Nu ducem lipsă de lucruri culturale și confortabile pe care să le faci în Londra în timpul iernii. În luna noiembrie, orașul alunecă în cea mai rece parte a anului, odată cu sosirea piețelor de Crăciun, a pop-up-urilor joviale și a restaurantelor împodobite cu luminițe și decorațiuni.

În ciuda faptului că este oarecum răcoroasă, Londra este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Europa în decembrie. Orașul poartă bine anotimpul, iarna la Londra promițând o atmosferă veselă potrivită pentru toate tipurile de călători. Și iată cum vă puteți aștepta să vă petreceți zilele, indiferent dacă plouă sau strălucește (sau chiar, ninge).

11 lucruri pe care să le faci în Londra iarna

Haideți să ne scufundăm în această rundă cu cele mai importante evenimente și activități de iarnă din Londra. În timp ce acestea sunt orientate spre climatul mai rece și activitățile de interior, puteți citi despre lucruri neobișnuite de făcut în Londra în tandem.

1. Vizitați piețele de Crăciun

Una dintre principalele activități de iarnă din Londra este să vă supuneți la o tură prin piețele de Crăciun. Acestea reproduc clasicele piețe europene de Crăciun, așa cum au început în Germania în Evul Mediu.

Situată în cel mai mare parc central, Hyde Park Winter Wonderland este cea mai mare piață de Crăciun din Londra. Winter Wonderland este o extravaganță de standuri cu mâncare și cadouri, atracții, spectacole, ateliere și jocuri. Rezervarea prealabilă este obligatorie, doar la orele de vârf fiind necesară plata unei taxe de intrare.

Piața de Crăciun de la Southbank Centre este un alt favorit solid printre rezidenți și turiști, acest pop-up are loc lângă London Eye, cu barăci de lemn pitorești care se întind pe malul râului. Nu există un loc mai bun pentru a mânca raclette și vin fiert decât cu o priveliște asupra orizontului orașului.

Christmas By The River este ceva mai mic și tinde să fie puțin mai puțin aglomerat. Datele nu au fost încă confirmate pentru 2022, dar presupunând că se desfășoară ca de obicei, acesta este acompaniamentul perfect pentru o plimbare crepusculară în jurul Tower Bridge. Între timp, Christmas under the Canopy, în apropiere de King’s Cross, este ideal pentru o seară ploioasă.

În altă parte, veți găsi piețe festive la Covent Garden, Leicester Square și Selfridges. Piețele de Crăciun din Londra tind să apară la sfârșitul lunii noiembrie și durează până imediat după Revelion. Prin urmare, acesta este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în decembrie la Londra în perioada premergătoare Crăciunului.

2. Mergeți la patinaj pe gheață

Patinajul pe gheață este una dintre activitățile de iarnă londoneze prin excelență, cu mai multe patinoare care apar în tot orașul.

Pe lângă atracțiile din parcurile de distracții, Winter Wonderland are propriul patinoar și este unul dintre cele mai centrale locuri de patinat din Londra. Dincolo de acesta, Somerset House cu Moët & Chandon ocupă întreaga curte a structurii neoclasice. Sponsorizat de brandul de șampanie, așteptați-vă ca spumantul să curgă dacă alegeți să patinați la Somerset House. Experiența

Puțin mai departe, veți găsi patinoare la Battersea Power Station, Alexandra Palace, Hampton Court Palace și Queen’s House. Deși acestea necesită mai mult timp de deplasare, fiecare dintre ele oferă un cadru frumos, iar patinoarele tind să fie puțin mai liniștite și mai potrivite pentru familii.

În mod obișnuit, patinoarele din Londra sunt deschise de la mijlocul lunii noiembrie până la jumătatea lunii noiembrie. Cu toate acestea, dacă vizitați Londra mai târziu în cursul anului, Patinoarul Canary Wharf – cu barul său elegant Off Piste – rămâne deschis până la sfârșitul lunii februarie.

CITEȘTE ȘI:
Orașul de pe Dunăre - Budapesta

3. Luați cina într-un iglu

Cina în igluuri a devenit un element de bază al iernii în Londra în ultimii ani. Acestea sunt o afacere luxoasă în care, în general, veți plăti un depozit pentru a rezerva un iglu, care este apoi pus în contul mâncării și băuturii din seara respectivă. Deoarece prețul este stabilit pe unitate, activitatea funcționează cel mai bine pentru grupuri sau pentru cei care nu sunt constrânși de buget.

Coppa Club este OG al igluului de cină. În prezent, restaurantul menține o flotă de nouă unități pe tot parcursul anului pe South Bank. Un nou rival, Fire and Fromage, își face debutul pe malul râului, cu un meniu format din raclette, charcuterie și s’mores.

Pe de altă parte, puteți combina luxul Instagrammable al unui iglu cu o priveliște aeriană, la Aviary. Restaurantul este în vârful hotelului Montcalm Royal London House și este specializat în bucătăria britanică.

Restaurantul ultra romantic, The Waterway, este o opțiune confortabilă pentru grupuri mai mici, de până la șase persoane. Singurul iglu are vedere spre canalul din cartierul liniștit Little Venice.

4. Urmăriți un film de sărbători

Să mergi la cinema iarna este o cu totul altă treabă în lunile mai reci. Cinematografele independente, cum ar fi Electric Cinema și franciza Everyman, găzduiesc de obicei proiecții ale preferințelor de sezon. În altă parte, cinematografele pop-up se numără printre cele mai frumoase lucruri pe care le puteți face în Londra iarna pentru cupluri și familii.

Vechiul cinematograf Backyard Cinema se întoarce pentru acest sezon cu un decor inspirat de Arctic Express. Amenajat confortabil cu saci de fasole și un bar care servește popcorn și vin fiert, programul din acest an include hituri precum Elf, Die Hard și The Holiday.

Luminată în mod ambiental, sala de bal Rivoli este o sală de dans de epocă reimaginată ca un cinematograf. Aici, puteți să vă adăpostiți și să vizionați filme de Crăciun în timpul iernii, în timp ce vă îndopați cu hot dog și vin.

Nu în ultimul rând, Kitchen at Holmes este un restaurant cu tematică mediteraneană, cu o terasă „secretă” pe acoperiș. În acest an, bistroul plănuiește o serie de filme cu proiecții care includ Love Actually și Home Alone. Biletele sunt disponibile prin intermediul Design My Night.

5. Experimentați Crăciunul la Kew

În timp ce ați putea considera o grădină botanică ca fiind mai degrabă o activitate de vară, Christmas at Kew își propune să sfideze acest lucru!

Grădina Botanică Regală, Kew, este transformată într-o țară a minunilor de iarnă, cu iluminări care luminează locul. Un traseu își croiește drum prin complex, trecând pe lângă copaci îmbibați în luminițe de basm și pe lângă reflexii jucăușe ale lacului.

Deoarece este o activitate în aer liber pe timp de noapte, va trebui să vă îmbrăcați în straturi și să purtați încălțăminte adecvată. Cu toate acestea, existența unor standuri cu mâncare care servesc bunătăți de iarnă și cidru cald și condimentat vă va ajuta să țineți la distanță de degerături.

Christmas at Kew este unul dintre cele mai cool evenimente de iarnă din Londra, atât pentru familii, cât și pentru cupluri. Se recomandă rezervarea în avans, dar nu este obligatorie.

Vedeți locația pe Google.

6. Răsfățați-vă cu ceaiul de după-amiază

Unul dintre cele mai bune lucruri gastronomice pe care să le faci în Londra iarna este să nu te grăbești la un ceai lung de după-amiază. În general, masa constă în mici sandvișuri fără crustă, scones servite cu clotted cream și gem, prăjituri și ceai. Cu toate acestea, veți descoperi că meniurile primesc o întorsătură yuletistă în perioada premergătoare Crăciunului.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cafenele din Londra

Masa este servită după-amiaza la hoteluri, restaurante și cafenele. Hoteluri precum Ritz și Savoy au un preț mai ridicat, deși interioarele și stilul aproape că îl justifică.

Pentru o opțiune mai accesibilă, luați în considerare Hotelul Covent Garden. Ceaiul clasic de după-amiază este perfect pregătit și vine cu o listă lungă de ceaiuri și infuzii. În plus, personalul este, în general, fericit să aducă sandvișuri și scones suplimentare.

Deși inițial a fost conceput ca o gustare ușoară între prânz și cină, ceaiul a evoluat într-o masă de sine stătătoare. Evitați să programați acest lucru în aceeași zi în care intenționați să ieșiți la un restaurant, dar este ideal dacă vă îndreptați spre patinaj pe gheață sau spre Kew Gardens.

7. Vitrinele de Crăciun

Indiferent de perioada anului în care vizitați Londra, merită întotdeauna să înclinați capul pentru a vedea vitrinele creative. Dar, atunci când vizitați Londra în timpul iernii – aceasta este o activitate în toată regula. În timp ce Fifth Avenue deține monopolul vitrinelor epice de sărbători, fațadele magazinelor din Londra sunt la fel de spectaculoase.

Marile mari magazine, precum Harrods, Harvey Nichols, Selfridges și Liberty London, își dezvăluie instalațiile sezoniere din vitrine pe la mijlocul lunii noiembrie. De obicei, acestea sunt ancorate într-o temă sau spun o poveste. În plus față de marii jucători, vă puteți bucura de expoziții vesele în tot orașul. Bineînțeles, vitrinele sunt în cea mai bună formă după lăsarea serii, dar va trebui să vă pregătiți pentru mai multă lume.

Verificarea instalațiilor festive din vitrine este unul dintre cele mai ciudate lucruri gratuite de făcut în decembrie la Londra. Asta dacă nu cumva ajungeți să fiți măturat în interiorul magazinului!

8. Încălziți-vă într-un muzeu

Odată cu temperaturile mai scăzute, muzeele și galeriile sunt destinații imbatabile pentru a petrece o după-amiază atunci când petreceți iarna la Londra. Multe dintre instituțiile din Londra pot fi vizitate gratuit, deși expozițiile temporare merită întotdeauna o privire.

Spre exemplu, Muzeul de Istorie Naturală găzduiește, începând din octombrie, expoziția anuală Wildlife Photographer of the Year. Între timp, Victoria & Albert Museum explorează activitatea unuia dintre cei mai apreciați conservatori, scriitori și ilustratori din Marea Britanie la expoziția Beatrix Potter: Drawn to Nature.

Cu toate acestea, poate doriți să vă îndreptați atenția către acele muzee oarecum în afara rețelei. Muzeul Poștei este destul de nou pe scena culturală și conține o plimbare prin tunelurile subterane pe Mail Rail. Museum of the Home din Hoxton explorează spațiile domestice, dar merge și mai departe și vă îndeamnă să vă gândiți la propria relație cu casa.

9. Vizitați Hogwarts în zăpadă

Explorați lumea vrăjitorilor Harry, Hermione și Ron la Warner Bros. Studio Tour: The Making of Harry Potter. Locul prezintă decorurile, recuzita și costumele din franciza cinematografică, inclusiv mașina albastră zburătoare, Aleea Diagon și clasa de poțiuni.

Turul studioului este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în decembrie în Londra cu copiii – sau cu fanii seriei. În fiecare an, atracția se pregătește pentru Crăciun cu o transformare de iarnă. Hogwarts in the Snow va funcționa anul acesta de la jumătatea lunii noiembrie până la începutul lunii ianuarie.

CITEȘTE ȘI:
Dubrovnik – orașul care nu se uită

Pe lângă expoziție, puteți să sorbiți o halbă de butterbeer și să răsfoiți magazinul de cadouri. De altfel, dacă aveți nevoie să faceți cumpărături pentru vreun fan – obiectele puse în vânzare sunt de o calitate extrem de bună.

Cu toate acestea, puteți cumpăra produse Harry Potter și de la magazinul de suveniruri din holul King’s Cross, dacă turul studioului nu se potrivește cu itinerariul dumneavoastră de călătorie în Londra.

Vedeți locația pe Google.

10. Așezați-vă pentru un prânz într-un pub

Mâncarea consistentă a Angliei este făcută pentru iarna londoneză și cel mai bun loc pentru a experimenta mâncarea britanică este într-un pub.

Vizitați un pub londonez într-o duminică și puteți gusta o cină la cuptor – carne prăjită servită cu legume prăjite și stropită cu sos. Alte feluri de mâncare tipice includ rulouri de cârnați, pește și cartofi prăjiți, „bangers” (cârnați) și piure și plăcinte sărate.

Scena puburilor din Londra este destul de variată, cu opțiuni care variază de la „old man pubs” la gastropuburi gastronomice. Southwark și London Bridge sunt locuri minunate pentru a începe căutarea prânzului de duminică suprem.

Mergeți la Woolpack de pe Bermondsey Street, unde veți găsi fripturi clasice pe bază de carne, precum și un echivalent vegetarian.

Adam and Eve este un loc util de știut dacă ajungeți flămând în Soho. Meniul îmbină rețete britanice și europene. În altă parte, Shepherd Market are câteva pub-uri istorice cu bucătărie de înaltă calitate; verificați Ye Grapes dacă preferați mâncarea thailandeză în locul celei englezești!

Dacă abordați o plimbare în Hampstead Heath (unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faceți în Londra iarna, într-o zi senină!), aveți scuza perfectă pentru a vă răsfăța cu o masă la Spaniards Inn. Oferta de prânz de duminică este una dintre cele mai bune din Londra, dar excelează și la preparate din pește, salate, burgeri și ouă scoțiene.

11. Sărbătoriți ajunul Anului Nou

Ajunul Anului Nou este apogeul evenimentelor de iarnă din Londra, cu tone de activități din care puteți alege în funcție de preferințele dumneavoastră personale.

Un grandios foc de artificii are loc lângă Southbank Centre. Accesul la zonele de vizionare necesită un bilet: prima ediție s-a epuizat deja, dar o a doua ediție va fi disponibilă la începutul lunii decembrie. Înscrieți-vă pentru a primi actualizări de la Primarul Londrei dacă doriți să achiziționați un bilet.

Să te îndrepți spre un bar sau un club de noapte elegant este întotdeauna o experiență de neuitat (ei bine, dacă nu ai băut un G&T prea mult). Pentru cei cu buzunare mai bogate, Madison at St Paul’s găzduiește în fiecare an o petrecere extravagantă pe acoperiș, cu muzică live și priveliști superbe. Alternativ, Barrio, de inspirație latină, organizează întotdeauna petreceri epice de Revelion în cele cinci baruri relaxate din centrul Londrei.

O croazieră este o altă modalitate interesantă de a sărbători Anul Nou. Thames Cruises organizează croaziere pentru petreceri, în timp ce Thames Luxury Charters este specializată în croaziere cu cină gastronomică.

Dacă vă îndreptați spre un club – sau restaurant – în noaptea de Revelion în Londra, este obligatorie rezervarea în avans.

Caută bilete de avion către Londra

Caută cazare în Londra