuturilor într-un buget prietenos:

Mâncați Gyros!

Gyros sunt o specialitate grecească! Gyros sunt o opțiune delicioasă de mâncare stradală care este o alegere excelentă pentru oricine are un buget restrâns. Este o masă foarte accesibilă, care costă de obicei doar câțiva euro. Puteți alege, de asemenea, să economisiți bani cumpărați mâncând Gyros la prânz, astfel încât să vă puteți răsfăța cu un restaurant rafinat la cină.

Profitați de Happy Hours în Santorini

Cauți să bei ceva cu vedere? Profitând de ofertele speciale de băuturi de la happy hour vă poate ajuta să obțineți cât mai mult din banii dumneavoastră. Nu toate barurile oferă happy hours, dar unele o fac, iar aceste promoții au loc, de obicei, între orele 17-19.

Rezervați un hotel care include micul dejun

Rezervarea unui hotel care include micul dejun vă poate ajuta să economisiți niște bani în plus. Este, de asemenea, convenabil să nu trebuie să vă faceți griji pentru a găsi un loc unde să mâncați dimineața.

Magazin alimentar

Dacă luați câteva gustări, băuturi, sandvișuri sau articole pentru a pregăti o masă la magazinul alimentar, veți economisi probabil bani în loc să mâncați în oraș. Aceasta este o opțiune excelentă dacă călătoriți cu copii sau dacă stați într-un airbnb și aveți o bucătărie mică.

Cât timp să stai în Santorini pentru o călătorie cu buget redus

Santorini este o destinație uimitoare și vă recomand să stați 3-4 nopți dacă programul și bugetul vă permit acest lucru. Rămânând 3-4 nopți vă va permite să aveți timp să explorați și să vă bucurați de această insulă frumoasă.

Cât va costa să vizitați Santorini?

Costul poate varia semnificativ în funcție de momentul în care mergeți și de cât de mult doriți să cheltuiți. Cu toate acestea, este posibil să vizitați Santorini ieftin. Mai jos veți găsi prețul mediu pentru lucruri pe insula Santorini.

 • Costul unui hotel de buget pe noapte: 60 – 150 de euro (variază semnificativ în funcție de sezon și de oraș)
 • Costul mediu al unui gyros: 5 – 6 euro
 • Costul mediu al unei mese: 15 – 25 de euro (Evitați să mâncați în Oia sau Ammoudi Bay din cauza prețurilor mai mari)
 • Costul mediu al apei: 1 euro
 • Costul mediu al unei beri sau al unui pahar de vin: 5 – 6 euro
 • Bilet mediu de autobuz: 1-2 euro

Sfaturi de top pentru a vizita Santorini în cel mai ieftin mod posibil

 • Vizitați în sezoanele de umăr de primăvară sau toamnă pentru a obține cele mai bune oferte la cele mai bune hoteluri
 • Stați în Fira sau Imerovigli dacă priveliștea Caldera este o necesitate. Dacă sunteți mai flexibil, stați în orașele de pe plaja Kamari sau Perissa pentru cele mai bune prețuri și hoteluri ieftine
 • Mâncați micul dejun la hotel și o masă ieftină, cum ar fi Gyros
 • Dacă comandați fructe de mare, asigurați-vă că știți prețul dinainte, deoarece, de obicei, se bazează pe prețul pe kilogram și se adună rapid
 • Profitați de activitățile gratuite + ieftine menționate mai sus
 • Utilizați autobuzele locale – transportul public aici este ieftin + sigur și vă poate duce cu ușurință în jurul întregii insule
 • Cumpărați alimente + băuturi de la magazinul alimentar atunci când este posibil, deoarece este o modalitate excelentă de a economisi bani

Deci, Santorini poate fi o destinație de buget?

Absolut! Dacă este planificat corect, puteți vizita Santorini cu siguranță cu un buget.

Santorini are o multitudine de activități gratuite și accesibile pentru buget, care vă pot menține costurile la un nivel semnificativ scăzut. Cazarea în locul potrivit și plecarea în momentul potrivit vă vor ajuta, de asemenea, să vă mențineți călătoria în Santorini în limitele bugetului. Nu trebuie să stați în hoteluri scumpe sau să cheltuiți mulți bani pentru a vă bucura de tot ceea ce are de oferit una dintre cele mai populare insule din Grecia.

Santorini este o destinație frumoasă din Grecia și este cu adevărat o destinație care trebuie vizitată!