Se zice că ar fi 206 țări pe tot acest pământ, dar nu intrăm în detaliul acestui subiect, pentru că ar fi multe de spus despre cum unele țări nu sunt pe deplin recunoscute, altele în curs de revendicare și de aceea, nu detaliem subiectul, dar intrăm în bucătăria lumii ca să vă arătăm cele mai faimoase feluri de mâncare din lume. Din 206 țări am ales 30 de feluri de mâncare care au dus faima țării lor la nivel internațional.

Paste Carbonara – Italia

Paste Carbonara - Italia

Acest fel de mâncare este originar din Roma și sunt paste gătite cu sos de smântână, ouă, pancetta (o slănină feliată) și ulei de măsline. Se servește de obicei într-o farfurie rotundă și se asezonează cu parmezan. Pentru ca rețeta să fie reușită, pastele trebuie fierte al dente.

Kimchi – Coreea de Sud

Kimchi - Coreea de Sud

Dacă sunteți pasionați de legumele fermentate și mâncarea picantă, acesta este preparatul pentru dvs. Ingredientul principal al acestei farfurii coreene este varza chinezească, care este aromatizată și cu ceapă, usturoi și ardei roșu. Veți găsi acest fel de mâncare în fiecare gospodărie coreeană.

Borscht (borș) – Rusia/Ucraina

Borscht (borș) - Rusia/Ucraina

Acest borș are originea în Ucraina și este populară în toată Europa de Est și Centrală. Borscht are zeci de variații, dar sfecla este un ingredient esențial, precum și alte legume. Încercați atât cald, cât și rece.

Croque Madame – Franța

Un mic dejun clasic pe care îl vei găsi în orice braserie, este un mod minunat de a-ți începe ziua. Dacă te-ai săturat de croissants și baghete, un Croque Madame este un fel de sandwich cu ou prăjit și brânză, completat cu brânză rasă. Dacă mănânci asta fără oul prăjit, francezii îl numesc Croque Monsieur.

Souvlaki – Grecia

Souvlaki - Grecia

Acest fel de mâncare fast-food grecesc este ieftin și delicios. Este făcut cu carne de vită, carne de porc sau pui (precum și legume din când în când), acest fel de mâncare este format din kebaburi pe frigarui din lemn. Felul de mâncare este servit fie pe o farfurie cu diverse garnituri, pâine sau cartofi prăjiți, fie într-un sandviș.

Schweinshaxe – Germania

Aceast ciolan de porc prăjit este foarte popular în regiunea Bavaria. Carnea este marinată  cu mirodenii – uneori până la o săptămână. Carnea este crocantă la exterior și fragedă la interior și este servită în mod obișnuit cu ardei sau varză roșie încinsă sau cartofi prăjiți.

Kifto – Etiopia

Kitfo este un fel de mâncare tradițional găsit din bucătăria etiopiană. Este format din carne tocată de vită crudă, marinată într-un amestec de condimente pe bază de chili (mitmita) și un unt clarificat infuzat cu ierburi și condimente (niter kibbeh).

CITEȘTE ȘI:
Unde să mănânci ieftin în Londra

Fondue – Elveția

Fondue - Elveția

Cea mai bună mâncare comună, fondue este un fel de mâncare cu brânză topită servit într-o oală pusă pe foc. Oamenii cufundă pâinea în brânză cu furculițe cu cozi lungi. Puteți găsi, de asemenea, variații la fondue tradiționale de brânză – ulei încins în loc de fondue de carne sau ciocolată topită pentru un desert gustos.

Bangers and Mash – Marea Britanie

Bangers and Mash - Marea Britanie

Un fel de mâncare tradițional din Insulele Britanice, această delicioasă rețetă de cârnați și piure de cartofi – înăbușită cu pâine cu ceapă – este perfectă pentru o cină acasă.

Pljeskavica (pleșcaviță) – Serbia

Mâncarea tradițională a Serbiei este un preparat dintr-un amestec de carne de vită, carne de porc și miel. Servit ca fel principal – de obicei, cu ceapă, smântână, condimente și o salată picantă de brânză. Se găsește la toate standurile de fast-food din toată Serbia.

Tom Yum – Tailanda

Tom Yum - Tailanda

Această supă picantă este aromată de un bulion care include creveți, pui, pește și ierburi aromate și condimente precum lemongrass, frunze de tei, sos de pește și chili zdrobiți. Are un gust distinctiv și se găsește în multe variante – cele mai multe includ creveți și fructe de mare.

Feijoada – Brazilia

Acest fel de mâncare este originar din Portugalia, dar poate fi găsit în multe foste colonii portugheze, inclusiv Macau, Mozambic și Angola. O tocană de fasole neagră cu carne de vită și carne de porc mixte, asezonată cu usturoi, ceapă și frunze de dafin, este interesant că acest fel de mâncare este mâncat în mod tradițional sâmbăta (este atât de greu încât poate induce o comă alimentară, deci mare grijă!).

Sushi – Japonia

Sushi - Japonia

Nu puteți vizita Japonia fără să încercați sushi. Orezul și algele marine sunt principalele ingrediente. Sushi-ul este întotdeauna însoțit de ghimbir murat, un hrean fierbinte (wasabi) și sos de soia.

Meat pie – Australia

Meat pie - Australia

Cel mai cunoscut fel de mâncare australian alături de Vegemite, care este o pastă alimentară groasă răspândită de obicei pe pâinea prăjită, plăcintele cu carne sunt făcute cu o bază scurtă și conțin carne tocată. Uneori, plăcintele cu carne au și ceapa, ciuperci și alte ingrediente în interior. Indiferent dacă este pentru prânz sau ca o gustare, plăcintele cu carne sunt specific australiene și nu uitați de sosul de roșii.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante din Viena

Biryani – Pakistan

Biryani - Pakistan

Acest fel de mâncare amestecat cu orez, carne, legume și diverse mirodenii pot fi găsite în subcontinentul indian. Carnea de biryani și orezul sunt fierte separat înainte de a fi servite împreună. De obicei, este mâncarea principală dintr-o masă.

Goi Cuon – Vietnam

Acesta este un fel de rulou de primăvară, format din creveți, carne de porc, tăiței de orez, legume și alte ingrediente delicioase, învelite în hârtie de orez. Îl mănânci înmuindu-l într-un sos de hoisin sau chili cu alune tăiate cubulețe.

Mansaf – Iordania

Mâncarea națională a Iordaniei este făcută cu orez și carne care este gătită într-un sos de iaurt uscat fermentat, apoi servit peste pâine plată subțire sau orez. Este menit să fie mâncat în comun – asigurați-vă că mâncați cu mâinile.

Ceviche – Peru

Ceviche - Peru

Ceviche face parte din „moștenirea națională” din Peru și chiar a avut o sărbătoare declarată în onoarea sa. Acesta este compus din bucăți de pește crud (corvină sau cebo – mărișor), marinat în tei proaspăt stors sau suc de portocale amare (naranja agria), cu ceapă feliată, ardei iute, sare și piper.

Paneer Butter Masala – India

Paneer este un tip de brânză proaspătă comună subcontinentului indian, iar atunci când este asociat cu masala de unt (un tip de roșii bogate de roșii), este combinația perfectă între cremozitate și condimente. Acest fel de mâncare este servit cu orez sau tandoori roti (un tip de pâine).

Paella – Spania

Paella - Spania

Acest fel de mâncare național de orez spaniol este nuanțat cu șofran. Este de obicei făcut cu o mare varietate de pui și fructe de mare, deși variațiile includ și opțiuni vegetariene. Numele de mâncare provine de la cuvântul latin patella, care înseamnă „prăjitură”.

Bacalhau – Portugalia

Bacalhau - Portugalia

Bacalhau este cuvântul portughez pentru cod. Adesea servit cu cartofi, acest fel de mâncare cu cod sărat este uneori garnisit cu pătrunjel, ouă fierte tari și măsline.

Quesadilla – Mexic

Quesadilla - Mexic

Traducerea directă în spaniolă a acestui fel de mâncare este „tortilla cu brânză”. Această gustare mexicană de fast-food constă în tortilele pliate la grătar umplute cu legume, carne sau carne de pasăre și, desigur, brânză.

Hamburger – Statele Unite

Hamburger - Statele Unite

Cei mai buni hamburgeri includ pâine proaspătă, legume crocante, brânză topită și felia de burger suculentă, cu o latură de cartofi prăjiți.

Köttbullar – Suedia

Köttbullar – sau chiftele suedeze – sunt chiftele perfect rotunde, făcute din carne de porc/vită și sunt servite în mod tradițional cu piure de cartofi, sos cremos și puțină gem de merișoare.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai ieftine restaurante din Bangkok

Sarmale cu mămăligă – România

Sarmale cu mămăligă - România

Sarmalele sunt un rulou de varză umplut cu orez, legume și carne. Mamaliga este un tip de polenta, servit deasupra sau lângă sarmale. Este un fel de mâncare principal, care este de obicei gătit pentru evenimente speciale, cum ar fi Crăciunul, Revelionul sau orice altă întrunire familială.

Jerk chicken – Jamaica

Jerk chicken - Jamaica

Jerk este un fel de mâncare în care carnea este frecată sau marinată cu un amestec de condimente foarte fierbinte, care include ardei iute, ardei Scotch și alte ingrediente. Condimentul este aplicat în mod tradițional pe carne de porc sau pui, dar poate fi folosit și pentru orice alte cărnuri, fructe de mare sau legume.

Koshari – Egipt

Koshari - Egipt

Acest fel de mâncare este format din orez, macaroane și linte amestecate împreună cu un sos de oțet de roșii, apoi completate cu năut și ceapă prăjită crocantă. Această masă prietenoasă cu vegetarieni poate fi găsită la tarabe și în restaurantele din întreaga țară și este uneori îmbunătățită cu sos de usturoi și diferite sosuri fierbinți.

Falafel – Israel

Falafel - Israel

Găsit cu ușurință în Orientul Mijlociu, un falafel este o bilă prăjită, făcută din năut măcinat sau fasole fava. Cea mai recentă în ceea ce privește mâncarea fast-food, este servită în mod obișnuit în pâine sau învelită într-o lipie. Falafel este completat cu legume, sos fierbinte și sosuri pe bază de tahini.

Adobo – Filipine

Adobo - Filipine

Considerat mâncarea națională a Filipinelor, aceasta implică carne (în special pui sau carne de porc) marinată în oțet, sos de soia, boabe de piper negru și usturoi, apoi ținută la marinat. Felul de mâncare poate fi preparat cu doar un număr mic de ingrediente, dar totuși este extrem de aromat.

Bunny Chow – Africa de Sud

Bunny Chow - Africa de Sud

Acest fel de mâncare rapidă sud-africană constă dintr-o pâine scobită cu umplutură de curry. Originile sale provin de la muncitori indieni migranți, care, aparent, au descoperit că pâinea era cel mai convenabil mod de a-și transporta curry-ul pe drumul către lucrul la plantațiile de trestie de zahăr.

Acum că aveți atâtea feluri de mâncare de degustat, vă dorim să o faceți în cel mai original mod, să călătoriți în țara de origini și să savurați felul de mâncare care vă atrage cel mai mult 🙂