Combinați agitația metropolelor cu liniștea întinselor plaje, istoria unei civilizații apuse cu prezentul modern, imaginea bizar creionată a masivului stâncos, format din gresie, ce se înalta în mijlocul întinsului deșert al Australiei, frumoasele galerii de artă, create de om, cu imaginea de vis pe care ți-o da viața submarină din Marea Barieră de Corali. Toate aceste și multe altele le puteți trăi și vedea într-o minunată călătorie în Australia.

Australia este unica țară continent, o fâșie de pământ parcă ruptă de restul lumii. Această ruptură i-a permis minunatului ținut să se dezvolte și să se conserve diferit față de restul continentelor. Este leagănul civilizației aborigene, continentul cangurilor, teritoriul unde Marea Barieră de Corali își are „domiciliul”, casă nenumăratelor specii de plante și a balenei cu cocoașă. Este țară ce însumează un număr de 7000 de plaje gata să găzduiască un număr impresionant de turiști.

O călătorie aici trebuie planificata cu grijă pe un termen cât mai lung pentru a putea face cunoștință cu toate minunile pe care natură le-a creat de-a lungul timpului.

Muntele de granit roșu Uluru este un masiv stâncos format în urmă cu 800 milioane de ani situat în mijlocul deșertului Australiei. El reunește în jurul sau milioane de turiști datorită poziției stranii, dar și culorii pe care de-a lungul zilei și-o schimbă, astfel că la apus ajunge de un roșu-ruginiu ce încânta privirea oricui. Monolitul era considerat de populația aborigenă că fiind un loc sacru, de aceea în interiorul lui veți descoperii numeroase peșteri ce le serveau acestora drept altare, loc de rugăciune și de sacrificiu.

CITEȘTE ȘI:
Vizitează Munchen în 3 zile cu buget redus

Cei 12 apostoli din Victoria constituie un alt punct de atracție pentru turiști. Este un loc ce pare ireal, situat în sudul Australiei, pe o plajă ce se întinde pe 3 km, unde din ocean se înalta formațiunile stâncoase cei 12 apostoli.

Vizitați toate aceste ținuturi fascinante, dar nu uitați că nici marile orașe nu sunt mai prejos. Ele ascund locuri de poveste, dar și multe construcții arhitectonice moderne.