Valencia este o provincie nesfârșită pentru escapade speciale de weekend. La doar 1 oră de mers cu mașina ne putem bucura de unele dintre cele mai frumoase sate din Comunitatea Valenciană și ne putem apropia de alte provincii vecine, precum Castellón sau Alicante.

Acestea sunt cele mai frumoase și mai romantice excursii pe care le puteți face în apropiere de Valencia.

Altura

Se află în Castellón, dar vă va lua doar 45 de minute să ajungeți aici. Altura, un oraș de 3.500 de locuitori, este una dintre bijuteriile Comunitat Valenciana. În 2024 candidează la titlul de Capitală a Turismului Rural și are câteva puncte de mare interes cultural, cum ar fi zidul său, declarat bun de interes cultural, sau Drumul Graalului, care trece pe aici și este perfect pentru pasionații de drumeții.

Segorbe

Aceasta este una dintre destinațiile noastre preferate, deoarece este accesibilă cu transportul public. Segorbe, în Castellón, se află la doar 45 de minute de Valencia cu mașina și într-un spațiu foarte mic are o catedrală și complexul de ziduri și apeducte care face parte din istoria Comunității Valenciene.

La Albufera și El Saler

Să începem cu ceva evident, dar care nu putea lipsi din această listă. Parcul Natural Albufera este atât de aproape încât adesea îl trecem cu vederea. Între o plimbare cu barca pe lac și o baie pe plaja din El Saler ne putem bucura de una dintre cele mai bune escapade care se pot face în apropiere de Valencia.

De asemenea, foarte aproape, în El Palmar, aveți una dintre cele mai bune paellas din Valencia.

CITEȘTE ȘI:
Petrece o vacanță plină de aventură în Phuket

Sagunto

Castelul și teatrul roman din Sagunto sunt două dintre principalele atracții ale orașului. Dacă veniți aici, va trebui să vizitați orașul vechi pentru a vă impregna de istoria municipalității. Sagunto ne povestește, prin vestigiile sale istorice, istoria tuturor culturilor care au trecut prin Peninsula Iberică.

În Sagunto puteți încerca și Arrels, unul dintre cele mai bune restaurante cu stele Michelin din regiunea Valencia.

Xàtiva

Orașul Socarrats ascunde una dintre cele mai importante picturi din punct de vedere istoric din Spania. Portretul lui Filip al V-lea cu capul în jos este un simbol al istoriei monarhiei din Spania. Dacă veniți aici, trebuie să îl vedeți pe viu înainte de a urca la castel, una dintre cele mai unice fortărețe din Spania, cu două castele unite de un mare zid.

Bolbaite

În afară de faptul că are una dintre cele mai bune piscine naturale din Comunitatea Valenciană, Bolbaite este o mare necunoscută pe traseele turistice din provincia Valencia. O scurtă plimbare prin oraș ne arată perioada musulmană, feudalismul și arhitectura barocă.

Ca o curiozitate, vă putem spune că Bolbaite păstrează și astăzi meșteșugul tradițional al răchitei și al espartului și producția de „caliqueños” (trabucuri mici).

Chelva

Acest sat a fost candidat la titlul de Capitală Rurală a Spaniei. Străzile sale întortocheate și în pantă ne duc înapoi în Valencia creștină, evreiască și maură în doar câțiva metri.

De asemenea, are un adăpost din timpul Războiului Civil și un muzeu istoric care merită vizitate. Descoperiți de ce este numit „Chefchaouenul valencian”.

Chulilla

Chulilla este renumită pentru Traseul Podurilor Suspendate, dar ascunde mult mai multe. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase sate din regiunea Valencia.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune sfaturi pentru a-ți face vacanța din Antalya de neuitat!

Cu un stil pronunțat mediteranean la poalele unui lanț muntos, Chulilla este o escapadă perfectă de duminică în Valencia. Traseul menționat mai sus ne permite să traversăm defileul râului Turia în Chulilla pe poduri suspendate. O adevărată experiență.

Anna

Anna găzduiește ceea ce se numește „Alhambra valenciană”, dar mai deține și un alt secret: lacul său. Lacul din Anna este vizitat în fiecare vară de mii de oameni care vin să se bucure de clima plăcută de pe malul lacului. Acesta are o zonă de picnic, iar scăldatul este permis în zona înconjurătoare, dar nu și în lac.

Recent, în comună a fost deschis unul dintre cele mai mari labirinturi naturale din Europa. Nu vă veți simți ca și cum ați fi în Valencia.

Navarrés

Orașul care își dă numele Canalului de Navarrés ne permite să ne bucurăm de mediul rural fără a fi nevoiți să călătorim ore întregi în alte provincii. Este poarta de intrare în zona muntoasă și interioară a provinciei Valencia. În apropiere ne putem bucura de apele cristaline ale râului Navarrés.

Requena

Requena este un ținut al vinului. Aici ne putem petrece o zi plimbându-ne pe străzile sale înguste, prin cramele și monumentele sale. Multe dintre vinurile din D.O. Utiel-Requena provin de aici și, însoțite de gastronomia locală, reprezintă o modalitate excelentă de a le savura înainte de a ne încheia escapada.

Buñol

Dacă ajungeți la Buñol, nu ratați traseul pe apă Hoya de Buñol sau o vizită în partea veche a orașului. Biserica neoclasică din secolul al XVIII-lea, biserica San Pedro Apóstol, parcul San Luis, unde se află capela San Luis Beltrán și moara Molino Galán sunt cele trei monumente esențiale din oraș.

CITEȘTE ȘI:
Trasee de drumeție în Valencia: cele mai impresionante din Comunitatea Valenciană

Carrícola

Carrícola este un oraș care este puternic angajat în favoarea sustenabilității și a turismului responsabil. Pe lângă faptul că are un peisaj frumos, Carrícola este un oraș proiectat de și pentru natură, cu proiecte de economie circulară, agricultură locală și consum local. Unul dintre pionierii turismului responsabil din Spania se află la mai puțin de o oră de Valencia.

Caută bilete de avion ieftine către Valencia

Caută cazare in Valencia

Tururi în Valencia