Turoperatorul Cocktail Holidays anunță reluarea charterelor verii începând cu 5 iulie, prima destinație de vacanță pentru această vară fiind Grecia, țară care a ridicat restricțiile de călătorie impuse de pandemia cu Covid 19 și care se află pe lista INSP în zona verde (lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/autoizolare la întoarcerea în țară). Pachetele turistice vândute includ asigurare de călătorie și storno, iar tarifele încep de la 329 euro/pers pentru pachate cu avion și toate taxele incluse.

Cele mai multe chartere sunt către insulele Creta, Rodos, Santorini, Zakynthos, cu plecări din București și Cluj-Napoca. Primul charter va pleca din București către Insula Santorini, pe data de 5 iulie. Cele mai căutate pachete turistice au fost cele la hoteluri de 4 stele, cu demipensiune, iar ca destinații Santorini și Creta – zona Chania – se află în topul preferințelor românilor.

„Înainte de pandemie, charterele pentru luna iunie erau pline, aveam chiar și liste de așteptare. Acum însă, suntem la jumătate din volumul normal de chartere. Avem reduceri foarte mari, spre exemplu, pe Santorini, unde operăm singurul charter de pe piață, avem oferte de 60% la cazare, în luna iulie, tariful fiind de 519 euro/pers cu toate taxele incluse. Vrem să menționăm, așa cum au anunțat și autoritățile din Grecia, în cazul nefericit în care s-ar îmbolnăvi de Covid-19, turiștii beneficiază de asigurare și vor fi tratați pe cheltuiala statului grec ”, spune Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.

Pentru un pachet turistic cu avionul și toate taxele incluse în Creta tarifele pornesc de la 329 euro/persoană, pentru cele în Rodos de la 385 euro/persoană, în timp ce pentru un sejur în Zakynthos pornesc de la 409 euro/persoană. Pentru acest sezon estival, touroperatorul estimează că va trimite în Grecia un număr de peste 5.000 de turiști.

CITEȘTE ȘI:
WIZZ AIR anunță 100.000 de bilete spre și dinspre Milano la un preț de 9,99 EUR

Charterele către Turcia sunt încă în stand by, în prezent, turiștii care doresc sa călătorească în această țară fiind nevoiți să stea în carantină la întoarcerea în România.

“Avem multe întrebări din partea turiștilor, care sunt foarte dornici să meargă în Turcia. Așadar așteptăm cu nerăbdare să putem reîncepe operarea și sperăm să putem face acest lucru în a doua parte a lunii iulie. Păstrăm constant legătura cu partenerii turci și nu numai, și pentru a ne anunța și turiștii am pregătit pe blogul nostru, în secțiunea Călătorii pe timp de COVID-19, interviuri cu reprezentanții oficiali ai tuturor Oficiilor de Turism din cele mai importante destinații din portofoliul nostru. Urmează să adăugam articolele despre situația din Egipt, Emiratele Arabe Unite sau Franța, dar și interviuri cu reprezentanți ai companiilor aeriene sau hoteluri. Totul pentru a ne informa corect turiștii”, spune Maria Goicea, Manager Marketing Cocktail Holidays.

De la începerea pandemiei și până în prezent, aproximativ 60% dintre turiștii care au fost nevoiți să amâne plecarea și-au reprogramat vacanța fie anul acesta, mai târziu, fie anul viitor. “Este prima dată când avem rezervări atât de multe cu un an înainte pentru sezonul estival. În 2020, cea mai mare parte a sezonului estival este pierdută, însă, ca și turoperatori, încercăm să recuperăm cu destinații care au un sezon mai extins, precum Egipt sau Emiratele Arabe Unite”.

Despre Cocktail Holidays

Brandul Cocktail Holidays a apărut în urmă cu 13 ani, dar compania care îl deține, Prompt Service Travel Company, a fost deschisă încă din 1993. Agenția și-a început activitatea oferind turiștilor vacanțe cu zboruri charter în Grecia – Creta, în prezent operând peste 25 de destinații din București, Cluj-Napoca, Iași și Constanța. Anual, Cocktail Holidays organizează circuite culturale, istorice sau tematice, dar și vacanțe în destinații exotice precum Sri Lanka, Thailanda, Cuba.