După Războiul de Independență din anii 1990, Croația a devenit din nou una dintre destinațiile turistice de top din Europa. Cultura și istoria Croației sunt vechi și diverse și, la fel ca toate țările Europei, Croația are partea sa de orașe istorice și ruine, dar ce o face excepțională?

Este bogată în atracții naturale uimitoare, cum ar fi coastele fascinante ale Adriaticii, lacurile Plitvice și frumoasele insule. Iată care sunt locurile pe care ar trebui să le vizitați pentru a face din călătoria dvs. una de neuitat:

10 cele mai bune locuri de vizitat în Croația

1# Dubrovnik

Situat la extremitatea sudică a Croației, în largul Mării Adriatice, orașul vechi Dubrovnik este unul care merită vizitat. A fost înființat în secolul al VII-lea și este supranumit „Perla Atlanticului”.

Puteți găsi o mulțime de comori turistice care includ acoperișuri portocalii care contrastează cu cerul albastru. În plus, districtul istoric este plin de palate și biserici magnifice. În timp ce în afara orașului vechi, sunt prezente plaje populare precum Banje și Lapad.

2# Hvar

Insula superbă, situată în largul coastei dalmate, Hvar, este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Marea Adriatică și în Croația. Orașul Hvar, principalul oraș din Hvar, este foarte atractiv, având străzi din piatră de marmură și palate gotice.

Piața orașului este imensă, frumoasă și înconjurată de câteva clădiri istorice, cum ar fi Catedrala Sfântul Ștefan și Arsenalul din secolul al XVII-lea. Puteți face drumeții pe stânci sau puteți înota pe plaje și în golfuri izolate, deoarece Hvar oferă de toate.

3# Parcul Natural Plitvice

Alcătuit din 16 lacuri conectate între ele prin zeci de cascade curgătoare, Parcul Natural Plitvice este unul dintre cele mai frumoase locuri de văzut în Croația. Lacurile sunt formate de baraje naturale de travertin și sunt de diferite culori, de la turcoaz la albastru, verde și gri.

CITEȘTE ȘI:
Alsacia - drumul vinului

Parcul nu este format doar din lacuri, ci are și o pădure bogată. Pentru a explora parcul, puteți fie să vă plimbați de-a lungul asortimentului de alei din lemn, fie să luați o barcă prin lacurile care vă taie respirația.

4# Split

Split este situat pe o peninsulă de pe coasta dalmată și este al doilea oraș ca mărime din Croația. Are o arhitectură istorică gotică și renascentistă, iar acolo este prezent și vechiul palat al lui Dioclețian.

În plus, micul oraș este plin de clădiri care conțin cafenele, magazine și baruri. Dacă vedeți în afara locurilor istorice, există plaja Bacvice și piața verde plină de viață.

5# Rovinj

Un arhipelag de 20 de insule situat în peninsula Istria din Croația, în Marea Adriatică, Rovinj are propriile străduțe înguste și o arhitectură fascinantă.

Multe dintre bijuteriile istoriei se află în Orașul Vechi, cum ar fi ceasul orașului din secolul al XII-lea, cele șapte porți medievale ale orașului și impunătoarea biserică barocă, Bazilica Sfânta Eufemie.

6# Zadar

Zadar este un oraș vechi de trei mii de ani, situat pe coasta nordică a Croației, pe coasta dalmată. Există o mulțime de atracții turistice în Orașul Vechi, care se află în inima orașului. În afară de Orașul Vechi, puteți găsi un set de plaje frumoase de-a lungul coastei, unde puteți înota sau pur și simplu vă puteți relaxa.

7# Pula

Pula este populară în rândul turiștilor pentru bogăția de ruine romane și pentru amestecul de culturi. Este situată în extremitatea sudică a peninsulei Istria și conține amfiteatrul în care se desfășurau lupte de gladiatori în antichitate.

CITEȘTE ȘI:
Ce trebuie să știi înainte să rezervi o vacanță în Bali

8# Parcul Național Krka

Acest parc este popular pentru numeroasele sale cascade țâșnitoare, precum și pentru piscinele naturale de apă limpede de culoare albastru-verzui. Este o zonă protejată, deoarece este alcătuită din peisaje naturale uimitoare, animale sălbatice și situri istorice. Acesta este un loc minunat pentru fotografii!

9# Zagreb

Zagreb este capitala și cel mai mare oraș din Croația. Atât atracțiile moderne, cât și cele istorice pot fi găsite aici. Este un oraș cosmopolit, împărțit în două orașe: Upper și Lower. Orașul de Sus are toate siturile istorice, unde turiștii pot vizita turnuri și biserici vechi, medievale.

10# Korkula

Se presupune că aici s-ar fi născut celebrul călător negustor, Marco Polo. Este o insulă de 30 de mile și este formată din podgorii, păduri, plaje de nisip, plantații de măslini și câteva sate fermecătoare. Orașul principal al orașului este bogat în arhitectura renascentistă venețiană.

Dacă intenționați să faceți în curând o călătorie în Croația, iată un avertisment: Vă veți îndrăgosti de ea!