Elvețienilor le place să creadă că fac cea mai bună ciocolată din lume. Afirmație îndrăzneață, știu. Dar nu cred că este prea departe de adevăr. Până la urmă, cine nu iubește o tabletă bună de ciocolată Lindor sau câteva triunghiuri Toblerone?

Și, în timp ce alții, precum belgienii, de exemplu, ar putea să nu fie de acord aici, nu se poate nega faptul că ciocolata elvețiană este incredibil de delicioasă. În 2017, elvețienii au consumat o impresionantă 10,5 kg de ciocolată pe cap de locuitor. Spre deosebire de 7,2 kg în Belgia și 2,8 kg în Grecia.

Așadar, dacă ești un iubitor de ciocolată, Elveția este perfectă pentru tine.

Să fii iubitor de ciocolată nu înseamnă doar să petreci timp îndelungat în fața rafturilor de ciocolată de la supermarket. Asta e doar jumătate din distracție. Cealaltă jumătate constă în vizitarea acelor locuri unde ia naștere ciocolata.

Apropo, vizitarea unei fabrici de ciocolată este este preferată de elvețieni într-o zi ploioasă. Pregătiți-vă să aveți multă companie când este frig și umed afară.

Gruyères, Cheese and Chocolate: Private Guided Tour

Turul durează 9 ore. Rezervă un tur aici.

Gruyères, Cheese and Chocolate: Private Guided Tour

Faceți cunoștință cu ghidul dimineața în holul hotelului dvs. și începeți călătoria în țara elvețiană. În acest tur de o zi, veți avea ocazia să experimentați o aventură culinară, precum și să cădeți în ispita uneia dintre cele mai bune delicatese de ciocolată din lume. De asemenea, veți gusta brânza și vinul elvețian național: cel mai cunoscut dintre delicatesele elvețiene.

Maestrani’s Chocolarium 1-Hour Discovery Tour Ticket

 Turul durează o zi. Rezervă un tur aici.

CITEȘTE ȘI:
Unde mâncăm ieftin in Lisabona?
Maestrani’s Chocolarium 1-Hour Discovery Tour Ticket

Lucerne: Chocolate Tasting with Lake Trip and City Tour

Turul durează 4-4.5 h. Rezervă un tur aici.

Lucerne: Chocolate Tasting with Lake Trip and City Tour

Chocolate Tasting Tuk-Tuk Tour in Zurich

Turul durează 90 de minute. Rezervă un tur aici.

Chocolate Tasting Tuk-Tuk Tour in Zurich

Descoperă faimoasa ciocolată a Zurichului. Faceți cunoștință cu frumosul oraș Limmat și ciocolata locală, mică și excelentă dintr-o perspectivă plăcută. În acest tur veți combina două lucruri grozave: transportul cu un eTuk în tot orașul și delectarea cu degustări de bomboane de ciocolată. Bucurați-vă de un tur informativ alături de ghidul dvs., care vă va face un tur al ciocolatei din districtul Niederdorf.

După o scurtă oprire la Sechseläuten Platz, cea mai frumoasă zonă de întâlnire din Zurich, veți continua de-a lungul lacului spre Fraumünster, până la Münsterhof.

Private Swiss Cheese & Chocolate Tasting Trip in Gruyeres

Turul durează 7 ore.  Rezervă un tur aici

Private Swiss Cheese & Chocolate Tasting Trip in Gruyeres

În acest tur al Gruyeresului, aveți ocazia să încercați cea mai gustoasă brânză și ciocolată. Gruyeres este casa cu brânzeturi proeminente cu același nume. În timpul acestei excursii, veți avea ocazia nu numai să gustați celebra brânză Gruyere, dar și să vă familiarizați cu istoria de lungă durată a tehnicii de preparare a brânzeturilor din La Maison du Gruyere. În Maison Cailler lumea ciocolatei vă va cuceri pe deplin.

Începând traseul de la Geneva, ajungeți în fermecătorul sat din Gruyeres. Agențiile de turism garantează că dezvăluirea secretelor producției de brânză Gruyere și ciocolată va fi una dintre cele mai bune experiențe pe care le-ați putea avea în descoperirea Elveției.

Lausanne: Gruyères Tour with Cheese and Chocolate Tastings

Turul durează 10 ore. Rezervă un tur aici.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante din Bologna: Unde să mănânci în Bologna
Lausanne: Gruyères Tour with Cheese and Chocolate Tastings

Gruyères este unul dintre cele mai faimoase locuri din elvețian. Veți vedea Elveția reală, câmpuri verzi, vaci și munți. Veți avea ocazia să picați în ispita celei mai bune ciocolată din lume. Gustați brânza și vinul național: cele mai cunoscute dintre delicatesele elvețiene. Începeți cu lumea ciocolatei din Cailler, istoria ciocolatei, cum o fac ei și bucurați-vă că puteți să gustați cât doriți.

La prânz veți ajunge în vârful Muntelui Moléson și veți avea o degustare într-o cabană tipic elvețiană, o fabrică prietenoasă de brânză făcută manual. Veți gusta faimoasa brânză Gruyères și „Vacherin Fribourgeois”, două brânzeturi amestecate pentru un fel de mâncare tipic fondue-ul elvețian. După-amiază, petreceți ceva timp liber plimbându-vă prin satul medieval Gruyères.

Gruyère Day Trip – Cheese & Chocolate Factory Tour

Turul durează o zi. Rezervă un tur aici.

Gruyère Day Trip - Cheese & Chocolate Factory Tour

Fabrica de ciocolată – Maison de Cailler! Lăsați-vă purtat în lumea minunată a ciocolatei Cailler cu toate simțurile. După tur, veți fi lăsat singur în sala de degustare pentru a încerca cât mai multă ciocolată. Orașul Vechi Gruyère. Orașul a luat numele zonei și brânzei sale delicioase. Vizitați impresionantul castel medieval și bucurați-vă de minunata gastronomie a orașului.Fabrica de brânzeturi La Maison du Gruyère. La Maison du Gruyère vă invită să descoperiți Le Gruyère AOP. Veți descoperi secretele fabricării brânzei în conformitate cu tradiția ancestrală. Oprire panoramică pe terasa cu vin. Lavaux este renumit pe plan internațional ca o regiune viticolă terasată de pe malul lacului Geneva. O parte din Lavaux (bas-Lavaux) este recunoscută încă din 2007 drept patrimoniu mondial UNESCO.