Când spui Bora Bora, spui paradis terestru, insula viselor, cel mai frumos loc de pe pământ.

Bora Bora este o insulă vulcanică din Oceanul Pacific, situată la 225 km nord-vest față de Tahiti.

O vacanță în Bora Bora pare la prima vedere imposibilă, dar este realizabilă și celor cu bugete modeste.

Fiind o destinație exotică pentru multe celebrități, autoritățile locale au dotat insula cu un mic aeroport. Ruta către insulă trece prin Tahiti, unde va trebui să schimbați avionul către Bora Bora, iar prețul unui bilet este de 120 euro, aproximativ 14.000 franci polinezieni. Deplasarea pe insula se face fie prin intermediul unui sistem de transport în comun, fie cu o mașină închiriată, fie cu bicicleta – cel mai recomandat mod pentru bugetele modeste, dar și pentru a putea observa frumusețile naturii.

O dată ajunși, posibilitățile de cazare sunt infinite. Pentru un concediu de lux există hoteluri de 4 sau 5 stele. Dispunerea camerelor complexurilor hoteliere este inedită. Acestea sunt situate pe nisip sau chiar deasupra apei. Costul unei asemenea camere este de aproximativ 1000 de euro pe noapte. Pentru bugetele modeste, o alternativă o reprezintă campingurile și pensiunile de familie, unde prețurile sunt mici.

În ceea ce privește distracțiile, oferta este generoasă. Există activități ca excursii de snorkeling – promenadă pe fundul apei, unde puteți admira peștii viu colorați și corali, jet ski-ul, aqua safari – posibilitatea de a merge pe sub apă până la o adâncime de 35 de metri, unde veți descoperi o multitudine de forme ale peretelui de coral.

Pentru a ridica nivelul de adrenalină, puteți opta pentru a hrăni rechinii, înotând printre ei. Turistul este protejat de o cușcă și ca hrană pentru rechini i se dau provizii cu pești decapitați. O activitate atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, o reprezintă mersul la grădina zoologică din Bora Bora, unde aveți posibilitatea de a înota alături de rechini domesticiți și pisici de mare.

CITEȘTE ȘI:
Ayia Napa – Ibiza din Cipru

De asemenea, dacă vă plac drumețiile puteți pleca într-o excursie de observare și recunoaștere a insulei, care adăpostește în centrul ei un crater vechi. Din cauza terenului stâncos și abrupt, cel mai indicat ar fi să optați pentru un ghid și o mașină sau o bicicletă.