Danemarca este locul unde începe Scandinavia. S-a dezvoltat foarte mult de-a lungul anilor. Danemarca este locul care este cunoscut pentru Hans Christian Andersen, așa că veți descoperi reședințe regale și conace în care, probabil, fanteziile au devenit reale. O trecere în revistă a celor mai bune locuri de vizitat în Danemarca:

Cele mai bune locuri de vizitat în Danemarca

1# Ribe

„Nu îmbătrânești, ci te faci mai bun” este o expresie care se leagă în mod corespunzător de Ribe, cel mai experimentat oraș din Danemarca.

Situat în Iutlanda, Ribe a fost înființat în anul 700 ca centru comercial viking; lobby-ul său orășenesc este cel mai vechi din țară.

Sunt multe de văzut în Ribe, de la interesantele sale structuri medievale cu colț de lemn până la Catedrala Ribe, principala biserică creștină din Danemarca.

2# Gilleleje

Nu te-ai gândi că o națiune atât de nordică precum Danemarca ar avea o rivieră, totuși are. Riviera daneză este asigurată de Gilleleje, un oraș plăcut pentru pescuit la Marea Nordului, situat în cel mai înalt punct al Zealandiei.

Pescarii și-au pus ambarcațiunile la mare folos în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când au pus capăt ocupanților germani și au piratat evreii danezi în Suedia, aflată la numai 25 km distanță. Puteți explora în continuare despre ei prin muzeele din apropiere.

3# Elsinore

Elsinore, numit și Helsingør, găzduiește unul dintre cele mai populare palate de pe planetă: Kronborg, decorul pentru Hamlet al lui Shakespeare.

Piesa este jucată aici în fiecare an de multă vreme. Orașul medieval anterior de pescari a fost înființat în secolul al XV-lea, însă un post și o congregație înglobată de comunități au fost construite cu un secol mai devreme. În prezent, este un oraș portuar clujean.

CITEȘTE ȘI:
Portugalia cu plajele ei încântătoare

4# Aalborg

Aalborg este un alt oraș danez învechit care, de-a lungul sutelor de ani, s-a transformat într-un centru mecanic și social / cultural. I

ste cunoscut pentru teatru, orchestră și dramă muzicală, la fel ca și Carnavalul din Aalborg, cea mai mare sărbătoare din Scandinavia care se bazează pe jamboree. În plus, orașul este cunoscut pentru casele sale cu pereți din lemn.

5# Roskilde

Aflată la 30 km vest de actuala capitală a Danemarcei, Copenhaga, se află una dintre capitalele inițiale ale națiunii, Roskilde. Una dintre cele mai experimentate comunități urbane din Danemarca, este locul în care sunt îngropați numeroși conducători.

Mormintele lor regale pot fi găsite la Catedrala Roskilde din secolul al XII-lea, principala biserică gotică în bloc din Scandinavia.

O altă fascinație cheie este Muzeul navelor vikinge, care conține părțile rămase din cinci nave vikinge care au fost scufundate anterior.

6# Skagen

Cel mai nordic oraș din Danemarca, Skagen, este portul fundamental pentru pescuitul la copcă al națiunii și unul dintre cele mai mainstream locuri de vizitat în Danemarca, atrăgând anual două milioane de turiști.

Acest oraș fermecător, cu peisajele sale marine grandioase, cu țărmurile lungi și nisipoase și cu pescarii, a fost preponderent pentru pictorii impresioniști din secolul al XIX-lea.

7# Bornholm

Bornholm, o insulă din Marea Baltică, mai aproape de țărmurile Poloniei și Suediei decât de Danemarca, este cunoscută pentru specialitățile și lucrurile sale de artă, în special sticlă și ceramică.

Pe insulă se află câteva orașe cu mori de vânt frumoase și câteva lăcașuri de cult medievale, dintre care patru sunt rotunde.

CITEȘTE ȘI:
Ce să faci în Pescara, Italia

8# Odense

Odense se descifrează ca „azilul lui Odin”, însă este mai popular pentru diferite lucruri decât un loc de protecție pentru adepții acestui zeu nordic.

Este locul de origine și casa de tinerețe a popularului povestitor Hans Christian Andersen, așa că puteți spera să vedeți numeroase statui și figuri ale personajelor sale prin oraș.

Al treilea oraș ca mărime din Danemarca este, de asemenea, popular pentru dulceața de marțipan. De asemenea, o mulțime considerabilă de atracții ale sale sunt un deliciu pentru ochii vizitatorilor.

9# Aarhus

Cu 330.000 de persoane, Aarhus este al doilea cel mai mare oraș din Danemarca. Mergând înapoi în secolul al VIII-lea, și-a început viața ca o așezare vikingă revigorată. Aarhus a fost o comunitate de schimburi pentru o perioadă considerabilă de timp și este cunoscut pentru scena sa muzicală energică.

Orașul are în fiecare an o sărbătoare mondială de jazz de opt zile. Proeminent peisaj al orașului, Catedrala din Aarhus este cea mai înaltă și cea mai mare biserică din oraș.

10# Copenhaga

Majoritatea călătorilor își vor începe vizita în Danemarca la Copenhaga, cel mai mare oraș și capitala națiunii. De asemenea, ei ar trebui să viziteze deoarece Copenhaga este un oraș plin de viață, cu multe de oferit.

Fostul oraș viking de pescari este în prezent punctul central social și monetar al națiunii. Cei mai mulți oaspeți vin la Copenhaga pentru două lucruri: pentru a aprecia Grădinile Tivoli și pentru a urmări Mica Sirenă.