Să iei masa în Praga sau să mănânci în oraș, în general, este o experiență în sine. Orașul găzduiește repere istorice și care îți taie respirația, străzi magice și întortocheate și, bineînțeles, restaurante și cafenele cu opțiuni de meniu care încântă papilele gustative. Praga oferă o gamă largă de bucătării, de la mâncăruri tradiționale și internaționale la creații culinare inovatoare.

Este de discutat dacă o priveliște poate avea un impact real asupra gustului mâncării pe care ați comandat-o. Unii ar spune că nu există nimic mai important, alții ar spune că este un lucru neesențial care nu influențează deloc experiența. Noi ne situăm undeva la mijloc, înclinând spre „neesențial”, dar astăzi am dori să împărtășim cu dumneavoastră restaurantele noastre preferate din Praga cu vedere (și nu, nu sunt supraevaluate!).

Care sunt cele mai bune restaurante cu vedere din Praga?

Pe lângă deliciile culinare, Praga face ca experiența culinară să fie deosebită prin priveliștile sale spectaculoase, fie că luați masa pe acoperișul unui restaurant local sau pur și simplu mâncați în aer liber. Cu toate opțiunile disponibile, cum știi pe care să le vizitezi? Haideți să aruncăm o privire asupra a cinci dintre cele mai bune restaurante pragheze cu vedere care, pe lângă faptul că le oferă clienților lor mese extrem de gustoase, le oferă și priveliști uluitoare asupra frumosului oraș Praga.

Iată lista noastră cu restaurantele din Praga care oferă priveliști spectaculoase: Terasa U Prince; Bellavista Praga; Hergetova Cihelna; Kampa Park; Oblaca Restaurant, Ginger & Fred, Coda restaurant, Aureole fusion restaurant & lounge, Ristorante Marina.

1. Experimentați mâncarea pe acoperiș la Terasa U Prince

Terasa U Prince

Adresă: Hotel U Prince – etajul 5, Staroměstské náměstí 29, 110 00 Praha 1, Cehia

Website: https://www.terasauprince.com/en/

Cea mai bună priveliște de la un restaurant praghez din Centrul Vechi este cea de la Terasa U Prince, care se află la etajul 5 al Hotelului U Prince, proprietate de familie, din Centrul Vechi. Acest restaurant este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune restaurante din Praga Orașul Vechi cu vedere. În timp ce vă aflați acolo, vă puteți bucura de preparate din bucătăria locală și internațională, în timp ce admirați priveliștea unora dintre cele mai populare destinații din Praga, inclusiv Piața Orașului Vechi, Ceasul Astronomic și Castelul Praga. Terasa însăși are o zonă dedicată de belvedere numită Bubble Point View.

Deși restaurantul poate fi puțin cam scump și este mai bine pentru ocazii speciale, vă puteți bucura de cocktailuri și deserturi în timp ce vă bucurați de priveliști de neegalat ale orașului Praga. Dacă plănuiți o vizită în curând, cel mai bine este să rezervați o masă în avans, deoarece micul restaurant de pe acoperiș tinde să fie foarte ocupat.

2. Bucurați-vă de o croazieră cu cină plutitoare pe o barcă de sticlă cu acoperiș deschis

Una dintre cele mai bune experiențe culinare din Praga este cea a „restaurantelor plutitoare”. Aceste restaurante sunt o combinație între o croazieră cu barca și o cină rafinată. Atunci când sunteți într-o croazieră cu cină turistică în Praga, vă bucurați atât de cină, cât și de priveliști uimitoare.

De pe puntea unei bărci de sticlă cu acoperiș deschis, treceți pe lângă principalele repere din Praga, cum ar fi Castelul Praga, Insula Kampa, Casa Dansului, Dealul Petrin și Podul Charles, printre altele. Fără îndoială, masa delicioasă și peisajul în continuă schimbare vă vor lăsa cu stomacul plin și inima satisfăcută. Prețul biletului începe de la 59 € (1433,5 CZK) pentru o croazieră cu cină care include cină tip bufet, punte deschisă pentru fotografii, WiFi gratuit, muzică live și multe altele.

CITEȘTE ȘI:
Orașe Europene fabuloase!

3. Elevați-vă experiența culinară în Praga: la Hergetova Cihelna și Kampa Park

Hergetova Cihelna

Adresă: Cihelná 2b, 118 00 Praha 1 – Malá Strana, Cehia

Website: http://cihelna.com/en/

Parcul Kampa

Adresa: Kampa Park: Na Kampe 8b, Malá Strana, 118 00 Praha 1, Cehia

Website: http://kampapark.com/en/

Hergetova Cihelna, un restaurant situat pe malul râului Vltava, este unul dintre cele mai bune restaurante de pe malul râului din Praga. Acest rafinat pune o notă modernă pe mâncărurile tradiționale cehe. Pe lângă ofertele lor delicioase, cum ar fi risotto cu curry roșu, wontoni crocanți de rață și Svíčková, vă veți bucura și de priveliști de neegalat la Podul Charles. Dacă doriți să vă faceți șederea în Praga mai memorabilă, încercați să vizitați Cihelna în timpul după-amiezii pentru a experimenta apusul de soare și priveliștea magică a Podului Charles în acel moment.

Kampa Park, restaurantul-soră al Hergetova Cihelna, se află la doar un minut de mers pe jos. Acest restaurant oferă cină pe râul din Praga. Este un local elegant, care dispune de mai multe zone de luat masa, cum ar fi terasa exterioară și cea interioară. La Kampa Park, puteți degusta oferte gastronomice în timp ce admirați priveliștile de la Podul Carol și râul Vltava prin intermediul turului privat cu barca al restaurantului. În ciuda interioarelor sale contemporane, Kampa Park este potrivit pentru familii și acceptă și animale de companie.

4. Întâmpinați dimineața cu un mic dejun la Oblaca

Restaurant Oblaca

Adresă: Mahlerovy sady 1, 130 00 Praha 3 – Žižkov, Cehia

Website: https://towerpark.cz/

Acest restaurant este poate cel mai înalt situat pe lista noastră cu cele mai bune restaurante din Praga cu vedere. Situat la 66 de metri deasupra solului, în Turnul TV din Žižkov, Oblaca oferă o experiență culinară unică. Unul dintre cele mai bune restaurante din Republica Cehă, a fost premiat cu un total de trei Lei de Aur, cel mai înalt rating ceh pentru gastronomie, în 2015, 2016, 2017 și 2018.

Atunci când luați masa la Oblaca, care este, de asemenea, unul dintre cele mai bune restaurante din Praga cu vedere. puteți obține acces gratuit la puntea de observare a Turnului. Asistați la priveliști spectaculoase ale orașului la micul dejun, prânz sau cină. Poftiți la delicii gastronomice moderne, cum ar fi ton în crustă de piper, burrata proaspătă cu smochine marinate și obraji de porc iberic marinat. De asemenea, puteți face rezervări la sfârșitul după-amiezii sau la începutul serii, astfel încât să puteți admira apusul soarelui în timp ce beți o cafea sau un cocktail de seară.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cofetării din Viena

5. Bucurați-vă de o croazieră spectaculoasă de seară pe râu cu Prosecco

De pe puntea unei ambarcațiuni ecologice moderne, puteți explora priveliștile uimitoare din centrul orașului Praga. Această croazieră pe râul Vltava este un moment în care vă puteți relaxa și savura un pahar de prosecco la un peisaj care se schimbă frumos. Această croazieră de seară pe râu de 50 de minute este o croazieră excelentă pentru o escapadă romantică. Se oferă un pahar de prosecco și gustări ușoare la pachet. În plus, puteți face câteva fotografii și le puteți încărca prietenilor dvs. online, folosind WiFi-ul gratuit al vasului. Pentru priveliștile uimitoare și croaziera relaxantă, aveți nevoie doar de un bilet de 20 de euro (486,2 CZK).

6. Opriți-vă la Ginger & Fred pentru o vedere panoramică.

Ginger & Fred

Adresă: Ginger & Ginger: Jiráskovo nám. 1981/6, 120 00 Nové Město, Cehia

Website: https://www.gfrest.cz/

Restaurantul Ginger & Fred este locul unde trebuie să mergeți dacă doriți să luați masa cu preparate de înaltă bucătărie în timp ce admirați o priveliște uluitoare a orașului Praga.

Una dintre cele mai faimoase clădiri din Praga este Casa Dansului, unde veți găsi Ginger & Fred chiar la etajul șapte al clădirii. Restaurantul are o vedere panoramică asupra dealului Petrin, râului Vltava,company nationale nederlanden și multe altele.

The Dancing House, numit astfel după celebrii dansatori Fred Astaire și Ginger Rogers, se află pe malul râului în Rasin.

Meniul internațional bine pus la punct al restaurantului încorporează pește și produse locale precum vițel, vită, porc și rață. Restaurantul servește mâncăruri delicioase din diverse culturi, inclusiv bucătăria franceză, austriacă, italiană, spaniolă și chiar locală. Ar fi păcat să ratați mâncărurile gourmet.

7. Luați masa la restaurantul CODA, cel mai bine cotat restaurant din Praga

Restaurantul CODA

Adresă: CODA Tržiště 368/9, 118 00 Malá Strana, Cehia

Website: https://www.codarestaurant.cz/

Terasa uluitoare de pe acoperișul celui mai vizitat restaurant CODA oferă priveliști spectaculoase ale orașului Praga în toate direcțiile. Acest restaurant din Mala Strana servește atât mese internaționale, cât și o mare varietate de specialități cehe.

Restaurantul Coda, condus de bucătarul executiv Jan Kaplan, este considerat pe scară largă drept una dintre cele mai bune opțiuni de luat masa din toată Praga. Arhitectura art deco și terasa de pe acoperiș oferă o experiență de neuitat.

CODA se află în centrul vechiului oraș Praga, în Malá Strana, la distanță de mers pe jos de Castelul Praga, grădinile palatului, Piața Orașului Mic, Biserica Sfântul Nicolae și Podul Carol. De marți până sâmbătă, vă puteți bucura de muzică live la pian în timp ce luați masa.

CITEȘTE ȘI:
Unde mâncăm ieftin in Lisabona?

8. Bucurați-vă de un festin în rafinatul restaurant fusion & lounge Aureole

Aureole fusion restaurant & lounge

Adresa: Str: Hvězdova 1716/2b, 140 00 Praha 4-Nusle, Cehia

Website: https://aureole.cz/en/home-2/

Aureole Fusion Restaurant & Lounge este cel mai bun bar și terasă pe acoperiș din Praga, cocoțat la 109 metri deasupra nivelului străzii, la etajul 27 al City Tower, chiar lângă memorialul revoluției de catifea. Acoperișul are o sală de mese elegantă în interior, deschisă tot anul, și o terasă încântătoare în aer liber, deschisă vara, ambele oferind priveliști impresionante ale orașului.

Barul și restaurantul de pe acoperiș sunt accesibile zilnic, de la prânz până la miezul nopții, servind mâncăruri proaspete și gustoase de la bucătarul Ji Král, alături de o selecție extinsă de vinuri și cocktailuri de autor realizate cu băuturi spirtoase premium.

Indiferent de salonul pe care îl vizitați la Aureole Fusion Restaurant & Lounge, veți avea parte de un timp minunat. Priveliștile de seară, când cerul de deasupra orașului Praga se luminează, sunt uluitoare.

O companie bună și această locație alcătuiesc o combinație maiestuoasă și impresionantă, diferită de orice alt oraș.

9. Navigați împreună spre apus la Ristorante Marina

Ristorante Marina

Adresă: Alšovo nábř. 110 00, 110 00 Staré Město, Czechia

Website: http://marinaristorante.cz/menu/jidelni-listek/predkrmy/

Marina ristorante este un restaurant aflat pe un vapor din Praga. Restaurantul are două etaje, iar primul are trei zone distincte, fiecare cu propria bucătărie de prezentare. Există un bar gratuit și o terasă pe acoperiș, perfectă pentru o cină romantică în croazieră sau pentru un pahar de vin.

Marina este un loc pitoresc lângă cheiurile Holeovice de pe râul Vltava și unul dintre locurile celebre cu restaurante și baruri. Braseria cehă servește beri clasice și mai multe specialități de grad excelent, preparate într-o fabrică de bere la fața locului, iar restaurantul mediteranean este un loc la modă pentru a lua masa.

Lanțul Grosseto este cunoscut pentru excelența sa, iar „restaurantul său plutitor” este bijuteria coroanei. Atât puntea inferioară, cât și cea superioară a unei nave masive oferă o panoramă uluitoare a reperelor istorice din Praga, inclusiv castelul și podul.

BONUS: Experimentați cina medievală din Praga cu băuturi nelimitate

Chiar în inima Pragăi, ascunsă de atracțiile turistice care distrag frumos atenția, se află o aventură culinară fără egal. Chiar aici, puteți experimenta Praga în forma sa medievală. Spațiul închis, plin de viață, bucătăria medievală și o mulțime de băuturi, este experiența potrivită pentru a încheia aventura ta în Praga. Există jongleri, dansatori din buric și spadasini gata să vă ofere un spectacol palpitant cu muzică tare.

Caută bilete de avion către Praga

Caută cazare în Praga