Iubitorilor de senzații tari, de adrenalină sau iubitorilor de peisaje care-ți taie răsuflarea am realizat o listă cu cele mai inedite destinații din lume.

1. Skydiving deasupra celui mai înalt vârf muntos din lume, Everest, nu este pentru oricine și pentru orice buzunar. O astfel de plăcere costă în jur de 15000 de dolari. Rezervarea se face cu șapte luni înainte și se dă un avans de 1000 de euro. Restul de 14000 de euro se plătesc cu trei luni înainte de zbor. Dacă banii nu sunt o problema, atunci această destinație este de bifat pe agenda dumneavoastră.

2. Defileul răului Graskop din Africa de Sud oferă niște peisaje nemaipomenite. În această locație de vis se practică bungee jumping de pe un pod în aproprierea unei minunate cascade. Înălțimea de la care se efectuează saltul este echivalentă cu a unei clădiri cu 19 etaje. Adrenalina îți va fi împinsă la limite și vei trăi o experiență unică printr-un salt în gol de aproximativ 80 de metri.

3. În pădurea din Duranga, SUA se practică un sport pe nume tiroliană. Iubitorii de senzații tari și de natură vor aprecia această aventură printre vârfurile copacilor din pădure. Pe măsură ce înaintezi poți observa animale din pădure, păsări și reptile.

4. Un loc ideal pentru planorism este deasupra munților Sierra Nevada în Granada, Spania. Este un zbor ce-ți va încânta simțurile prin panorame ce te vor lăsa fără cuvinte. Din zbor poți admira maiestoasele vârfuri muntoase, păduri, lacuri și poiene. Ideal este să vă faceți vacanța la mijlocul toamnei, atunci când coloritul frunzelor oferă un spectacol majestuos al naturii.

CITEȘTE ȘI:
Top 11 orașe cu cea mai ieftină mâncare stradală

5. În luna octombrie, în fiecare an, se desfășoară săptămâna jocurilor aeriene în Oludeniz, Turcia. Iubitorii de sporturi extreme din toată lumea se adună aici pentru a lua parte la zboruri cu parapanta ce au ca punct de plecare Muntele Babadag. Zborul are ca direcție țărmurile Marii Mediteraneene și are de oferit priveliști uluitoare ale pădurilor de cedru din zonă.