Parfum de vanilie, orhidee și ylang-ylang, plaje exotice, lanțuri muntoase abrupte, junglă, deșert, mister și un mozaic al culturilor toate acestea, însumate, au o singură destinație Madagascar.

Indiferent ce iubești la natură – apa, plajele, muntele, jungla sălbatică- Madagascar este destinația ce satisface toate dorințele.

Fiind a patra insulă ca mărime din lume, găzduiește un număr foarte mare de plante și animale, dintre care 80% sunt specii unice în lume. Cultura sa îmbină culorile Africii cu cele ale Asiei, rezultând astfel un adevărat amalgam al culturilor și tradițiilor.

În nord-estul Republicii Madagascar se află orașul Tamatave învăluit în arome de vanilie și cuișoare, mărginit de plaje, golfuri și păduri exotice.

Insula Sainte-Marie reprezintă un adevărat sanctuar al naturii, încărcată cu imagini pitorești, gazda Parcurilor Naționale Morojejy, Masoala și Anjanaharibe. Zona centrală a republicii adăpostește capitala și este dominată de verdeața podgoriilor și orezăriilor etajate parcă într-un tablou demn de semnătura celor mai mari pictori. Antananarivo este cea mai pitorească capitală a lumii, orașul posedă un muzeu de artă și arheologie, dar și un observator astronomic.

Nordul insulei este luxuriant, fiind dominat de cele două culmi muntoase: Tsarantanana cu cel mai înalt vârf, 2880m, acoperit în totalitate de ferigi uriașe și licheni cu cele mai ciudate forme și Montagne d`Arbre, 1500m, renumit datorită numeroaselor specii de orhidee și lemuri ce trăiesc aici.

Cea mai importantă stațiune de vacanță este Nosy Be, o insula încărcată cu plante exotice, plaje superbe, dar și o celebră ruină a unui sat indian ce datează din secolul al XVII-lea.

În sudul Madagascarului cresc numeroase specii de cactuși și baobabi, datorită climatului arid. Această zonă este faimoasă pentru arta funerară ce se desfășoară aici.

CITEȘTE ȘI:
Motive pentru a vizita Andaluzia în timpul iernii

Imaginea de ansamblu este una bogată în vegetație, faună, cultură, ce deține bogații subterane – safire, rubine – dar lumea este mai mult primitivă, trăind după străvechile datini și obiceiuri.