Milano, orașul vibrant și cosmopolit din Italia, oferă o serie de delicii culinare care pot satisface orice iubitor de mâncare. În timp ce orașul este renumit pentru restaurantele sale de lux și cafenelele la modă, este de asemenea posibil să vă răsfățați cu mâncăruri ieftine fără a face compromisuri în ceea ce privește gustul sau calitatea. În acest articol, vom explora 13 idei pentru a mânca low cost în Milano, de la piețe locale și mâncare stradală la mâncăruri locale autentice și restaurante prietenoase cu studenții. Pregătiți-vă să vă ispitiți papilele gustative în timp ce vă păstrați portofelul fericit!

Marketuri locale și mâncare stradală

Una dintre cele mai bune modalități de a experimenta cultura alimentară locală din Milano este vizitarea piețelor pline de viață. Orașul este presărat cu piețe vibrante, cum ar fi Mercato di Papiniano și Mercato Metropolitano, unde puteți găsi o mare varietate de produse proaspete, brânzeturi și mezeluri la prețuri accesibile. Aceste piețe oferă, de asemenea, opțiuni delicioase de mâncare stradală, cum ar fi arancini, panzerotti și focaccia, permițându-vă să luați o gustare rapidă și savuroasă din mers.

Pizzerii și Trattorias

Atunci când vă aflați în Milano, este obligatoriu să vă răsfățați cu mâncarea clasică italiană de confort, pizza și paste. Din fericire, orașul găzduiește numeroase pizzerii și trattorias care oferă opțiuni apetisante la prețuri prietenoase cu portofelul. Mergeți în locuri precum Piz, Da Rita e Antonio sau Spontini pentru o porție satisfăcătoare de pizza sau o farfurie consistentă de paste fără să cheltuiți mulți bani.

Aperitivo Culture

Milano este renumit pentru cultura aperitivo, un ritual de dinaintea cinei în care vă puteți bucura de o băutură însoțită de o selecție de gustări gratuite. Aceasta nu este doar o modalitate excelentă de a vă relaxa după o zi lungă de explorare a orașului, ci și o modalitate accesibilă de a gusta diferite arome. Vizitați locurile populare de aperitivo, cum ar fi Bar Basso sau N'Ombra de Vin și savurați atmosfera plină de viață în timp ce vă răsfățați cu mușcături delicioase.

Gelaterii și cafenele

Nicio excursie la Milano nu este completă fără a savura deliciile paradisiace ale gelato. Din fericire, există o mulțime de gelaterii în tot orașul care oferă o gamă largă de arome la prețuri rezonabile. Gelateria della Musica, Gelato Giusto și Cioccolati Italiani sunt doar câteva dintre unitățile unde vă puteți bucura de o lingură sau două de gelato cremos fără să vă rupeți banca. În plus, Milano găzduiește cafenele fermecătoare unde vă puteți relaxa și savura o ceașcă de cafea alături de produse de patiserie delicioase.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cafenele din Londra

Mâncare etnică

Scena culinară din Milano nu se limitează la delicatesele italiene. Orașul îmbrățișează diversitatea și oferă o varietate de bucătării internaționale care nu vor pune presiune asupra bugetului dumneavoastră. De la restaurante asiatice la prețuri accesibile, precum Ravioleria Sarpi și Madre Terra, până la bijuterii din Orientul Mijlociu, precum Aladino sau I Maestri, vă puteți îmbarca într-o călătorie plină de savoare fără să vă întindeți prea mult portofelul.

Piețe alimentare cu buget redus

Dacă preferați să vă gătiți singuri mâncarea sau să vă bucurați de un picnic într-unul dintre frumoasele parcuri din Milano, luați în considerare vizitarea piețelor alimentare prietenoase cu bugetul. Mercato Comunale di Via Fauche și Mercato Comunale di Via Sant'Agostino sunt opțiuni excelente unde puteți găsi produse proaspete, specialități regionale și ingrediente de înaltă calitate la prețuri accesibile. Luați câteva ingrediente, împachetați un coș de picnic și bucurați-vă de o masă delicioasă, înconjurați de frumusețea orașului.

Truck-uri alimentare și produse de luat la pachet

Pentru cei care caută mese rapide și accesibile în deplasare, scena food truck-urilor din Milano a câștigat popularitate. Camioanele alimentare precum Langosteria 10, El Caminante sau Fry sunt cunoscute pentru că servesc mâncăruri gustoase la prețuri rezonabile. Fie că aveți poftă de burgeri gastronomici, tacos sau delicatese prăjite, aceste restaurante mobile oferă o experiență culinară convenabilă și accesibilă pentru buget.

Restaurante prietenoase cu studenții

Fiind un oraș cu o populație studențească numeroasă, Milano se adresează celor care au un buget limitat. Există mai multe restaurante prietenoase cu studenții, unde puteți găsi meniuri accesibile fără a face compromisuri în ceea ce privește gustul. Locuri precum Osteria del Treno sau Luini Panzerotti oferă o atmosferă plină de viață și mese delicioase care nu vă vor goli portofelul. Este o ocazie excelentă de a vă amesteca cu localnicii și de a experimenta cultura studențească vibrantă din Milano.

CITEȘTE ȘI:
Destinații de shopping în Europa

Bufeturi și all-you-can-eat

Dacă aveți un apetit consistent și doriți să gustați o mare varietate de feluri de mâncare, Milano are câteva bufete și opțiuni all-you-can-eat cu buget redus. Restaurante precum Sushi Zushi sau Alice Pizza oferă mese de tip bufet, unde vă puteți bucura de porții nelimitate de sushi, pizza și multe altele. Aceste unități oferă un raport calitate-preț foarte bun, permițându-vă în același timp să vă răsfățați cu o gamă diversă de arome.

Sfaturi pentru a economisi bani la masă

În timp ce explorați scena culinară din Milano, este esențial să folosiți câteva strategii de economisire a banilor. Fiți atenți la ofertele speciale de prânz care sunt adesea mai accesibile decât opțiunile pentru cină. Profitați de ofertele happy hour, unde vă puteți bucura de băuturi la preț redus însoțite de gustări gratuite. Un alt sfat este să împărțiți mesele cu tovarășii de călătorie, ceea ce vă permite să gustați o varietate de feluri de mâncare, împărțind în același timp costurile.

Explorarea cartierelor

Milano este un oraș format din cartiere, fiecare cu farmecul său unic și cu oferte culinare unice. Mergeți în cartierul Navigli pentru baruri la modă și opțiuni de luat masa la prețuri accesibile de-a lungul canalelor pitorești. În Brera, veți găsi trattorias confortabile care servesc mâncăruri milaneze autentice la prețuri rezonabile. Explorați districtul vibrant Isola pentru bucătăria fusion și cafenele excentrice care se adresează tuturor bugetelor. Aventurându-vă dincolo de centrul orașului, veți descoperi bijuterii ascunse care oferă mese delicioase fără a plăti prețul turistic.

Mâncăruri locale autentice cu un buget mic

Dacă doriți să vă cufundați în cultura milaneză și să savurați mâncăruri locale tradiționale fără să cheltuiți prea mult, căutați trattorias specializate în servirea de preparate autentice. Încercați preparate clasice precum risotto alla Milanese, ossobuco sau cotoletta alla Milanese. Restaurante precum Trattoria Milanese sau Osteria al 55 oferă aceste feluri de mâncare emblematice la prețuri accesibile, asigurându-vă că nu pierdeți patrimoniul culinar al orașului.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cofetării din Viena

Opțiuni vegetariene și vegane

Milano este un oraș care se adresează diverselor preferințe alimentare, inclusiv opțiunilor vegetariene și vegane. Restaurante precum Joia, Flower Burger sau Mantra Raw Vegan oferă mese delicioase pe bază de plante, care nu vă vor rupe banca. Fie că sunteți un vegan dedicat sau pur și simplu doriți să explorați opțiuni culinare mai sănătoase, Milano oferă o gamă de opțiuni accesibile și gustoase.

În concluzie, Milano este un oraș care oferă o multitudine de mâncăruri ieftine, fără a face compromisuri în ceea ce privește gustul sau calitatea. De la piețele locale și mâncarea de stradă la pizzerii, gelaterii și restaurante pentru studenți, există o mulțime de opțiuni care se potrivesc oricărui buget. Explorând cartierele diverse și îmbrățișând cultura culinară locală, vă puteți îmbarca într-o aventură culinară, păstrându-vă în același timp portofelul fericit. Așadar, nu ezitați să vă răsfățați cu aromele din Milano fără să faceți o gaură în buzunar.

FAQs

 1. Î: Mâncărurile ieftine din Milano sunt de bună calitate?
  R: Da, în ciuda faptului că au un buget accesibil, mâncărurile ieftine din Milano mențin un standard ridicat de calitate și gust.
 2. Î: Pot găsi opțiuni vegetariene și vegane în Milano?
  R: Absolut! Milano are o varietate de restaurante și cafenele care se adresează dietelor vegetariene și vegane.
 3. Î: Restaurantele prietenoase cu studenții din Milano sunt doar pentru studenți?
  R: Nu, oricine se poate bucura de atmosfera vibrantă și de meniurile accesibile oferite de restaurantele prietenoase cu studenții din Milano.
 4. Î: Există restaurante cu stele Michelin care oferă opțiuni accesibile în Milano?
  R: În timp ce restaurantele cu stele Michelin tind să fie mai scumpe, unele oferă meniuri speciale la prânz sau meniuri de degustare la prețuri accesibile.
 5. Î: Pot găsi opțiuni fără gluten în Milano?
  R: Da, multe restaurante din Milano oferă alternative fără gluten pentru a se adapta restricțiilor alimentare.