Călătoresc în Mexic de aproape șase ani. Din experiența mea personală, precum și a tuturor prietenilor pe care mi i-am făcut aici de-a lungul timpului, am descoperit unele dintre cele mai sigure orașe din Mexic.

Iubesc această țară și scriu des despre ea, așa că siguranța este o întrebare frecventă pe care o primesc. Înțeleg întrebările. Există orașe nesigure în Mexic, la fel cum există orașe nesigure în multe țări.

Sunt locuri din Mexic pe care le evit pentru că am citit despre ele și am vorbit cu oameni care au fost recent și nu vreau să mă expun la riscuri. Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile în limba engleză, cel mai bun loc pentru a face acest lucru este Mexico News Daily.

Așa că înțeleg de ce oamenii întreabă care sunt cele mai sigure orașe din Mexic, eu însumi fac adesea același lucru. Realitatea este că există locuri, majoritatea rurale și majoritatea aproape de granița cu SUA, pe care ar trebui să le evitați pentru că, ei bine, nu sunt atât de sigure.

După ce am călătorit în Mexic timp de atâția ani, am vizitat o mulțime de orașe și localități frumoase și sigure din Mexic. Permiteți-mi să le împărtășesc cu voi.

Cele mai sigure orașe din Mexic

1. Querétaro

Acesta este poate noul meu oraș preferat din Mexic. Este cu siguranță unul dintre cele mai sigure orașe din Mexic, nu numai din motivele principale la care te gândești, cum ar fi faptul că are un nivel scăzut de criminalitate, dar și pentru că se află în afara zonei de cutremur.

După cutremurul din 2017 din Mexico City, mulți dintre locuitorii mai bogați ai orașului s-au îndreptat spre nord, spre acest oraș mai mic, pentru aerul mai curat, cartierele mai sigure și terenul mai solid.

Are cafenele drăguțe, restaurante grozave, muzee interesante și o mulțime de drumeții în apropiere. Are vremea minunată pe care o aveți în alte zone din regiunea centrală, cum ar fi Guanajuato și Mexico City, dar se află undeva la mijloc din punct de vedere demografic.

2. Guadalajara

Al doilea oraș ca mărime din țară are un nivel de siguranță pe care nu îl ai în Mexico City, oferind în același timp viața de oraș mare la care poate tânjești.

Sunt atât de multe de făcut în Guadalajara. Există restaurante foarte bune în Guadalajara. Există baruri delicioase de bere artizanală în Guadalajara.

De ce mai aveți nevoie?

Există, de asemenea, o mulțime de oportunități de angajare aici. Recent, a devenit un fel de Silicon Valley al Mexicului, cu tone de locuri de muncă în domeniul tehnologiei și startup-uri care inundă zonele cu chirii mici ale orașului.

Are bonusul suplimentar de a fi casa lui Mariachi, a birria și a tequila, iar orașul este relativ aproape de Puerto Vallarta.

3. Guanajuato

Uite care e treaba. Mulți oameni se îndreaptă în masă spre orașul vecin San Miguel de Allende, dar nu îl pun pe această listă, deoarece odată cu sosirea mai multor bani și a mai multor străini vin adesea și câteva probleme. Uitați-vă doar la Cancun.

Nu spun că San Miguel de Allende nu este sigur, spun doar că nu cred că este unul dintre cele mai sigure orașe din Mexic.

Guanajuato, însă, este (în umila mea părere, nu sunt analist de risc).

Guanajuato este mai mic și mai ieftin, având în același timp farmecul colonial și cafenelele drăguțe pe care le găsești în San Miguel. Asta, și ești încă la doar o oră de autobuz de SMA.

4. Ensenada

Acesta este acolo sus ca fiind unul dintre orașele mele preferate din Mexic. Ensenada are tot ceea ce îmi place: bere artizanală uimitoare, plajă, vreme minunată timp de 9 luni pe an, vinuri locale și fructe de mare cu adevărat delicioase.

Ensenada este suficient de aproape de Tijuana pentru a vă putea deplasa cu ușurință în jurul țării sau pentru a zbura în SUA la un preț rezonabil. De asemenea, vă puteți urca în mașină și vă puteți îndrepta spre sud, spre Baja California Sur, într-o excursie cu mașina.

CITEȘTE ȘI:
Descoperiți filmele și emisiunile TV filmate în Andaluzia

Malecon este un loc grozav pentru a face o plimbare. Există o piață de pește cu adevărat excelentă, unde nu numai că vă puteți bucura de fructe de mare proaspăt gătite, dar puteți cumpăra unele dintre ele pentru a le lua acasă și a le găti.

Ensenada este suficient de departe de graniță încât să nu ai cu adevărat nicio grijă în ceea ce privește siguranța. Singurul lucru pe care nu-l iubesc la Ensenada este că este un port pentru vase de croazieră, așa că la fiecare câteva zile, în timpul sezonului de vârf, te confrunți cu destul de mulți vizitatori într-un oraș mic.

5. La Paz

Un alt oraș din Baja de pe această listă nu este poate unul la care v-ați gândi, La Paz.

Ai putea pune cu ușurință toate aceste orașe pe această listă. San Jose del Cabo, Cabo San Lucas, Loreto, Todos Santos (ok, nu este chiar un oraș, dar totuși un loc sigur în care să trăiești în Mexic).

Am petrecut timp călătorind atât în San Jose del Cabo, cât și în Todos Santos și m-am îndrăgostit și de aceste două. Considerați-le pe aceste două ca fiind o adăugare bonus la lista celor mai sigure orașe din Mexic.

Baja California Sur, în general, este un loc minunat de trăit sau de vizitat. Există atât de multe orașe frumoase și plaje frumoase împrăștiate, dar eu iubesc capitala.

La Paz are un pic de toate. Are un aeroport intern local care vă permite să vă conectați ieftin și ușor la aeroportul din Mexico City. Are în apropiere plaje care sunt unele dintre cele mai frumoase din lume și nici nu mă puneți să încep cu mâncarea.

De asemenea, iubesc acest oraș pentru că este mai ieftin decât vecinii săi mai faimoși. Restaurantele din La Paz sunt la o fracțiune din costul celor din Los Cabos, dar la fel de bune.

Puteți avea acces la beri artizanale excelente, apusuri de soare frumoase, Victorias reci ca gheața în barurile de pe plajă și, serios, cel mai bun restaurant de fructe de mare în care am fost în Mexic.

6. Puerto Vallarta

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute destinații de pe această listă pentru expatriați și snow-birds.

Puerto Vallarta se află în mod constant în fruntea listei celor mai sigure orașe din Mexic. Jalisco, în general, este un stat care continuă să se ferească de cei care provoacă probleme.

Cred că dintre toate orașele care se află de-a lungul coastei Mexicului, Puerto Vallarta este cel mai locuibil. Are tone de coastă cu zone diferite. Puteți evita cu ușurință masele de turiști din stațiuni, obținând în schimb un loc în zona romantică.

Vă puteți îndrepta pentru o excursie cu mașina spre Sayulita și San Pancho. Aveți toate magazinele mari, cum ar fi Costco și Walmart, dar și senzația de oraș mic din Zona Romantică.

Este bine conectat cu autobuzul și cu avionul la restul țării și există zboruri relativ accesibile din și spre SUA și Canada.

Există școli internaționale foarte bune, câteva oportunități diferite de angajare, dacă aveți nevoie să lucrați în Mexic, și un amestec plăcut de expatriați și localnici.

Mergeți spre sud de-a lungul coastei pentru unele dintre cele mai frumoase și mai pustii plaje din țară, toate acestea fiind o excursie de o zi din Puerto Vallarta.

7. San Cristobal de Las Casas

Acest mic refugiu pentru expatriați nu pare să facă titluri de primă pagină, deși este plin de pensionari, familii tinere și toată lumea între ele.

În timp ce stăteam într-un bar de vinuri din San Cristobal de las Casas, am auzit vorbindu-se franceză, italiană, engleză și spaniolă.

Este poate mai mult un oraș mare decât un oraș, dar asta nu îl împiedică să fie unul dintre cele mai sigure din Mexic. Are cafenele grozave, mâncare stradală foarte bună, tone de frumusețe naturală la o excursie de o zi și atât de multă cultură în care să te cufunzi.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase grădini botanice din lume

Chiapas este unul dintre cele mai fascinante state din Mexic. Este un mare producător de cafea, unde se cultivă o mare parte din produse, și este casa mai multor grupuri indigene diferite care încă vorbesc limba lor maternă.

Fie că sunteți pur și simplu în căutarea unei baze pe care să o folosiți pentru a explora Chiapas, fie că doriți un loc de trai relaxat, într-un oraș mic din Mexic, vă recomand cu căldură această mică bucată de paradis din junglă.

8. Oaxaca

Dacă aș putea alege orice oraș pentru a trăi în Mexic, acela ar fi Oaxaca.

Oaxaca este, fără îndoială, unul dintre cele mai sigure orașe din Mexic.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase orașe din Mexic și unul dintre cele mai bune orașe gastronomice din Mexic.

Oaxaca are tone de ruine în apropiere și o istorie uimitoare de explorat, dar motivul pentru care atât de mulți oameni se întorc în acest oraș iar și iar este pentru mâncare. Este locul de naștere a unei mari părți din bucătăria mexicană, care este acum exportată în restaurantele mexicane din întreaga lume.

În centrul orașului se poate merge pe jos și este plin de lucruri diferite de făcut, dar există și cartiere interesante de explorat (cum ar fi nr. 17 din această listă).

9. Puebla

La doar două ore de Mexico City, Puebla este o opțiune mai sigură, mai curată și mai accesibilă.

Puebla are în apropiere și superbul Pueblo Magico din Cholula (unde se află a doua cea mai mare piramidă din lume!). Puteți face drumeții pe Iztaccihuatl, precum și pe alți câțiva vulcani locali în weekend.

Are muzee uimitoare și cea mai veche bibliotecă din lume. Și, la fel ca Oaxaca, Puebla găzduiește multe mâncăruri tradiționale mexicane care au devenit faimoase în întreaga țară.

Puebla are un aer cosmopolit pe care nu l-am găsit nicăieri altundeva în afară de Mexico City. Există restaurante de înaltă clasă și localuri excelente pentru taco. Există localuri elegante de cocktailuri și baruri cu sticle ieftine și reci de caguamos.

De asemenea, este incredibil de aproape de natură. Dacă doriți să ieșiți și să faceți drumeții în jurul vulcanilor, sunteți la mai puțin de o oră de traseele de bază. Dacă doriți să vizitați Mexico City, sunteți la o excursie de o zi distanță. Dacă doriți să mergeți la plajă, sunteți la o distanță scurtă cu mașina de Veracruz. Are propriul aeroport, dar puteți lua cu ușurință și un autobuz din Puebla direct la aeroportul din Mexico City, care vă conectează cu orice alt loc unde doriți să mergeți.

10. Merida

Orașul care este adesea prezentat ca fiind cel mai sigur oraș din Mexic, Merida este un adevărat paradis atât pentru turiști, cât și pentru expați.

Merida este frumoasă. Este curat. Este plin de muzee. Este aproape de plajă. Este minunat pentru familii, pentru nomazi digitali, pentru persoane singure și cupluri. Există expatriați de toate vârstele care, în ultimii ani, s-au îndrăgostit de acest oraș și îl numesc acasă.

Este la fel de fierbinte ca miezul pământului (motiv pentru care eu nu pot locui acolo). Dar asta nu-l împiedică să fie un loc serios de cool pentru a te baza sau chiar pentru a trăi.

Există o comunitate solidă de expatriați în oraș, dacă este ceva ce căutați. Cu toate acestea, este încă un oraș care are tone de cultură mayașă și mâncare mexicană excelentă.

11. Campeche

Campeche este un oraș uimitor din statul cu același nume. Este unul dintre cele mai mici state din Mexic și este cu siguranță și unul dintre cele mai sigure orașe din Mexic.

Aproape de istoria mayașă din Yucatan și de plajele din Riviera Maya, Campeche vă permite să aveți la îndemână câte puțin din toate, permițându-vă în același timp să vă întoarceți acasă într-un loc liniștit și sigur în fiecare seară.

Orașul Campeche a fost un oraș fortificat cu ziduri care au fost construite în secolul al XVII-lea. Multe dintre ziduri au rămas încă în picioare și puteți explora arhitectura colonială și puteți descoperi peste tot istoria din această perioadă de timp.

CITEȘTE ȘI:
Impresii din Germania

Este situat pe Golful Mexic, așa că nu veți avea parte de apele turcoaz pe care le puteți găsi în Playa del Carmen sau Tulum (dar nici de violența cartelurilor). Cu toate acestea, există plaje de-a lungul marginilor orașului și puteți ajunge cu ușurință acolo cu autobuzul sau pur și simplu rezervând un hotel aproape de plaje, astfel încât să puteți merge pe jos până la ele.

12. Huatulco

Huatulco este un oraș destul de mic, dar este plin de plaje incredibile și de un centru vibrant. Este unul dintre cele mai sigure orașe din Mexic, atât pentru locuit, cât și pentru vacanță.

Situat în statul Oaxaca, orașul găzduiește câteva stațiuni uimitoare care se află printre nouă golfuri diferite. Aceste golfuri găzduiesc peste 30 de plaje diferite. Asta înseamnă o mulțime de timp de plajă!

Centrul orașului este mic și este centrat în jurul pieței principale. Seara, toată lumea iese în piață. Este un loc fierbinte, așa că serile sunt cele în care doriți să ieșiți și să vă bucurați de temperaturi ușor mai scăzute ale aerului.

M-am bucurat de atât de multe seri în piața centrală din Huatulco, unde puteți sta afară la unul dintre restaurantele din Huatulco sau vă puteți bucura de muzică live și dansuri care se întâmplă în majoritatea nopților din săptămână, dar mai ales în weekend-uri.

În afară de plaje, există de fapt destul de multe lucruri de făcut în Huatulco, inclusiv vizitarea siturilor istorice și excursii cu barca în diferite zone de pe coasta Oaxaca.

13. Morelia

Situat în regiunea centrală a Mexicului, în statul Michoacan, Morelia este unul dintre cele mai sigure locuri din Mexic pentru a te bucura de o vreme primăvăratică pe tot parcursul anului, de arhitectura colonială și de mâncarea mexicană incredibilă.

Este într-adevăr unul dintre cele mai uimitoare orașe din Mexic, dar nu pare să primească la fel de multă atenție ca locuri precum San Miguel de Allende sau Guanajuato.

Morelia are toate facilitățile pe care ți le-ai putea dori de la un oraș mai mare, cum ar fi piețe mari, servicii medicale decente și un aeroport. Dar, de asemenea, nu este prea departe pentru a vă urca într-un zbor spre Mexico City, care vă poate conecta la restul țării sau puteți urca într-un autobuz spre coastă.

Orașul are, de asemenea, o mulțime de lucruri de făcut în sine și vă va ține ocupat timp de săptămâni întregi, dacă intenționați să îl adăugați la itinerariul dvs. în Mexic sau dacă îl luați în considerare ca loc de pensionare.

Ce ziceți de Mexico City sau Cancun?

Este Mexico City unul dintre cele mai sigure orașe din Mexic?

Presupun că depinde de locul din oraș în care alegeți să locuiți sau să vizitați.

Este un fel de New York, sau Los Angeles, sau Chicago. Există cartiere în care nu vrei să mergi. În mod similar, există locuri în care, mai ales după lăsarea întunericului, probabil că nu vrei să te afli singur.

Dacă veniți în Mexico City și vă petreceți timpul în Centro Historico, în Polanco, Las Lomas, Roma, Condesa sau Coyoacan, veți avea cu adevărat aproape zero probleme de siguranță.

Același lucru este valabil și pentru Cancun, Playa del Carmen, Tulum și multe alte orașe populare din Mexic. Acestea nu sunt complet nesigure, dar cu siguranță nu le-aș cataloga drept cele mai sigure orașe din Mexic, pentru că nu sunt.

Asigurați-vă că verificați știrile atât în Mexic, cât și în SUA. Citiți sfaturile guvernului (și apoi luați-le cu un strop de sare). Și călătoriți în locurile în care VOI vă simțiți confortabil să călătoriți și care vă interesează cel mai mult.