Te întrebi care sunt cele mai bune locuri de schi din Franța în acest an? Având în vedere că sezonul se apropie, am alcătuit un ghid care să vă ajute să vă pregătiți și să vă rezervați vacanța la schi.

Per ansamblu, Alpii francezi sunt unul dintre cele mai bune locuri de schi, cu stațiuni care se adresează atât începătorilor, cât și experților și copiilor mai mici. Citiți mai departe pentru a afla care sunt cele mai bune stațiuni de schi din Franța pentru începători, profesioniști și familii.

Cel mai bun moment pentru a merge la schi în Franța

Stațiunile de schi din Franța se deschid, în general, pentru sezon spre sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie până în martie oferă cea mai bună pulbere. Cu toate acestea, cele mai înalte locuri de schi din Franța tind să primească zăpadă puțin mai devreme, ceea ce face ca acest lucru să fie ideal dacă doriți să vă strecurați într-o escapadă înainte de Crăciun.

Cu excepția cazului în care călătoriți cu propriii copii, un moment în care trebuie să procedați cu prudență atunci când mergeți la schi în Franța este luna februarie. Stațiunile sunt extrem de aglomerate pe parcursul acestei luni din cauza vacanțelor școlare franceze și britanice.

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți stațiunile de schi din Franța

De multe ori, cel mai bine este să rezervați un pachet de schi cu un furnizor în care veți plăti o sumă fixă pentru biletul de avion, transferul cu autocarul și cazare. În general, veți avea opțiunea de a alege all-inclusive sau demipensiune.

Atunci când vă rezervați pachetul de schi, verificați cu atenție termenii pentru a vedea ce este inclus. Consultați tarifele actuale pentru abonamentele de telescaun, închirierea echipamentului și lecțiile – ținând cont de faptul că prețurile pot fluctua pe parcursul sezonului.

Chiar și atunci când credeți că ați găsit cele mai ieftine locuri de schi în Franța, schiatul în Franța poate fi costisitor odată ce luați în calcul toate extrasele.

O prezentare generală a celor mai bune locuri de schi din Franța

Înainte de a ne concentra asupra stațiunilor, iată o scurtă trecere în revistă a celor mai bune locuri de schi din Franța, pe categorii.

  • Cel mai bun loc de schi în Franța pentru începători: La Plagne
  • Cel mai bun loc de schi din Franța pentru schiorii experimentați: Chamonix
  • Cea mai bună stațiune de schi din Franța pentru familii: Méribel
  • Cel mai bun loc pentru a schia în Franța cu un buget redus: Les Menuires
  • Unde să schiezi în Franța pentru lux: Courchevel

Cele mai bune locuri pentru schi în Franța

Acum, iată care sunt cele mai bune 10 stațiuni de schi din Franța pentru toate tipurile de călători.

1. Les Arcs

Populară atât pentru începători, cât și pentru profesioniști, Les Arcs din Valea Tarentaise este una dintre cele mai renumite stațiuni de schi din Franța.

Acesta este un complex uriaș în cadrul zonei de schi Paradiski, care acoperă 425 km de pârtii. Numai Les Arcs are 210 km de pârtii de schi în valoare de 210 km. Există mai mult decât suficiente pârtii pentru a-i ține pe începători la distanță, în timp ce schiorii și snowboarderii avansați pot face o excursie de o zi la vecina La Plagne.

Les Arcs are o selecție bună de școli de schi, pârtii de grădiniță și pârtii albastre. Cu toate acestea, schiorii experimentați pot aborda pârtiile negre de la Glacier du Varet și zona off-piste e Grand Col.

Cazarea în Arc 1800 și Arc 1950 cuprinde cabane și apartamente, iar primul oferă cea mai bună selecție de restaurante și baruri cu fondue.

CITEȘTE ȘI:
10 Lucruri uimitoare de făcut în Ibiza

Cu o altitudine maximă de 3.226 de metri, Les Arcs este unul dintre cele mai înalte locuri de schi din Franța.

Pârtii marcate: 210 km

Altitudini minime/max: 1.200/3.226 metri

Cele mai apropiate aeroporturi: Chambéry (CMF) și Geneva (GVA)

Cel mai apropiat oraș mare: Bourg-Saint-Maurice

Vedeți locația pe Google.

2. La Plagne

Înfrățită cu Les Arcs, La Plagne este o altă stațiune din cadrul domeniului schiabil Paradiski și constituie una dintre cele mai mari zone de schi legate între ele din Franța.

De fapt, stațiunea este împărțită în șapte sate de schi: Plagne 1800, Plagne-Bellecôte, Belle-Plagne, Plagne-Centre, Plagne-Soleil, Plagne-Villages și Aime-la-Plagne. Situat la 2.100 de metri, Aime-la-Plagne este cel mai înalt altitudine.

Cu o atmosferă inerentă familială, La Plagne este unul dintre cele mai bune locuri pentru a schia în Franța cu copii sau începători.

Plagne-Centre, Plagne-Bellecote, Plagne 1800 și Aime-la-Plagne oferă cele mai bune condiții pentru începători, în timp ce sectorul Le Biolley prezintă cele mai dificile pârtii. Pantele traversează terenuri glaciare, boluri largi și deschise și piste împădurite.

Cazarea este compusă în mare parte din cabane de tip ski-in/ski-out, în timp ce viața de noapte este relaxată. La Plagne este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine locuri de schi din Franța.

Pârtii marcate: 130 km

Min/max. Altitudini: 1.207/3.167 metri

Cele mai apropiate aeroporturi: Chambéry (CMF), Lyon St Exupery (LYS) și Geneva (GVA).

Cel mai apropiat oraș mare: Lyon (Lyon): Chambéry

Vedeți locația pe Google.

3. Val Thorens

Val Thorens revendică titlul de unul dintre cele mai înalte locuri de schi din Franța, stațiunea în sine fiind situată la o altitudine de 2.300 de metri.

Având în vedere altitudinea sa, Val Thorens oferă condiții excelente an de an, sezonul începând încă din noiembrie și oferind unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Europa în decembrie pentru schi.

În general, Val Thorens este asociat cu pârtii intermediare și avansate. Cu toate acestea, există încă o ofertă decentă de pârtii ușoare unde începătorii și copiii își pot perfecționa abilitățile. În plus, zăpada imaculată duce la condiții mai sigure.

Val Thorens face parte din zona celor Trei Văi (Les 3 Vallées); cel mai mare domeniu de schi alpin din lume. Prin urmare, achiziționarea unui abonament complet de telescaun oferă acces la 600 km de pârtii. Cu toate acestea, stațiunea este destul de scumpă, abonamentele de o zi costând 72 de euro sau un abonament de o săptămână ajungând la 288 de euro.

Datorită poziției sale înalte, mare parte din cazările din Val Thorens sunt de tip ski-in ski-out.

Pârtii marcate: 140 km

Min/max. Altitudini: 1.100/3.230 metri

Cele mai apropiate aeroporturi: Chambéry (CMF), Grenoble (GNB), Lyon St Exupery (LYS) și Geneva (GVA).

Cel mai apropiat oraș mare: Lyon, Chambéry

Vedeți locația pe Google.

4. Courchevel

Un alt membru al zonei de schi Three Valleys, Courchevel este una dintre cele mai luxoase stațiuni de schi din Franța. Restaurantele cu stele Michelin umplu cele cinci sate din Courchevel, în timp ce locul de cazare este deosebit de luxos.

Pistele sunt îngrijite la perfecție pentru a oferi o experiență lină la toate nivelurile de îndemânare. Courchevel 1850 și Courchevel Moriond 1650 se adresează cel mai bine celor care sunt la început de drum, în timp ce pârtiile zvelte și cele negre din La Loze și La Tania îi vor mulțumi pe cei experimentați.

La fel ca în cazul Val Thorens, aveți opțiunea de a explora cele 600 km de pârtii mai mari, ca în zona celor Trei Văi.

Deoarece este o destinație de schi scumpă, Courchevel este unul dintre cele mai bune locuri de schi din Franța dacă nu sunteți constrâns de buget.

Pârtii marcate: 150 km

Altitudini min/max: 1.300/3.000 de metri

Cel mai apropiat aeroport: Chambéry (CMF)

Cel mai apropiat oraș mare: Moutiers

Vedeți locația pe Google.

5. Les Menuires

Deși se află în cadrul prestigioasei zone de schi Three Valleys, Les Menuires trece neobservat și se dovedește a fi unul dintre cele mai ieftine locuri de schi din Franța.

CITEȘTE ȘI:
Ce merită să știți înainte de o călătorie în paradisul tropical, Maldive?

Les Menuires a fost creat în anii 1960, arhitectura stațiunii canalizând stilurile anilor ’70 și modernist. Fiind o stațiune construită special, cazarea este mai ieftină, dar veți avea acces la pârtii de calitate superioară.

În plus, deși nu este cea mai frumoasă stațiune, atmosfera prietenoasă se pretează familiilor, în timp ce atmosfera après moderată facilitează decomprimarea seara, fără garanția unei dureri de cap zdravene a doua zi.

Stațiunea este împărțită între La Croisette, Preyerand, Les Fontanettes, Grand Reberty și Les Bruyères.

La Croisette marchează epicentrul, de unde puteți accesa ceea ce mulți spun că sunt cele mai bune pârtii intermediare din Trei Văi. Inițial roșie, pârtia Jeruseulm a fost retrogradată la albastru, unde puteți lua viteză în siguranță.

Îndreptați-vă spre sectorul La Masse, orientat spre sud, pentru aventuri în afara pârtiei și condiții mai abrupte.

Un bonus notabil în Les Menuires este că pârtiile beneficiază de un soare excelent!

Pârtii marcate: 160 km

Altitudini minime/max: 1.450/3.300 de metri

Cele mai apropiate aeroporturi: Chambéry (CMF) și Geneva (GVA)

Cel mai apropiat oraș mare: Moutiers

Vedeți locația pe Google.

6. Alpe d’Huez

Situat în zona de schi Grand Domaine, Alpe d’Huez este unul dintre cele mai bune locuri de schi din Franța pentru grupuri mixte. Aproximativ 50% dintre pârtii sunt clasificate ca fiind roșii, dar există încă multă varietate pentru începătorii dornici să se limiteze la verde și albastru.

Cu o lungime de 16 km, La Sarenne este atât cea mai lungă pârtie amenajată din lume, cât și cea mai lungă pârtie neagră din Europa.

La Sarenne are destule coborâri abrupte pentru a fi accesibilă atât schiorilor, cât și snowboarderilor. În plus, schiorii profesioniști pot explora sectorul de freestyle Oz-Vaujany în urma unor căderi abundente de zăpadă.

Terenul divers din Alpe d’Huez îl face popular pentru schiorii începători, cu o alegere stelară de progresie pe măsură ce crește încrederea.

Pe lângă faptul că este un excelent polivalent, Alpe d’Huez are o altitudine maximă de 3.330 de metri și este, prin urmare, unul dintre cele mai înalte locuri de schi din Franța cu zăpadă sigură.

Pârtii marcate: 250 km

Altitudini minime/max: 1.125/3.330 metri

Cele mai apropiate aeroporturi: Lyon St Exupery (LYS) și Geneva (GVA)

Cel mai apropiat oraș mare: Grenoble

Vedeți locația pe Google.

7. Val d’Isère

Glamourous Val d’Isere este unul dintre cele mai înalte locuri de schi din Franța și una dintre cele mai bune stațiuni pentru viața de noapte.

Satul principal din Val d’Isere face legătura cu La Daille și Le Forne prin autobuz. Val d’Isere este cea mai animată dintre cele trei, cu hoteluri de schi și cabane de lux. Pe de altă parte, La Daille și Le Forne sunt mult mai liniștite și au costuri ceva mai mici.

Situat în regiunea Savoie, Val d’Isere formează zona de schi Val d’Isere – Tignes (cunoscută anterior sub numele de Espace Killy). Aveți opțiunea de a achiziționa un abonament de telescaun care le acoperă pe ambele sau doar Val d’Isere.

În Val d’Isere, veți avea acces la vechiul traseu olimpic de coborâre, La Face de Bellevarde. Deși începe ușor, aceasta devine rapid o pârtie neagră dificilă. În timp ce satul Val d’Isere se conectează la pârtii minunate de pepinieră, stațiunea în general este mai potrivită pentru schiorii intermediari sau avansați.

Pârtii marcate: 150 km

Min/max. Altitudini: 1.550/3.450 metri

Cele mai apropiate aeroporturi: Lyon St Exupery (LYS) și Geneva (GVA)

Cel mai apropiat oraș mare: Bourg-Saint-Maurice

Vedeți locația pe Google.

8. Chamonix

Situat la baza celui mai înalt vârf din Europa de Vest, Mont Blanc, Chamonix este una dintre cele mai renumite destinații de schi din Franța.

CITEȘTE ȘI:
8 cele mai bune locuri pentru a vă bucura de vacanța de Crăciun în Europa

Cu coborârile sale verticale și pantele extreme în afara pârtiilor, Chamonix este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Franța pentru schiorii avansați. Accesibilă prin intermediul celei mai înalte telecabine cu ascensiune verticală din lume, Vallée Blanche este o alegere tipică pentru schiorii și snowboarderii curajoși.

Acestea fiind spuse, există încă potențial pentru începători și schiori intermediari în Chamonix. Centrul Chamonixului face legătura cu zone prietenoase pentru începători, cum ar fi La Vormaine din Le Tour. Fiind o stațiune de primă clasă, toate pârtiile sunt atent întreținute și pregătite pentru a oferi condiții optime.

Plin de restaurante, baruri și magazine excelente, orașul în sine este o alegere excelentă dacă călătoriți cu persoane care nu schiază.

Pârtii marcate: 152 km

Altitudini min/max: 1.035/3.842 metri

Cel mai apropiat aeroport: Geneva (GVA)

Cel mai apropiat oraș mare: Chamonix-Mont-Blanc

Vedeți locația pe Google.

9. Méribel

O ultimă alegere din zona de schi a celor Trei Văi, Méribel este una dintre cele mai prietenoase stațiuni de schi din Franța pentru familii. Amplasată în valea împădurită din Les Allues, este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase.

Cei care schiază pentru prima dată ar trebui să se îndrepte spre sectorul Altiport, unde pârtiile sunt largi și ușor înclinate. Schiorii și snowboarderii experimentați se vor bucura de roșul din sectorul Plattieres-Vallon și de potențialul de off-piste din Mont du Vallon. Datorită rețelei de teleschiuri, este perfect posibil să faceți un salt la Courchevel și Val Thorens pentru o zi.

Méribel are o gamă excelentă de locuri de cazare din care puteți alege, în timp ce scena culinară și après-ski este deosebit de atractivă. Este un loc plin de viață, dar discret, cu tot farmecul unui sat alpin chintesențial – stațiunea de schi multifuncțională supremă din Franța.

Pârtii marcate: 150 km

Altitudini minime/max: 1.400/3.200 de metri

Cele mai apropiate aeroporturi: Chambéry (CMF) și Geneva (GVA)

Cel mai apropiat oraș mare: Chambéry

Vedeți locația pe Google.

10. Tignes

Încheind cu unul dintre cele mai ieftine locuri de schi din Franța, Tignes este ideal dacă schiați cu un buget redus.

De fapt, Tignes este a doua jumătate a zonei de schi Val d’Isere – Tignes. Cu toate acestea, prețurile sunt mult mai blânde cu portofelul și este grozav pentru un après ieftin.

Tignes este compus din terenuri diverse, cu suficiente pârtii pentru schiori mai puțin experimentați până la schiori experți. Nu există o varietate la fel de mare pentru începătorii compleți, dar cei aflați la a doua oară și cei care doresc să se perfecționeze vor aprecia oferta – mai ales că pârtiile funcționează bine pentru grupurile cu abilități mixte dornice să meargă împreună pe pârtii.

Pârtia Genepy, pe ghețarul Grande Motte, este ușor accesibilă cu telescaunul și oferă priveliști incredibile pe coborârea ușoară spre Val Claret.

Pârtii marcate: 150 km

Altitudini min/max: 1.550/3.450 metri

Cele mai apropiate aeroporturi: Chambéry (CMF) și Geneva (GVA)

Cel mai apropiat oraș mare: Bourg-Saint-Maurice

Vedeți locația pe Google.